Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 163 kJ / 4 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,07 g |
Tuky | 222,24 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 606,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme.
Krok 2: Na vychladlý naneseme čokoládovou polevu (vše necháme nad párou rozpustit a pečlivě vymícháme dohladka). Zdobíme pusinkami z pařížské šlehačky a kokoskou přilepenou džemem.
Krok 3: Pařížská šlehačka: do studené smetany zamícháme kakao s cukrem a zahřejeme k bodu varu, stáhneme ze sporáku a necháme vychladit do druhého dne.
Krok 4: Pak ušleháme klasickým způsobem. Pokud chceme mít šlehačku dvoubarevnou, můžeme obarvit kakaem pouze polovinu dávky.
Zveřejněno 11. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník Paříž
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8J9
Moje poznámka
Perník Paříž
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8J9
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 19 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 23 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dogys před 11 minutami
Bábovka s povidly
jvsjvrj před 14 minutami
Míša řezy
Alena Kovarova před 20 minutami
Květáková polévka
vaclavtrnka2010 před 56 minutami
Jednoduché máslové sušenky
Kucharinqqqq před 58 minutami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 1 hodinou
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 2 hodinami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
perník ze šlehačky,
perník se šlehačkou,
perník že slehackou,
kupovaná pařížská šlehačka,
perník recept,
recept s kupovanymi perníčky,
recept perníková louka,
perník jako kupovaný,
kupované perníky,
perník šlehačka,
pařížská šlehačka kupovaná,
recepty z kupovaného perníku,
perník,
perníčky ze šlehačky,
perník pařížská šlehačka,
recept perník ze šlehačky,
výtvory z perníku,
vareni pařížský perník,
perník, olej, voda recept,
perník z dýně hokaido
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do perníku,
skořice,
ořechy mleté,
smetana 33%,
cukr,
kakao,
cukr vanilkový,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
máslo,
kokosky
Komentáře (10)