Prívarok z hlávkového zelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 410 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,80 g |
Tuky | 2,20 g |
Vláknina | 1,55 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 13,95 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 5. 2010 18:27
U nás doma sa nevaria prívarky, ale omáčky: tekvicová, šošovicová, kelová, paradajková, hubová, fazuľová atď....
26. 5. 2010 17:45
Irenka, máš pravdu, prívarok nepotrebuje k sebe nič, je výborný aj bez čohokoľvek iného
26. 5. 2010 17:43
Tejajo tak tohle vařím úplně stejně, jíme k to mu jen brambory,žádné maso a máme to moc rádiPosílám bodík
26. 5. 2010 17:27
Nadja, prívarok je jedlo zo zeleniny, typicky slovenské, veľmi často varené, používa sa kapusta, kel, šošovica, fazuľka, fazuľa, šalát, tekvica...zahusťuje sa do hustejšej konzistencie a ochucuje sa octom a cukrom na sladkokyslo. Niekde ochucujú len octom na kyslejšiu príchuť. A k tomu pasuje hocičo, vajíčko na tvrdo, kúsok klobásy, zvyšné mäso...a obyčajne chlieb.
Daj si do vyhľadávača slovo "prívarok" a vybehnú ti všetky prívarky, keď si ich pozrieš, bude ti to jasnejšie. Slovo prívarok sa do češtiny bohužiaľ preložiť nedá.
Je to výborná vec, keď nevieš, čo variť...
Daj si do vyhľadávača slovo "prívarok" a vybehnú ti všetky prívarky, keď si ich pozrieš, bude ti to jasnejšie. Slovo prívarok sa do češtiny bohužiaľ preložiť nedá.
Je to výborná vec, keď nevieš, čo variť...
26. 5. 2010 17:18
moc dobré, podávají ho v Maďarsku bodík
26. 5. 2010 17:13
Dělám také, jen místo mléka používám vodu a zelí dávám na zpěněnou cibuli. U nás je to zadělávané zelí.
Tejajo, co znamená prívarok ? - vím, že se dělá i z jiných surovin než ze zelí. Můžu říct, že je to zadělávaná zelenina, tj. dušená zelenina (jakákoliv) zahuštěná moukou?
Tejajo, co znamená prívarok ? - vím, že se dělá i z jiných surovin než ze zelí. Můžu říct, že je to zadělávaná zelenina, tj. dušená zelenina (jakákoliv) zahuštěná moukou?
26. 5. 2010 17:00
Mňam,to dělávala moje babička...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 11 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 8 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 9 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 9 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 9 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Proč dávat mléko do bramboráků? Naše babičky nám dobře radily
Další recepty
Tématické fráze: zadělávané zelí pokrmy z hlávkového zelí zelí slovensky privarok slovensky zelí slovensky privarok prívarok překlad do češtiny jídla ze zelí zadelavane hlavkove zelí slovenské zelí jídla z hlávkového zelí tekvicová omáčka fazulový prívarok omáčka z hlávkového zelí kapustový prívarok prívarok z hlavkovej kapusty recepty z hlávkového zelí co znamena privarok slovenské zelí zadelavane strukovinova polévka
Suroviny: zelí hlávkové, kmín celý, sůl, mléko, mouka hladká, ocet, cukr
Prívarok z hlávkového zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j02y
22 názorů