Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 7. 2014 09:42

Ivana Ch:Já taky ,ale meruňky mi nějak velice ztmavly ,bylo to výborné na chuť,jenom to mělo světle hnědou barvu,místo oranžové !:-D Dala si ocet na začátku ? Já totiž ne ,možná proto,nevím????
Jinak jabka švestky a hrušky vynikající !:-K

Ivana Ch

18. 7. 2014 07:27

Veronika.Hrozna:No vidíš, já je dělám podle Yanull už druhý rok, jsou vynikající, nikdy už je jinak dělat nebudu. Dělám jak švestková tak z jablek i hrušek.Doporučila jsem je i neteři a ta je taky chválí.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

18. 7. 2014 07:07

neregistrovana:Já zkoušela ,ale jenom malou dávku -naštěstí !
Nemá to hezkou barvu je to velmi tmavé. Místo octu jsem dala kyselinu citronovou ,ale až ke konci. Takže meruňky nedoporučuji dělat tímto spusobem. Naopak jablka šlo udělat dobře a používám je do štrudlu,jsou chutné . ;-)

neregistrovana

17. 7. 2014 19:07

Dobry den, zaujal me vas recept na povidla, urcite vyzkousim, ale zajimalo by me,jestli by sla udelat tak i marmelada z merunek.Stejne ingredience,myslim co se tyce toho cukru, nevim co ten ocet, jestli by byl taky potreba.Nemate zkusenost a prosim o nazor kohokoliv dekuji.

yanull yanull

21. 11. 2013 21:14

alena:nahoru a otočit, vyzkoušeno, funguje to ;-):-):-K

alena

21. 11. 2013 20:57

kdy ten druhý rum? před otočením? pak není navrchu...po otočení, pak se promísí s celým obsahem

sirael

3. 10. 2013 08:53

dělala jsem podle receptu jablka...dala jsem hnědý třtinový cukr a jen cca 150 g .... na plechu jsem pomačkala tyčákem a jsou výborný...hlavně minumum práce a doufám, že ještě nějaká jablka nebo hrušky seženu

yanull yanull

1. 10. 2013 20:13

Majka:zde jsou jen 2 lžíce octa a zdají se být dostačující ;-):-K

Majka

1. 10. 2013 17:09

mám podobný recept/ 2,5 kg švestek,0,5 kg cukru, 1 dcl octa/ povidla vařím víc jak 30 let, každý rok si říkám, že toho vařím hodně, asi tak z 20 kg švestek, ale zatím ani jeden rok se nezkazila a vždycky mám dárek pro děti a své známé a kamarádky

yanull yanull

1. 10. 2013 03:54

lovcova:Těší mne, že jste spokojená;-):-K

lovcova

30. 9. 2013 20:39

Senzace.Povidla mám ráda,ale vždy mě odradilo to dlouhé vaření.Když jsem si přečetla tenhle recept,neváhala jsem.Švestek máme letos dost,cukr doma byl taky,jen ten rum jsem musela koupit.Ale pak mi už nic v cestě nestálo.Podařilo se!Jsem moc spokojená.Díky,díky,díky:yes::yes:

Mesic

29. 9. 2013 11:30

Tak jsem je taky zkusila, přes komplikace, že švestky nešly od pecky a že naše obstarožní trouba špatně peče to dopadlo na 1* Dávala jsem jen půlku koření a rumu jsem se nebála :-) Nechala jsem je trochu dýl, aby byly hustší a trochu jsem to přehnala, ale aspoň se nimi budou dobře plnit listové šátečky. Když jsem o receptu vykládala mamce, tak kroutila hlavou, že to nemůže vyjít a vyšlo :yes: Takže jděte do nich, jsou opravdu bez práce :-)

yanull yanull

26. 9. 2013 12:34

tilka:Já také zdravím:-K, minulý víkend jsem měla povidlový a upekla jsem povidla hustá i řidší, pokud chcete mít opravdu hustá a tmavá, je potřeba je tam nechat při každém cyklu po dobu 25 minut, ale občas se do trouby podívejte, aby se nepřipálila, bylo by to hořké a doporučuji na tmavou verzi dát pečící papír. Hustá povidla jsem nemixovala, máme tam rádi kousky švestek, v případě potřeby si namixuji až před použitím. Ať se daří, kdyby nebyly tak drahé hrušky, ještě bych pekla i ty ;-):-p:-K

Věra

25. 9. 2013 22:16

Díky - vynikající povidla s minimálním úsilím. Hned zítra jdu dělat další várku!! :-)

tilka

25. 9. 2013 19:53

Zdravím autorku a děkuju za zajímavý recept.
Nicméně by mě zajímalo, jestli se jedná opravdu o povida-barva téměř hnědočerná, nebo o marmeládu ze švestek, které je víceméně řidší a daleko světlejší - spíš hnědočervená.

1 8 9 10 11 12 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA