Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Zvěřina je maso méně tučné, ale bývá tužší konzistence. Proto je vhodné takové maso před konečnou tepelnou úpravou naložit do marinády. Takto připravené maso je křehké, šťavnaté a má plnou a lahodnou chuť bez zvěřinového "ocásku".
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 717 kJ / 889 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,00 g |
| Tuky | 21,09 g |
| Vláknina | 14,25 g |
| Cholesterol | 80 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 121,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kKv
Moje poznámka
Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kKv
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 22 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno 6. 12. 2025 16:10:24
Pomazánky na jednohubky
Přidáno 6. 12. 2025 16:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejjednodušší kokosky
aninah před 35 minutami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
Dede. před 1 hodinou
Linecké cukroví
Karolinkaaa před 1 hodinou
Jablečné řezy s pudinkem
Antusa před 2 hodinami
Kuřecí řízek v sýrovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
konadra před 2 hodinami
Kuře s bílou paprikou v medově hořčičné šťávě
LucikG před 3 hodinami
Špagety aglio e olio
DavikEvik před 3 hodinami
Pečené maso
Anytram před 4 hodinami
Expresní svíčková na smetaně
DenisaS. před 4 hodinami
Tématické fráze:
marináda na divočáka,
marináda na srnčí maso,
recepty na zvěřinu,
marináda na divočinu,
marináda na srnčí,
recept na zvěřinu,
naložená zvěřina,
nalev na zverinu,
marináda,
marinování zvěřiny,
marináda na kančí maso,
marinády na divočinu,
marinády na srnčí,
marinády na srnčí maso,
marináda na maso,
maso z divočaka a jeho úpravy,
divocak marinada,
marináda na svíčkovou,
recept na marinadu,
srnčí marináda
Suroviny:
maso,
mléko,
ocet vinný,
voda,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián sušený,
jalovec,
cibule,
zelenina kořenová
Komentáře (22)
Terezko, mně absolutně nedošlo, že tu není marináda na zvěřinu, až včera, když o ní, myslím vybusna, mluvila (psala). Já to považovala za samozřejmé. Tak s enezlob