Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce

Houskové knedlíky z mikrovlnky jsou rychlé, chutné a při jejich přípravě ušpiníte minimum nádobí. Potřebovat budete mísu, vařečku a hrnečky, které díky mikrotenovému sáčku zůstanou čisté. Vyzkoušejte tuto lahodnou přílohu třeba ke guláši.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

22. 3. 2010 02:47

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 640 kJ / 1 109 kcal
Bílkoviny42,18 g
Tuky13,81 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 4,26 g
Sůl10,94 g
Sacharidy200,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hrnky používám buď 1/4 litrové, ale raději větší 4 dl (kolečka knedlíků jsou větší). Uvedené časy jsou pro 4 dl hrnky.

Do MW dávám všechny 3 hrnky najednou - při jiném počtu hrnků se čas mění (jednomu hrnku stačí cca 3 minuty).

Dodatečně jsem zjistila, že je lepší mikrotenový sáček nad knedlíkem vždy přehnout, nenechávat vršek otevřený, ale pozor při otevírání sáčků na horkou páru.

Nejčastěji dělám knedlíky jen z mouky, soli, prášku do pečiva, burizonů a mléka - burizony knedlíky nakypří.

Dnes jsem zjistila, že nemám burizony a měla jsem obavu, že knedlíky budou tuhé a hutné, tak jsem místo burizonů dala 1 vajíčko - žloutek jsem vmíchala hned do těsta a na konci jsem do hotového těsta opatrně "zabalila" tuhý sníh z bílku. Knedlíky byly krásně nadýchané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hans

23. 1. 2012 00:03

tejaja:Nekmitá jídlo, ale molekuly vody v jídle. Čím suchší jídlo, tím hůř se zahřívá. Neohřívá se celé jídlo souměrně, ale nejprve od okraje ke středu a od shora dolu. Je možné vyzkoušet na zmrzlém párku. Dejte ho směrem od okraje ke středu a na chvilku zahřívejte na maximum.

jirholu jirholu

20. 11. 2011 20:16

Po objevení tohoto receptu už jiné knedlíky v mikrovlnce nedělám ;-). Jsou rychlé, výborné :-p a po vyndání sáčků s knedlíky z hrnečků stačí nechat hrnky jen vychladnout :-8 , takže odpadá i jejich mytí :-D:yes: +:yes:

Nadja Nadja

16. 11. 2011 19:33

Simčo, děkuji, moc pěkné foto.

Simona Skolakova Simona Skolakova

12. 11. 2011 16:12

Dnes jsem dělala králíka jako svíčkovou a nechtělo se mi dělat klasický knedlík,tak jsem vyzkoušela tento a můžu říci,že je to skvělá rychlovka a knedlík je super!!!:yes:Jiný dělat už nebudu;-)+1:yes:Přidala jsem fotečku;-)

Nadja Nadja

30. 10. 2011 21:07

Ivana79: děkuji za krásnou fotku a jsem ráda, že vám chutnalo.

Ivana79 Ivana79

30. 10. 2011 14:21

Vyskúšala som dnes k bravčovému srdiečku nadivoko a som nadšená:-))Je to strašne rýchle a výsledok je perfektný:-K:yes:V mikrovlnke som to nechala dlhšie,lebo moja má max.výkon 700 W.+23 a foto

Marketa087 Marketa087

29. 7. 2011 19:39

tak tedy vyzkouseno a posilam milion bodiku,rychle snadne,zadne spinave nadobi :-K

Marketa087 Marketa087

25. 7. 2011 19:50

klasicke knedliky me nebavi,ale tyhle vyzkousim :-)

Kristýna

14. 7. 2011 20:01

super udělala jsme je sice s polohrubé mouky a nedala jsem burizony jen 2 rohlíky a jsou výtečné :yes: děkuji za super recept :-))

Nadja Nadja

14. 6. 2011 19:14

tejaja: Terezko, zřejmě se molekuly více rozkmitávají po obvodu, nebo jak potom vysvětlíš, že po obvodu již byly knedlíky hotové, ale na straně hrnku, která byla uprostřed = blíže středu otočného talíře, byly ještě syrové.
Dokonce jsem někde četla, že při ohřívání jídla se mají dát větší kusy po obvodu, do středu talíře dát menší kousky, aby vše bylo ohřáto rovnoměrně.

tejaja tejaja

14. 6. 2011 07:24

V mikrovlnke sa neohrieva jedlo ako na klasickom sporáku, takže nie je viac ohriate po obvode. Ohrieva sa rozkmitaním častíc jedla - molekúl. Teda ohrieva sa zvnútra. Teplo vzniká v celom objeme jedla súčasne.

Nadja Nadja

9. 2. 2011 22:49

Irrenko, děkuji a za fotečku jsem ráda. Těší mne, že chutnaly.
Blansch - já to nepozorovala, ale nechávám je po vypnutí trouby ještě chvíli v MW "dojít", či "odpočinout" bez otvírání dvířek.

Irrena Irrena

9. 2. 2011 11:08

Dnes jsem je dělala a jsou suprové:yes:Přidám fotku jestli nevadí?

Blansch Blansch

20. 9. 2010 22:43

Knedlíky dobré, jen nevím,zda tak má být,že se krásně nadýchli a pak splaskly po otevření dvířek.Nevím,nevím:-O Ale jinak spokojenost.Dělala jsem je do 0,5l hrnků a vyšlo to akorát na ty tři.Posílám bodíka:yes:

misza misza

6. 9. 2010 12:58

Dnes jsem vyzkoušela tyto knedlíky a jsou uvařené raz dva :yes: a chuťově jsou super;-) Přidávám 2 fotečky:-K a bodíka:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlíky v mikrovlnce hrníčkové knedlíky v mikrovlnce hrníčkový houskový knedlík do mikrovlnky knedlík v mikrovlnce knedlík houskový v mikrovlnce houskove knedliky v mikrovlnce domácí houskový knedlík v mikrovlnce houskový knedlík v mikrovlnce knedlíky vařené v hrnku knedlíky vařene v mikrovlnce knedlík v mikrovlnce recept knedliky v hrnku hrníčkové houskové knedlíky houskové knedlíky knedlik v hrnku hrničkový knedlík v mikrovlnce hrnkové knedlíky recept v mikrovlnce hrníčkové knedlíky z mikrovlnky knedliky do hrnku karlovarský knedlík v mikrovlnce

Suroviny: mouka hrubá, prášek do pečiva, sůl, mléko, burizony, houska, vejce

TopRecepty.cz

Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QkKZ