Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 163 kJ / 4 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,07 g |
Tuky | 222,24 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 606,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme.
Krok 2: Na vychladlý naneseme čokoládovou polevu (vše necháme nad párou rozpustit a pečlivě vymícháme dohladka). Zdobíme pusinkami z pařížské šlehačky a kokoskou přilepenou džemem.
Krok 3: Pařížská šlehačka: do studené smetany zamícháme kakao s cukrem a zahřejeme k bodu varu, stáhneme ze sporáku a necháme vychladit do druhého dne.
Krok 4: Pak ušleháme klasickým způsobem. Pokud chceme mít šlehačku dvoubarevnou, můžeme obarvit kakaem pouze polovinu dávky.
Zveřejněno 11. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník Paříž
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8J9
Moje poznámka
Perník Paříž
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8J9
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 13 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí kostky po znojemsku
wimra před 13 minutami
Olejový koláč s ostružinami
wimra před 19 minutami
Kuře na másle a česneku
poirotka před 38 minutami
Francouzské řízečky
Veramik před 2 hodinami
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 8 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 8 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 8 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 8 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 8 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 11 hodinami
Tématické fráze:
perník ze šlehačky,
perník se šlehačkou,
perník že slehackou,
kupovaná pařížská šlehačka,
perník recept,
recept s kupovanymi perníčky,
recept perníková louka,
perník jako kupovaný,
kupované perníky,
perník šlehačka,
pařížská šlehačka kupovaná,
recepty z kupovaného perníku,
perník,
perníčky ze šlehačky,
perník pařížská šlehačka,
recept perník ze šlehačky,
výtvory z perníku,
vareni pařížský perník,
perník, olej, voda recept,
perník z dýně hokaido
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do perníku,
skořice,
ořechy mleté,
smetana 33%,
cukr,
kakao,
cukr vanilkový,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
máslo,
kokosky
Komentáře (11)