Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2014 09:42
Ivana Ch:Já taky ,ale meruňky mi nějak velice ztmavly ,bylo to výborné na chuť,jenom to mělo světle hnědou barvu,místo oranžové ! Dala si ocet na začátku ? Já totiž ne ,možná proto,nevím????
Jinak jabka švestky a hrušky vynikající !
Jinak jabka švestky a hrušky vynikající !
18. 7. 2014 07:27
Veronika.Hrozna:No vidíš, já je dělám podle Yanull už druhý rok, jsou vynikající, nikdy už je jinak dělat nebudu. Dělám jak švestková tak z jablek i hrušek.Doporučila jsem je i neteři a ta je taky chválí.
18. 7. 2014 07:07
neregistrovana:Já zkoušela ,ale jenom malou dávku -naštěstí !
Nemá to hezkou barvu je to velmi tmavé. Místo octu jsem dala kyselinu citronovou ,ale až ke konci. Takže meruňky nedoporučuji dělat tímto spusobem. Naopak jablka šlo udělat dobře a používám je do štrudlu,jsou chutné .
Nemá to hezkou barvu je to velmi tmavé. Místo octu jsem dala kyselinu citronovou ,ale až ke konci. Takže meruňky nedoporučuji dělat tímto spusobem. Naopak jablka šlo udělat dobře a používám je do štrudlu,jsou chutné .
17. 7. 2014 19:07
Dobry den, zaujal me vas recept na povidla, urcite vyzkousim, ale zajimalo by me,jestli by sla udelat tak i marmelada z merunek.Stejne ingredience,myslim co se tyce toho cukru, nevim co ten ocet, jestli by byl taky potreba.Nemate zkusenost a prosim o nazor kohokoliv dekuji.
21. 11. 2013 21:14
alena:nahoru a otočit, vyzkoušeno, funguje to
21. 11. 2013 20:57
kdy ten druhý rum? před otočením? pak není navrchu...po otočení, pak se promísí s celým obsahem
3. 10. 2013 08:53
dělala jsem podle receptu jablka...dala jsem hnědý třtinový cukr a jen cca 150 g .... na plechu jsem pomačkala tyčákem a jsou výborný...hlavně minumum práce a doufám, že ještě nějaká jablka nebo hrušky seženu
1. 10. 2013 20:13
Majka:zde jsou jen 2 lžíce octa a zdají se být dostačující
1. 10. 2013 17:09
mám podobný recept/ 2,5 kg švestek,0,5 kg cukru, 1 dcl octa/ povidla vařím víc jak 30 let, každý rok si říkám, že toho vařím hodně, asi tak z 20 kg švestek, ale zatím ani jeden rok se nezkazila a vždycky mám dárek pro děti a své známé a kamarádky
1. 10. 2013 03:54
lovcova:Těší mne, že jste spokojená
30. 9. 2013 20:39
Senzace.Povidla mám ráda,ale vždy mě odradilo to dlouhé vaření.Když jsem si přečetla tenhle recept,neváhala jsem.Švestek máme letos dost,cukr doma byl taky,jen ten rum jsem musela koupit.Ale pak mi už nic v cestě nestálo.Podařilo se!Jsem moc spokojená.Díky,díky,díky
29. 9. 2013 11:30
Tak jsem je taky zkusila, přes komplikace, že švestky nešly od pecky a že naše obstarožní trouba špatně peče to dopadlo na 1* Dávala jsem jen půlku koření a rumu jsem se nebála Nechala jsem je trochu dýl, aby byly hustší a trochu jsem to přehnala, ale aspoň se nimi budou dobře plnit listové šátečky. Když jsem o receptu vykládala mamce, tak kroutila hlavou, že to nemůže vyjít a vyšlo Takže jděte do nich, jsou opravdu bez práce
26. 9. 2013 12:34
tilka:Já také zdravím, minulý víkend jsem měla povidlový a upekla jsem povidla hustá i řidší, pokud chcete mít opravdu hustá a tmavá, je potřeba je tam nechat při každém cyklu po dobu 25 minut, ale občas se do trouby podívejte, aby se nepřipálila, bylo by to hořké a doporučuji na tmavou verzi dát pečící papír. Hustá povidla jsem nemixovala, máme tam rádi kousky švestek, v případě potřeby si namixuji až před použitím. Ať se daří, kdyby nebyly tak drahé hrušky, ještě bych pekla i ty
25. 9. 2013 22:16
Díky - vynikající povidla s minimálním úsilím. Hned zítra jdu dělat další várku!!
25. 9. 2013 19:53
Zdravím autorku a děkuju za zajímavý recept.
Nicméně by mě zajímalo, jestli se jedná opravdu o povida-barva téměř hnědočerná, nebo o marmeládu ze švestek, které je víceméně řidší a daleko světlejší - spíš hnědočervená.
Nicméně by mě zajímalo, jestli se jedná opravdu o povida-barva téměř hnědočerná, nebo o marmeládu ze švestek, které je víceméně řidší a daleko světlejší - spíš hnědočervená.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 4 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 9 minutami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 20 minutami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 2 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 3 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 4 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 4 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 4 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak sušit švestky, aby vydržely co nejdéle a chutnaly skvěle: Na slunci to jde nejlevněji
Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Kompot z mirabelek je sladký a aromatický. Příprava je snadná, lehce ji zvládne i zavařovací amatér a natrhat je můžete i zadarmo
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů