Telecí krk „Jalapeňo“

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 90 minut 4 porce Jiné maso 7 názorů

Suroviny

1 kg telecího krku
1 větší cibule
1/2 papriky Jalapeňo
1/2 papriky kapie
olej
sůl
pepř
instantní jíška
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na troše oleje orestujeme na jemno nakrájenou cibuli společně s na jemno nakrájenou polovinou papriky Jalapeňo.

  2. Telecí krk si nakrájíme na menší kusy a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a osolíme.

  3. Dusíme tzv. ve vlastní šťávě, dokud maso není krásně měkké.

  4. Maso poté vyjmeme, pokud nám vadí nějaké blány, které jsou pro telecí maso toliko vlastní můžeme je z masa odstranit.

  5. Do vzniklé šťávy nakrájíme na velmi malé kostičky polovinu kapie a lehce zahustíme instantní jíškou.

  6. Můžeme ještě dochutit pepřem. Příloha: Vařené nové brambory.

Poznámka

Paprička jalapeño [chalapeňo] je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2 500 až 6 000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.

Zdroj:http://cs.wikipedia.org/wiki/Paprička_jalapeño

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Telecí krk „Jalapeňo“

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásný recept:-pnádherné fotky,jako vždy;-):yes::yes:
    Tak to máte v Brně výhodu,že prodají meloun i na půl:-))Manžel nerad já ano a celý je moc:-/
    Recept si ukládám a vyzkouším

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    To byla půlka originál maďarské kapie tedy 3 x větší než u nás. Melouny tady kupujeme po půlkách jelikož celej by jednak nebylo pro jeho velikost kam dát a ta půlka je i tak těžká jako vyvrhnutá kráva.;-);-);-)

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

  • Ivana79 Ivana79

    Prekrásne fotky,ako vždy ;-)a ostré mám moc rada,ale na 1kg mäsa mi pripadá len pol kapie trochu málo,dala by som kľudne celú:-8:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Super!:yes: S paprikou, ikdyž ne Jalapeňo, jsem dělala telecí minulý týden :-)Ale s tou chilli papričkou to musí být pikantní:yes::yes:+2

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    a preco zrazu krk....a preco nie krcisko ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: telecí krk recept telecí krk telecí krk recepty recepty telecí krk recept na telecí krk "@jalap.com" loc:cz telecí pupek recept chalapeno recepty na telecí krk recept telecí krk telecí krk bez kosti pokrmy z telecího krku telecí paprička telecí pupek telecí maso krk recepty telecí maso krk telecí krk maso recepty telecí krk maso recepty odstranit pálivost omáčky chalapeňo papričky recepty

Zapomněl/a jsem heslo