Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

1. 9. 2013 19:45

Promíchají se jen s octem, pak už ne, jen se švestky, či jiné ovoce rovnoměrně cukrem posypou :yes::-K

Věra

1. 9. 2013 18:21

Ty povidla se nepromíchávají ani když se tam dává ten cukr? :-/

pral2nka

30. 8. 2013 20:12

Naprosto famózní záležitost!! Můj chlap povidla ani vidět, ale tyto si velmi pochvaloval!! Další bodík letíííííííííí:yes::yes:

yanull yanull

30. 8. 2013 19:29

Jsem ráda, že přibývají další příznivci pečených povidel, děkuji za hezké komentáře :-K:-K;-):-)

cathleen cathleen (moderátorka)

30. 8. 2013 19:01

Děkuju za recept a přidávám fotky ;-) Povidla jsou výborná, z jedné dávky (2 kg švestek) jsem měla 5 skleniček (320 ml).:yes:

aisha

26. 8. 2013 15:16

Pridavam se k ostatnim, recept je super..:yes::yes:. Povidla jsou vyborna, pri peceni vubec neprskala a hrnec jsem umyla bez problemu..:-*:-K. Diky za bezva receptik..;-):-K

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 8. 2013 09:05

1974andrea: :-K děkuju! Máme nadúrodu broskví, tak bych zkusila i z nich, také se z nich dají povidla dělat.

1974andrea 1974andrea

23. 8. 2013 09:01

cathleen:Ivčo ne, dej si vyšší ten papír na pečení, aby přesahoval přes pekáč a bude to ok. Ta jablka se jakoby nafukovala a víc pěnila a bublala, musela jsem je pak promíchat, aby slehla;-)

senky senky

23. 8. 2013 08:52

Letos už mám dvě dávky za sebou;-):-) loňská byla trošku řidší, asi typem švestek a taky troubou, tak jsem pro jistotu letos na každou etapu pečení přidala po 10-15 min a jsou :yes::yes: jakmile se zase dopídím k trnečkám, budou další aspoň dvě várky:-D:-D (vždycky doma slyším, jestli to není škoda, že by jim líp bylo v bečce, ale buchty nebo frgál už pak nikomu zbytečný nepřipadá:-D:-D:-S):-D

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 8. 2013 08:51

1974andrea: no ano, to jsem rozuměla. Ale psalas, žes tak vloni dělala všechna povidla, proto jsem se ptala, jestli ti nějak víc nezašpinily troubu. Neprskalo to při pečení?

1974andrea 1974andrea

23. 8. 2013 08:47

cathleen:Ale já psala o jablkách, švestky v pohodě. ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

23. 8. 2013 07:48

1974andrea: prosím - přetékala, protože jsi jich dala do pekáče hodně? Padají nám zralé švestky, musím je nějak zpracovat a nerada bych měla nějak víc zaprskanou troubu....:-p

1974andrea 1974andrea

22. 8. 2013 21:49

Simona Kucerova:Simčo, já jsem loni dělala takhle všechna povidla, i hrušková i jablková a super, akorát ta jablka mi přetékala, tak bacha;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

22. 8. 2013 21:40

Tak jsem předevčírem zkusila udělat konečně tyto povidla a protože se povedla,mám další košík švestek a zítra začínám novou várku;-):yes:
Yanullko,toto je receptík k nezaplacení,použila jsem též do pekáče pečící papír a je to skvělá vychytávka,žádné drhnutí pekáče,mám radost a chuť dělat další povidýlka:-DChystám se zkusit aj z hrušek a jablek,moc receptík chválím,jiný už dělat nebudu a doporučuji všem známým a i v rodině;-):yes::yes:+1

yanull yanull

22. 8. 2013 21:03

Děvčata, jsem velmi potěšena:-8:-*. Ani nevíte, jak jsem ráda, že pečená povidla se osvědčila a zásob na zimu přibývá :-):-K

1 10 11 12 13 14 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA