Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí krk „Jalapeňo“

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min

90 min (90 min příprava)

4. 7. 2010 18:21

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 001 kJ / 1 195 kcal
Bílkoviny201,61 g
Tuky35,67 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 872 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy15,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Paprička jalapeño [chalapeňo] je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2 500 až 6 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.

Zdroj:http://cs.wikipedia.org/wiki/Paprička_jalapeño

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 8. 2010 05:32

Krásný recept:-pnádherné fotky,jako vždy;-):yes::yes:
Tak to máte v Brně výhodu,že prodají meloun i na půl:-))Manžel nerad já ano a celý je moc:-/
Recept si ukládám a vyzkouším

Colombo65 Colombo65

5. 7. 2010 16:06

To byla půlka originál maďarské kapie tedy 3 x větší než u nás. Melouny tady kupujeme po půlkách jelikož celej by jednak nebylo pro jeho velikost kam dát a ta půlka je i tak těžká jako vyvrhnutá kráva.;-);-);-)

indulina28 indulina28

5. 7. 2010 10:06

:yes:

Ivana79 Ivana79

5. 7. 2010 09:44

Prekrásne fotky,ako vždy ;-)a ostré mám moc rada,ale na 1kg mäsa mi pripadá len pol kapie trochu málo,dala by som kľudne celú:-8:-D

pipre pipre

5. 7. 2010 06:49

Super!:yes: S paprikou, ikdyž ne Jalapeňo, jsem dělala telecí minulý týden :-)Ale s tou chilli papričkou to musí být pikantní:yes::yes:+2

Colombo65 Colombo65

4. 7. 2010 20:43

;-);-);-)

vybusna vybusna

4. 7. 2010 20:34

a preco zrazu krk....a preco nie krcisko ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: telecí krk recept telecí krk telecí krk recepty recepty telecí krk recept na telecí krk "@jalap.com" loc:cz telecí pupek recept chalapeno recepty na telecí krk recept telecí krk teleci rolada z krku telecí krk bez kosti pokrmy z telecího krku telecí paprička telecí maso krk telecí pupek teleci krk rolovaný recept telecí maso krk recepty naložit pikantní telecí roládu z na krku telecí krk maso recepty

Suroviny: krk telecí, cibule, paprička jalapeňos, kapie, olej, sůl, pepř, jíška světlá instantní

TopRecepty.cz

Telecí krk „Jalapeňo“

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E07K