Šarišské kapustníky-zelníky
Šarišské kapustníky patří mezi typické slovenské pochoutky, často podávané o svátcích. Placky z kynutého těsta jsou plněné zelnou náplní a nasucho opečené na plotýnkách. Po upečení se mastí máslem či sádlem a sypou moučkovým cukrem.
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šarišské kapustníky-zelníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2p
Moje poznámka
Šarišské kapustníky-zelníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2p
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 12 hodinami
Tématické fráze:
kynuté zelníky,
sladke zelniky,
mamincini recepti,
zelníky na sladko,
slovenské kapusníky,
kynuté buchty se zelím,
šarišské placky,
kapustníky na sladko,
zelníky z kynutého těsta,
zelníky podle babičky na plech,
zelníky podle babičky,
zelníky ze sladkého zelí,
kapustnik recept,
fliacky s kapustou,
recepti jidel,
zelníky sladké,
kynuté zelníky na sladko,
zelníky na plech,
sladka kapusta recepty,
kapusťaníky
Suroviny:
těsto kynuté,
zelí hlávkové,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cukr moučkový
Komentáře (24)
Priznam sa, Teba som si vyhliadla kvoli kvalite a nie kvantite receptov. Ale to uz vies.
Idem varit. Billa ma akciu na kuracie pecienky - do slaniny a upiect. Aj to mam odtialto, vidis.
Ti, co sa v botanike nevyznaju, to nemusia vediet. Ja sem, celkovo, nezapadam, to som vytusila. Je to uzavreta spolocnost, kde si navzajom tych par babeniek denne lichoti - to je moj nazor. Napriek tomu Ti skladam zas pochvalu, lebo viem, ze vsetko, co sem das, je dobre a spolahlivo odskusane. Teda, to co som podla Teba robila, bolo super, vcera som robila napr. tu fazulku. Nemam Ti preco lichotit, nepozname sa. Verim, ze Tvoji stravnici Ta miluju...
Prijemny den a uz budem cusat, sem-tam ale nakuknem a odpisem si nieco...
Čo sa týka toho pipru, už som to tu raz vravela, piper nie je nárečové slovo, ale botanický názov rastliny - Piper nigrum
České dievčatá ( aspoň niektoré ) tušia o čom hovoríš, pretože aj im sú vytýkané veci ohľadom pravopisu a nárečových slov.
A prosím, teraz sa neuraz ty, ak vyčítam ja niekomu gramatiku, musím ja písať bez chýb
Prosim Ta, teraz sa neuraz, mne u Teba vadi jedna vec a to ze pouzivas narecove vyrazy v spisovnom texte. Je to u mna profesionalna deformacia, ja viem, ale neustale rezes cibulu a pipris piprom...Pritom musis vediet, evidentne si vzdelana osoba, ze spisovne je cierne korenie a cibula sa kraja. Chapem, ze kvoli mne tu recepty opravovat nebudes a ceske dievcata ani netusia, o com hovorim.
Ak som Ti pokazila den, prepac, kazdopadne sa tesim na Tvoje dalsie vyborne recepty.
Vlastne, vsimla som si Ta tu uz davno, chodim pre inspiraciu sem. Si urcite velmi sikovna kucharka.