Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houska s tekoucím Hermelínem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie430 kJ /
103 kcal
Bílkoviny7,78 g
Tuky7,78 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 28 mg
Sodík 378 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housku rozkrojíme v poměru 2:1. Větší spodní díl pomocí nože vydlabeme a vytvoříme jakousi lodičku, jejíž „dno“ namažeme lehce máslem. Krok 2: Vložíme jakákoliv 2 kolečka salámu (od Gothaje až po uherák) a naplníme třetinou Hermelínu, pokrájenou na plátky a posypeme červenou paprikou nebo jiným oblíbeným kořením. Krok 3: Přiklopíme vrchním dílem, který opět trochu pomažeme máslem. Takto připravenou housku zabalíme do alobalu, aby se alobal na housku nenalepil, namažeme buď housku nebo alobal máslem. Krok 4: Pečeme pozvolna asi 8 minut z každé strany buď na plotýnce nebo nad mírným ohněm.

Zveřejněno 14. 7. 2010

Poznámka autorky Kroupovka

Pro mého syna je to to nejlepší jídlo na chatě (ať už na ohýnku, nebo na plotýnce) Vždy to sní tak rychle, že to ve finále na talíři nestihnu vyfotit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houska s tekoucím Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngjP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houska s tekoucím Hermelínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ngjP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-O;-):-))

...to je bezva nápad:yes::yes::yes:...určitě vyzkouším...jako rychlovka večeře úplně perfekt...děkuju za nápad...:yes:

Jo, to je bezva rychlovka.

myslím, že trouba je taky schůdná, sýr se rozteče a změkne určitě, jde o to, aby houska:-* byla opečená do chroupana a ne jen teplá.

Super nápad! +

Tak to je perfektní nápad, pro nás ovšem také leda v troubě nebo v létě nad grilem.
+:yes:

:yes:ŠLO BY TO HODIT I DO TROUBY?:-?sporák máme indukční

Dobrý nápad :yes::yes:

rychlovka to je, ale doporučuji péci pomalu a třeba i 3x obrátit. Když se moc pospíchá ve velkém žáru, houska se spálí ale sýr "neteče" :-p

Květuš:-Kto se mi moc líbí:yes:Všechny sýry s bílou plísní máme rádi a je to bezva rychlovka-díky za uvedení receptíku+:yes::-D

Tématické fráze:
hermelín v housce, opečená houska, zapečená houska s hermelínem, zapeceny hermelin v housce, opečená houska v troubě, jídlo z housek, rozpečené housky, rozpečený hermelín v v housce, grilovaný hermelín v housce, opečená houska v alobalu, jak pripravit hermelin v housce?, hermeliny v housce, jídla z housek, houska s máslem, houska jídlo, zapečené housky s hermelinem, recept hermelín v housce, jídla do na housky, houska opečená, rozpečený hermelín na plotýnce

Suroviny:
sýr hermelín, máslo, paprika čerstvá červená, salám

Přidat fotografie receptu