Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 8. 2012 13:43
Vynikající povidla ! Odzkoušeno! Jiná už nebudu dělat!
Chuť perfetkní,vyvážená a sladkost dle mého gusta. Jedinou změnu jsem udělala ,posledních 15 minut pečení,jsem dala lžičku mezi dvířka trouby,aby se odpařila nadbytečná voda z povidel.
Největší strach jsem měla z mixování,že to bude stříkat,ale nic ,ponořila jsem mixer a za pár vteřin bylo hotovo.
Pekla jsem ve dvou smaltovaných pekáčích na husu v každém dvě kila švestek.
Trouba čistá,pekáče jenom odmočit a opláchnout žádné drhnutí!
Za hodinu a pul i s čištěním švestek. Efektivní,rychlé a výsledek k nezaplacení!
Chuť perfetkní,vyvážená a sladkost dle mého gusta. Jedinou změnu jsem udělala ,posledních 15 minut pečení,jsem dala lžičku mezi dvířka trouby,aby se odpařila nadbytečná voda z povidel.
Největší strach jsem měla z mixování,že to bude stříkat,ale nic ,ponořila jsem mixer a za pár vteřin bylo hotovo.
Pekla jsem ve dvou smaltovaných pekáčích na husu v každém dvě kila švestek.
Trouba čistá,pekáče jenom odmočit a opláchnout žádné drhnutí!
Za hodinu a pul i s čištěním švestek. Efektivní,rychlé a výsledek k nezaplacení!
2. 8. 2012 18:15
Bluebury:Nejlepší a nejjednodušší povidla na internetu.Teď jsem je dovařila a budu dělat další.Jako od babičky
2. 8. 2012 11:41
Včera jsem je zkoušel poprvé a jsou skutečně výborná. Dělala jsem je kvůli manželovi, ten je miluje,jen jsem měla 1,60 kg švestek, tak jsem odměřovala ostatní ingredience, ale stálo to za to !!
2. 8. 2012 08:57
Eva:Evi, plech je odkrytý, trouba horní i spodní ohřev
1. 8. 2012 23:03
Dobry den, a pekac nechavate odkryty nebo zakryty? Muze byt i smaltovany? Pecete shora i zespod zaroven nebo jen zespod. Dik za rady
27. 7. 2012 07:53
tanaka: na vsechno dobre, to s tim cukrem neni o zdravych potravinach, ale o tom, ze ta chut je uplne jina :) a jeden den v roce si ten cas proste udelam, protoze to za to stoji
26. 7. 2012 23:26
Já recept vřele doporučuji - hlavně těm, co mají třeba malé děti a nemůžou jen tak klíďo píďo stát 5 hodin u plotny! A taky by mně zajímalo - vy co děláte "zdravá" povidla bez cukru, na co si je dáváte? Na nezdravé koláče???
28. 4. 2012 20:51
cathleen:povidla jsem nechala v troubě trošku déle, asi o půl hodiny. také podoručuji po umatí je nechat oschnout,ať do trouby nedáváš i vodu z mytí. Teď doporučuji nastrouhat jablka, vymačkat štávu a společně s povidly podusit, povidla zhoustnou a mají zajímavou chuť, anebo zkus uvařit jablíčkový kompot a dát tam trochu těch řídkých povidel, moc mi to chutnalo, anebo lehce vmíchej do vanilkového podingu,neúplně rozmíchat,spíše takové žebrování
26. 11. 2011 17:26
Morena : Dobre. Kdyz mas 20 flasek "na nic", nevyplatilo by se ti vsechny vylit do hrnce a jeste odparit na plotne? Preci to nevyhodis
Ja to tak taky jednou udelala - vsechno vylit z5 do hrnce a doodparit. Vyplati se to.
Ja to tak taky jednou udelala - vsechno vylit z5 do hrnce a doodparit. Vyplati se to.
26. 11. 2011 17:07
pěkně na nic recept.. moje povidla jsou řidká jako sra*ka.. Máme asi 20 flašek a vše je řidké a nedá se to na nic použít! NEDOPORUČUJI TENTO RECEPT !!
6. 10. 2011 17:56
spagetka: - tak to sem mi stává taky - něco napíšu a potom něco omylem zmáčknu / na rozdíl od Tebe já ani nevím co / a ono mi to zmizí
6. 10. 2011 17:53
maris: ale houby, já chtěla ještě něco dopsat a zmáčkla jsem hádej co - kopírování odkazu a Backspace , ach jo, to je tak, když člověk dělá 20 věcí najednou. Ale jo, asi máš právdu, jen prostě ve svých kuchařkách to mám jinak. Bez cukru to je ale určitě zdravější
6. 10. 2011 17:49
ony se jeste vari :) nerikam, ze recept neni dobry, urcite je vyborny ... usetri se spousta prace a casu ... ale nejsou to povidla, kdo ochutnal normalne pracne a dlouho varene povidla bez cukru, tak mi da zapravdu
6. 10. 2011 17:49
spagetka: - já tady reaguji na Tvůj komentář a Ty jsi ho smazala
6. 10. 2011 17:45
spagetka: špagi, já si myslím, že opravdu ta pravá povidla, jak se kdysi vařívala, byla bez cukru. Povidla vařili i chudí lidé, pro které byl cukr nedostupný luxus, natož aby ho dávali do povidel. Cukrem se asi začalo přislazovat jen v bohatších rodinách, ale ta původní jsou bez cukru. Doma se podívám taky do starých kuchařek, tady jsem našla toto :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Povidla
http://cs.wikipedia.org/wiki/Povidla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Banana split
Přidáno před 15 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 2 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 2 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 5 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 5 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 6 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 7 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 8 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 8 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí švestková nutella: Zdravější, levnější a chutnější než originál
Kompot z mirabelek je sladký a aromatický. Příprava je snadná, lehce ji zvládne i zavařovací amatér a natrhat je můžete i zadarmo
Jak připravit švestková povidla v troubě? Chutnají výtečně a do hodiny máte upečeno
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů