Základní hnědá omáčka
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme zamrazit a mít ji tak vždy po ruce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 054 kJ / 7 422 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 680,64 g |
Tuky | 503,95 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 1,71 g |
Sodík | 7,76 g |
Sůl | 18,84 g |
Sacharidy | 30,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Moje poznámka
Základní hnědá omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJ1O
Nejnovější recepty
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 12 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 15 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka
Fitulka před 1 hodinou
Valašská kyselice
Fitulka před 1 hodinou
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 2 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 2 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 10 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 12 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 12 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 14 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 21 hodinami
Tématické fráze:
uho omáčka,
uho,
uho omáčka recept,
omačka uho recept,
omáčka uho,
uho recept,
recept na uho omáčku,
základní omáčka,
recept na uho,
základní tmavá omáčka,
recept na hnědou omáčku,
jak udělat hnědou omáčku,
recept uho,
tmava omáčka,
jak ztmavit omacku,
univerzální hnědá omáčka-recept,
jak udelat uho,
uho omáčky,
tmave omacky,
recept na uho omacky
Suroviny:
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
šunka od kosti,
kost telecí,
slanina,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
ghee,
olej,
sůl,
madeira
Komentáře (25)
Je to takové zvláštní jídlo, na jednu stranu se tím opovrhuje, jako čímsi školnojídelnovým, na druhou jednoduchost občas má své výhody. A když se nepoužije chemie, tak vlastně neexistuje důvod nadávat na zdravost. Jen ten vzhled...
omáčka neboli uho . cibule olej mouka . a potom byla ještě polévka MNV mrkev nudle voda za kačku deset
To určitě ne.