Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 9. 2013 19:45
Promíchají se jen s octem, pak už ne, jen se švestky, či jiné ovoce rovnoměrně cukrem posypou
1. 9. 2013 18:21
Ty povidla se nepromíchávají ani když se tam dává ten cukr?
30. 8. 2013 20:12
Naprosto famózní záležitost!! Můj chlap povidla ani vidět, ale tyto si velmi pochvaloval!! Další bodík letíííííííííí
30. 8. 2013 19:29
Jsem ráda, že přibývají další příznivci pečených povidel, děkuji za hezké komentáře
30. 8. 2013 19:01
Děkuju za recept a přidávám fotky Povidla jsou výborná, z jedné dávky (2 kg švestek) jsem měla 5 skleniček (320 ml).
26. 8. 2013 15:16
Pridavam se k ostatnim, recept je super... Povidla jsou vyborna, pri peceni vubec neprskala a hrnec jsem umyla bez problemu... Diky za bezva receptik..
23. 8. 2013 09:05
1974andrea: děkuju! Máme nadúrodu broskví, tak bych zkusila i z nich, také se z nich dají povidla dělat.
23. 8. 2013 09:01
cathleen:Ivčo ne, dej si vyšší ten papír na pečení, aby přesahoval přes pekáč a bude to ok. Ta jablka se jakoby nafukovala a víc pěnila a bublala, musela jsem je pak promíchat, aby slehla
23. 8. 2013 08:52
Letos už mám dvě dávky za sebou loňská byla trošku řidší, asi typem švestek a taky troubou, tak jsem pro jistotu letos na každou etapu pečení přidala po 10-15 min a jsou jakmile se zase dopídím k trnečkám, budou další aspoň dvě várky (vždycky doma slyším, jestli to není škoda, že by jim líp bylo v bečce, ale buchty nebo frgál už pak nikomu zbytečný nepřipadá)
23. 8. 2013 08:51
1974andrea: no ano, to jsem rozuměla. Ale psalas, žes tak vloni dělala všechna povidla, proto jsem se ptala, jestli ti nějak víc nezašpinily troubu. Neprskalo to při pečení?
23. 8. 2013 08:47
cathleen:Ale já psala o jablkách, švestky v pohodě.
23. 8. 2013 07:48
1974andrea: prosím - přetékala, protože jsi jich dala do pekáče hodně? Padají nám zralé švestky, musím je nějak zpracovat a nerada bych měla nějak víc zaprskanou troubu....
22. 8. 2013 21:49
Simona Kucerova:Simčo, já jsem loni dělala takhle všechna povidla, i hrušková i jablková a super, akorát ta jablka mi přetékala, tak bacha
22. 8. 2013 21:40
Tak jsem předevčírem zkusila udělat konečně tyto povidla a protože se povedla,mám další košík švestek a zítra začínám novou várku
Yanullko,toto je receptík k nezaplacení,použila jsem též do pekáče pečící papír a je to skvělá vychytávka,žádné drhnutí pekáče,mám radost a chuť dělat další povidýlkaChystám se zkusit aj z hrušek a jablek,moc receptík chválím,jiný už dělat nebudu a doporučuji všem známým a i v rodině+1
Yanullko,toto je receptík k nezaplacení,použila jsem též do pekáče pečící papír a je to skvělá vychytávka,žádné drhnutí pekáče,mám radost a chuť dělat další povidýlkaChystám se zkusit aj z hrušek a jablek,moc receptík chválím,jiný už dělat nebudu a doporučuji všem známým a i v rodině+1
22. 8. 2013 21:03
Děvčata, jsem velmi potěšena. Ani nevíte, jak jsem ráda, že pečená povidla se osvědčila a zásob na zimu přibývá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 59 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 32 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 2 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 2 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 3 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí švestková nutella: Zdravější, levnější a chutnější než originál
Desatero rad na téma povidla: Snadno je připravíme z čerstvých švestek, hrušek i jablek
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů