

Pistáciovo - roládový srnčí hřbet
Suroviny
- 4 vejce
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 4 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce kakaa
- brusinková marmeláda
- 300 ml mléka
- pistáciový pudink
- cukr dle chuti
Postup přípravy receptu
Roláda - Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku s kakaem. Na pečící papír, který si dáme na plech rozetřeme vyšlehané těsto. Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut - můžete vyzkoušet špejlí, zda je roláda hotová.
Upečenou roládu i s pečicím papírem přesunu na utěrku, roládu jemně popráším hladkou moukou a sroluji - i s pečícím papírem i s utěrkou.
Vychladlou roládu rozbalím, sundám pečicí papír, potřu marmeládou a znovu zaroluji z obou stran v polovině přeříznu, takže vzniknou dvě miniroládky.
Uvařím si pistáciový pudink z výše uvedených surovin. Do formy srnčího hřbetu nalijeme půlku pudinku, do něj dáme hotovou roládu a zalijeme zbytkem pudinku. Necháme ztuhnout v lednici - nejlépe přes noc. A pak už jen mlsáme.
Poznámka od kuchařky
Pudinková zálivka nesahá až k okraji formy srnčího hřbetu, ale jen tence zakryje roládku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pistáciovo - roládový srnčí hřbet
-
Milly5:Milly5:Milly když se dobře podíváš, tak roláda není klasická, veliká, ale je jen na pár otáček
- miniroládka
a pudink taky není nalitý až po okraj formy - už jsem to v receptu doplnila v poznámkách
-
Pudinku je tak málo, že to absolutně nestačí na takovou vrstvu.
-
krása
-
No to je báječný nápad, jsi borec
-
opravdu krásné
o chuti nebudu vůbec polemizovat
-
Vše už bylo řečeno - velmi pěkné!
-
Napadite a jiste velmi chutne..
-
Moc krásný recept, nápaditý a ojedinělý, Hani, kdybych mohla, dala bych Ti bodů, co to jde, taková krása zde ještě nebyla
-
Opravdu napadite, moc hezke.
-
krása.. pistácie miluju v jakékoliv podobě
a šlohlas mi talířek.. -
Nádhera
-
-
Jééj
to je moc pekné
-
Aj mne sa to zdá veľmi vydarené!
-
Super nápad a také krásně provedeno