Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák smažený v troubě

Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem pohodlně, bez nutnosti mít pánev plnou oleje. Upečme ho v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 7. 2010 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák připravuji zásadně takto už kvůli tomu, že plech dám do trouby a téměř se o smažení nestarám, Stihnu při tom i jinou práci. Předvaření při pečení v troubě není nutné.

Kuchařské rady mojí babičky jsou pro mě i v tomto případě k nezaplacení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ne.ver

28. 6. 2014 22:36

Taktez diky za skvely tip. Dnes jsem tento recept delala a bylo to moc dobre a rychle. Jinak uz smazeny kvetak delat nebudu! :-)

dhantela

18. 4. 2014 16:44

Květák jsem takto dělala poprvé dnes a protože vařím pro šest dospělých lidí, ocenila jsem, že troubu téměř nemusím hlídat. Doposud jsem dělala květák pod pokličkou v kastrůlku, ale je s tím moc práce. Tenhle způsob je lepší a květák dobře chutná. Není mastný ani se nepřipaluje. Děkuji za recept. :-)

lkader

7. 4. 2014 19:18

Dobrý den, děkuji za recept, obalení zvládly i malé děti a spokojenost od zabavení děti přes přípravu až po chuť.

ivulinka ivulinka

11. 2. 2014 18:16

Jana : na plech nalijte několikamilimetrovou vrstvu oleje, květák nepotřebuje v oleji plavat a ještě ho pokapejte na povrchu. Nebojte se, není na tom co pokazit;-)

Jana

11. 2. 2014 13:29

Ahoj, prosím koĺko oleja tam treba dať? Odhadom... vobec nesmažím takže nemám odhad...mám v pláne vyskúšat...vyzera to super :-)

ivulinka ivulinka

20. 1. 2014 14:40

babetko: děkuj za pochvalu:-K. Během smažení květáku se opravdu dá udělat spousta jiné práce a vepřové řízky jsem nikdy jinak ani nedělala, jo naše babičky uměly.

babetko babetko

19. 1. 2014 21:03

Tento recept je vážně super :-) Dala jsem do trouby a dělala u toho další práci ;-) určitě doporučím i ostatním, protože takové ulehčení práce se vždycky hodí :-O Posílám oprávněný bodík :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 11. 2013 20:56

ivulinka: No, je to tak, že někdy i recept, který jsem tady třeba původně ani nechtěla dát měl větší odezvu, než něco, s čím jsem si dala velkou práci :-D. Například v mém případě řecké zelí a kysané zelí do sklenic. V jednoduchosti je krása;-)

ivulinka ivulinka

23. 11. 2013 19:49

Jana Remkova: Jani, nikdy by mě nenapadlo, že se tento recept tu na stránkách bude těšit tak velké oblibě, jsem tomu moc ráda, věř mi:-);-)
Díky za fotky a tak potěšující pochvalu:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 11. 2013 14:16

Ivi, já už květák jinak nedělám :-). Zvykla ksem si tak smažit všechno. I vepřové řízky, obalená křídla ;-). O tvůj recept je velký zájem na FB i v mém okolí;-). Dovolím si přidat foto:-)

ivulinka ivulinka

21. 11. 2013 17:38

Blanka.: a já děkuji za pochvalu;-)

Blanka.

21. 11. 2013 14:19

Výborný recept, právě jsem dopekla a už jinak květák ani připravovat nebudu, děkuju moc za receptík !!:));-)

ivulinka ivulinka

28. 9. 2013 14:06

mekkejla: ahojky:-), tak to jsem moc ráda, že u vás doma "zabodoval" opět můj recept. Děkuji :-K

mekkejla

28. 9. 2013 13:33

Ivulinko, opět jsem se trefila do Tvého receptu! :-D A opět nezklamal! Dnes jsem květák dělala již podruhé, a tak jsem si všimla, že jsem zapomněla ohodnotit... Takže napravuji, 66+ posláno a tuto úpravu květáku všem vřele doporučuju! :yes:

ivulinka ivulinka

25. 8. 2013 20:09

Anička:jsem moc ráda, že tě můj recept tolik nadchnul a velký dík za ten tvůj velikánský dík:-K:-K:-K

1 2 3 4 5 6 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Květák smažený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krNK