Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorový dort s čokoládovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 4. 2010 13:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie36 287 kJ / 8 673 kcal
Bílkoviny133,52 g
Tuky454,24 g
Vláknina24,50 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 1,19 g
Sůl3,30 g
Sacharidy1 000,41 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém se 3 lžícemi cukru se mi zdál málo sladký. Dala jsem asi 5 lžic. Já osobně nemám ráda klasické máslové krémy, ale uznávám, že tehle je prostě výborný. Korpus jsem rozkrojila na 3 pláty a každý z nich jsem pokapala rumem a potřela marmeládou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Aja

15. 11. 2013 08:58

a taky bych se ráda zeptala zda mohu krém dělat již v neděli a zdobit v pondělí večer, oslavu máme v úterý...jak dlouho vydrží? Děkuji :)

Aja

15. 11. 2013 08:50

Chtěla jsem se zeptat zda se dá korpus upéct i jen jako bílý nebo jen jako hnědý...že by se těsto prostě nalilo do formy a nemramorovalo...? Díky moc:-K

Verča

24. 8. 2013 17:36

upečeno, vyšlo všechno dobře. taky se udělal kopeček-tak jsem ho seřízla. děkuju za inspiraci

MarketO7

22. 5. 2013 17:26

Korpus i krém jsou opravdu vynikající :-)

martina

6. 9. 2012 21:20

muf:právě jsme ho dodělala, nesrazí se to , musím říct ,že je to vynikající krém, jen mně mrzí ,že mi vyšel uplně nízky korpus a to jsem neotvírala troubu celou hodinu ,čekala jsme ,že nabyde když je tam tolik prášku do pečiva ...:-( asi udělám jěště jeden korpus ... jak je to i na obrazku
ale krém je fantázie !!!doporučuji !!

DajaH

8. 6. 2012 09:42

Tohle je výborný dort, znám ho pod názvem "kapaný dort", plní se pařížskou šlehačkou, tj. den předem si svařím 2 šlehačky s 2 tabulkami čokolády, před zdobením vyšlehám, jinak postup stejný. Navrchu potřu taky troškou krému a zdobím čokohoblinama.

Recept proběhl v pořadu Jiřiny Bohdalové a pekl to tam tuším Petr Martinák.

muf

8. 6. 2012 00:24

do teplého pudinku všlehat máslo? Jak to mám udělat aby se mi to nesrazilo? na srážení jsem expert, mně se srazí uplně všechno, a tohle k tomu uplně navádí :-S ;-(:-(

moniii moniii

22. 4. 2012 15:47

já měla kopec jak Sněžku

Kriss Kriss

19. 3. 2012 10:36

Tak dort byl bezkonkurenční, krém do něj opravdu výborný, jak už tady některé z vás psaly.:-) Jenom mě zklamalo, že jsem měla tvar kopečku, nikoliv zarovnaný jako ve většině případů, ale i tak byl skvělý.:-K Teď už ho budu péct každému členovi v rodině k výjimečné příležitosti.:-))

Veroly

16. 3. 2012 21:58

Kriss: Pečící papí nevadí :-)

Kriss Kriss

15. 3. 2012 20:58

Veroly: Děkuji za rady, pokusím se. Zítra si upeču korpus a v sobotu budu potahovat. Mimo jiné jsem se ještě chtěla závěrem zeptat, zda je možné péct dort na pečícím papíru, mám totiž dortovou formu bez dna (pouze aby byl vytvořen kulatý tvar), tak aby se mi nepřipekl, to bych nerada.

Veroly

13. 3. 2012 21:35

Kriss: Musíš dávat pozor, aby se to nepotrhalo při přenášení. Doporučuji podsypávat cukrem, lepí se to na váleček i desku. Vždy pod to vkládám ruce až po lokty :-) Zbytek ořezáváš nožem a postupně přitiskáváš opatrně na stěny. Na poprvé se mi to nepovedlo do hladka, ale po nesčetně potahování jsem si techniku našla. Uznávám, je to fuška :-) Popřípadě můžeš udělat nějaké ozdobné záložky a je po trápení.

Kriss Kriss

13. 3. 2012 18:32

Veroly, děkuji za bleskovou odpověď.:-K
Snad se podaří, určitě se nezapomenu podělit o svůj zážitek.
Mimo jiné, jak si směs vytvořím, poté jen vyválím a potahuji?:-)

Veroly

13. 3. 2012 16:30

Kriss: Ahoj, děkuji za bod. Formu mám 23cm. Marcipán dělám podle postupu. Přes sítko přesiješ cukr a sušené mléko, pak dodáš ostatní suroviny. Té vody zkus asi 11 kávových lžiček. Když je to moc lepivý, tak dodáš sušené mléko, popřípadě cukr a naopak. Přesívat to musíš, jinak marcipán není hladký, ale jsou tam malinký hrudečky, který jsou vidět. Zkoušela jsem to. Tak snad se povede. Dá se koupit i hotová hmota přes net. Tu jsem dávala na svatební dort a taky to šlo. Je to na www.lilie.cz - potahovací hmota formix mandlová.

Kriss Kriss

12. 3. 2012 20:27

Tak na tento dort se chystám tento víkend. Chci se ovšem zeptat, protože jsem nikdy žádný takový dort nepekla, jak se dělá marcipán? Byl by někdo ochoten mi popsat postup?:-)
Mimo jiné v jak velké formě (průměr) jste dort dělaly?
Jinak dort vypadá naprosto úžasné, posílám bod.:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mramorový dort mramorový korpus na dort kapaný dort dort s čokoládovým krémem mramorový dortový korpus mramorový dort recept čokoládový dort s čokoládovým krémem cokoladovy krem do dortu mramorové těsto mramorové těsto na dort mramorový marcipán čokoládový krém na dort vánoční piškotový dort jiřiny bohdalové jak dlouho pect dort dorty s čokoládovým zdobením dort muf jak dlouho dopredu pect dort recept na mramorový dort dort mramorový dort jiřiny bohdalové

Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, voda, kakao, pudink čokoládový, mléko, čokoláda hořká, máslo, cukr moučkový, cukr moučkový, mléko sušené polotučné, olej, med, tresť mandlová sladká, voda

TopRecepty.cz

Mramorový dort s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOgD