Pistáciovo - roládový srnčí hřbet

hanahcotton Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 17 názorů

511

Suroviny

4 vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce kakaa
brusinková marmeláda
300 ml mléka
pistáciový pudink
cukr dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Roláda - Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Šlehač přepnu na nejnižší výkon a vmícháme mouku s kakaem. Na pečící papír, který si dáme na plech rozetřeme vyšlehané těsto. Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut - můžete vyzkoušet špejlí, zda je roláda hotová.

  2. Upečenou roládu i s pečicím papírem přesunu na utěrku, roládu jemně popráším hladkou moukou a sroluji - i s pečícím papírem i s utěrkou.

  3. Vychladlou roládu rozbalím, sundám pečicí papír, potřu marmeládou a znovu zaroluji z obou stran v polovině přeříznu, takže vzniknou dvě miniroládky.

  4. Uvařím si pistáciový pudink z výše uvedených surovin. Do formy srnčího hřbetu nalijeme půlku pudinku, do něj dáme hotovou roládu a zalijeme zbytkem pudinku. Necháme ztuhnout v lednici - nejlépe přes noc. A pak už jen mlsáme.

Poznámka

Pudinková zálivka nesahá až k okraji formy srnčího hřbetu, ale jen tence zakryje roládku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pistáciovo - roládový srnčí hřbet

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo