Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

elasikorova elasikorova

8. 4. 2016 17:47

hrozně moc my toto jídlo chutná:-)

JIRKA

16. 3. 2016 09:13

A jestli místo kuřete použijete vykostěné králičí hřbety tak je úplně jedno jestli smetana nebo zakyska, jestli noky nebo knedlík, vše je výborné:yes:

Shagrad

26. 2. 2016 15:03

Dajda: jaké "pravé Maďarské" jídlo?? :-D když už, tak je to recept z rakouska-uherska a dělalo se to ještě třošičku jinak.. :-*

Petra

30. 9. 2015 20:40

tome, v receptu je dát do trochu šťávy z hrnce a smetanu (+ lžičku mouky), takže to určitě nebude horké:-)

tom

30. 9. 2015 20:30

hlavně lidi nedávejte mouku do horké vody, nebo šťávy, to je jedno. a zalévejte alespoň z části vývarem, nebo přidejte kostku.

ella1 ella1

26. 9. 2015 08:03

ivetkalone:naprostý souhlas:yes:

Dajda Dajda

13. 9. 2015 13:55

hosta: :yes::yes:

hosta hosta

13. 9. 2015 12:24

kosta: humus je jiné ale opravdu jiné jídlo;-):-))

kosta

13. 9. 2015 12:12

Hlavne tam nedavejte zakysanou smetanu, s tou to musi byt peknej humus.nazdar

Avasila

26. 6. 2015 21:49

Kuře na paprice - klasika kterou si každý vaří dle zvyklostí, já omáčku dělám se smetanou na vaření, někdy se šlehačkou jindy jen s plnotučným mlékem podle toho, co mám doma. Se zakysankou jsem tuto ňamku ještě nevařila, ale co není, může být. Myslím, že navzájem se tady napadat kvůli receptu je dětinské...:-S

ivetkalone

25. 6. 2015 12:10

Tak nevydržím a také zareaguji. Každému chutná něco jiného, ale já do této omáčky dávám sladkou smetanu. Netvrdím, že se zakysanou smetanou to není dobré, nebo lepší, ale už to pro mě není to typické kuře na paprice. A druhá věc ... do omáček dávám maso nejlépe s kostmi, poté oberu maso ještě před podáváním. Kosti dodávají každému jídlu (vývaru) chuť. To platilo a bude platit vždy. Ale jsou to jen mé názory a jen mé chuťe.
A nebuďte tu na sebe hnusní .. možnost komentářů je tu proto, abychom se navzájem obohatili o zkušenosti, tipy a nápady a doladili své kuchařské umění. Nabídněte svůj názor, ale nehaňte ty ostatní, každý má právo se podělit o svůj způsob přípravy. Přeji hezký den ;-)

Navir Navir

15. 3. 2015 20:39

casino: :-D:-D:-D:-D:yes: Přísahám, že nic překopávat nebudu, na holej pupek ;-) A taky přísahám, že nebudu dávat žádné recepty :-D Ale občas, i když kolikrát zavírám prsty do svěráku abych nereagovala, reagovat budu :-p s tím nic nenadělám, ach jo, taková jsem já, matinko... (mmzl Nitouche):-D:-D:-D

casino casino

15. 3. 2015 20:27

Navir:
"Prostě to má chuť zvířete na smetaně"
Ale nehodláte podobným tvůrčím způsobem překopávat i jinou zavedenou klasiku, že neééé...;-)
Jsem z vás jelen:-D
Umořil jsem daňka a chci ho dělat na smetaně a fffčíl nevím, co napsat do menu...:-8:-)):-D

Navir Navir

15. 3. 2015 17:34

jarda Kadic: :-D:-D:-D taky možnost, ale nemá to chuť svíčkové :-D Prostě to má chuť zvířete na smetaně. Tím, že se tam přidá zelenina se vlastně současně udělá vývar a nemusí se použít masox (ale samo může, kdo chce);-)

jarda Kadic jarda Kadic

15. 3. 2015 17:01

Navir: Anebo : “Kuřecí svíčková“.......:-)):-)) (v případě,že bys to rozfofrovala tyčákem:-)):-))

1 2 3 4 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40