Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

siryana

14. 8. 2011 10:38

Díky za odpověď.Tak jsem tam ten ocet dala.Teď to mám v troubě,tak jsem zvědavá jak to dopadne.Dělám povidla poprvé v životě.

rebeka rebeka

13. 8. 2011 19:44

siryana:jestli se bojíš,že je tam ten ocet cítit,tak vůbec ne;-):-)

spagetka spagetka

13. 8. 2011 19:32

siryana:ocet má i konzervační účinek, zkus dát 2 třetiny octu a třetinu citronu, ale bez octu bych to neriskovala;-);-)

siryana

13. 8. 2011 19:28

Prosím,šla by místo octa dát citronová šťáva?děkuji za odpověď.

macek 2

10. 8. 2011 19:53

Tak jsem to dnes zkusila z jedné dávky dala jsem je na plech už nasekané abych je nemusela mixovat potom ocet jsem tam dala dělalo se to dobře cukru jsem tam musela dát míň aby to nebylo přeslazené zůstaly pěkně husté :-) tak ještě aby se nezkazily ve skleničce:-// jinak děkuji všem za rady :yes::yes:

SSeennee

10. 8. 2011 18:51

SSeennee:
PS:, takže podařil a musím říct - VÝBORNÉ!Díky a moc :yes:

Hella Hella (moderátorka)

9. 8. 2011 23:25

macek 2: určitě bych tam ten ocet dala. Jednak je to konzervant, jednak tím nic nezkazíš. Když loupu jablka nebo hrušky, vždycky je po oloupání házím do okyselené vody, aby nezhnědly a pak je používám (i na povidla). A ještě se jim nikdy nic nestalo, jsou příjemně navinulé.

rebeka rebeka

9. 8. 2011 22:27

macek 2:;-):yes: akorát nevím,jestli tam dát ten ocet:-?:-// tím si v tomto případě nejsem zcela jistá..třeba někdo poradí;-):-)

macek 2

9. 8. 2011 21:26

Rebelko : určitě to risknu dneska se ulomila větev obalená hruškama ještě nejsou upně zralé tudíž nebudou tak vodnaté tak to vyzkoušim jinak by stejně skončily v kompostu :-))
dam vědět jak to dopadlo:-)

rebeka rebeka

9. 8. 2011 15:34

macek 2:já bych to riskla..s těma hruškama podle tohoto;-)aspoň jednu dávku a uvidíš..možná bych přidala badyán:yes:

macek 2

9. 8. 2011 14:32

Zdenko1 díky za odpověď na ty povidla jsem koukala ale nechce se mi je vařit tak dlouho :-//

Zdenka1

9. 8. 2011 13:21

macek 2:mě moc chutnají hrušky na tomto koláči. Ještě jsem to nezkoušela, ale myslím, že zavařit nebo zamrazit by to jít mělohttp://www.toprecepty.cz/recept/8026-mamincin-fale...
Pokud zadáš do vyhledavače hrušková povidla, vyjedou ti dvoje.

macek 2

9. 8. 2011 13:07

Zdravim včera jsem udělala povidla podle vašeho receptu jsou fakt luxusní a hlavně rychlá :-) díky za inspiraci Chci se zeptat jestli by šli takle udělat i povidla z hrušek :-? jestli někdo nemáte vyzkoušené :-? díky

Bohumila

8. 8. 2011 19:58

Děkuji za výborný recept ,je fakt vynikající:-K:-D:-))

Irena irena.jurcikova@seznam.cz

7. 8. 2011 17:34

Báááječný receptík:yes::yes::yes: Dělám druhou várku, tu první jsem trochu popletla ( dala jsem všechny přísady hned a najednou) a vůbec nic se nestalo. Jsem zvědavá, jestli i chuť bude stejná:-p

1 19 20 21 22 23 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA