Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-želatinový dort

Dort z nadýchaného piškotového těsta, plný sladkých jahod, je tím nejlepším dezertem pro slunné letní dny. Korpus a jahody stačí zpevnit želatinou, nechat vychladnout, a skvělá, lehká dobrota je na světě.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby vychladnutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby vychladnutí)

Suroviny pro 1 kus

forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 745 kJ /
2 090 kcal
Bílkoviny66,40 g
Tuky41,80 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 619 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy359,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme hladký sníh. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Žloutky vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem do jemné pěny. Ke žloutkům přidáváme po částech střídavě prosátou mouku s kypřicím práškem a vyšlehaný sníh. Opatrně promícháváme tak, aby sníh nespadl. Krok 3: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto do formy a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba 30 minut do zrůžovění. Krok 4: Omyté jahody nakrájíme na kolečka. Krok 5: Želatinu připravíme podle návodu na obale. Krok 6: Vychladlý korpus potřeme marmeládou, poklademe jahodami, zalijeme teplou želatinou a necháme opět vychladit. Komu se zdá korpus dost vysoký, může jej rozkrojit a potřít marmeládou.

Zveřejněno 7. 6. 2010

Poznámka autorky anete

Tento dort se hodí i pro bezmléčnou dietu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-želatinový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2pr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-želatinový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2pr

Marie

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Korpus upečený, krásné vysoký. Lehce jsem ho promelírovala kakaem během vlévání do formy a je krásně žíhaný, teď jen počkám až vystydne a zaleju ho čokoládou a posypu jahodami :yes:

Jano nemusí. Už jsem dělala i na plech, ale do spod jsem dala pečící papír.

Když se dělá korpus, musí u toho být forma? Protože mi ji doma nemáme;-(

Moc se povedl:-):-K:yes:

Pěkné a rozhodně výborné na léto. Nemám ráda kupované korpusy, ale tenhle je pečený doma, takže dávám bod :yes:

Moc hezké;-):yes:

Tématické fráze:
želatinový dort, želatinové dorty, želatinový dort s jahodami, dort s jahodami a zelatinou, jahodovo tvarohový dort se želatinou, želatinové řezy, želatinové jahodové řezy, jak udělat želatinu, želatinový koláč, korpus na želatinový dort, recept na želatinový dort, želatina recept, dortová želatina, korpus na jahodový dort, želatinový zákusek, želatýnový dort, ovocný želatinový dort, jahodový dort, korpus s jahodami a zelatinou, korpus s zelatinou

Suroviny:
jahody, marmeláda, želatina, vejce, cukr krupice, mouka hladká, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu