Kuře na paprice
Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 969 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 43,07 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 13,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibulku nakrájíme nadrobno a v tlakovém hrnci ji na oleji osmahneme.
Krok 2: Zaprášíme paprikou, promícháme a jen krátce ji necháme pustit barvu. Přidáme osolené kuře a hned zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso ponořené.
Krok 3: Vaříme 45 minut.
Krok 4: Po otevření hrnce vytáhneme maso a do hrnečku odebereme trochu šťávy na zahuštění a necháme prochladnout.
Krok 5: Mezitím obereme kuřecí maso a nakrájíme na kousky.
Krok 6: Do odebrané šťávy přidáme smetanu a lžíci mouky a dohladka promícháme.
Krok 7: Za stálého míchání vlijeme obsah hrnečku do šťávy a omáčku ještě 20 minut pozvolna povaříme.
Krok 8: Pár minut před koncem varu do omáčky vrátíme maso a ještě provaříme.
Rady a tipy jak na dobrou omáčku
Zveřejněno 24. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m40
Moje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m40
Nejnovější recepty
Makronky
Přidáno před 2 hodinami
Tyčinky s parmskou šunkou
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné řezy s kandovaným ovocem a čokoládovou polevou
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové vafle
Přidáno 17. 5. 2025 05:00
Kedlubnová polévka
Přidáno 16. 5. 2025 19:25
Horký zeleninový salát
Přidáno 16. 5. 2025 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
Anna.Milkova před 25 minutami
Domácí chléb bez hnětení
veronika_straka před 51 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
Didi1 před 1 hodinou
Obalovaný květák
radekfiala před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
danava před 1 hodinou
Celerový salát na chlebíčky
kacaba10 před 1 hodinou
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Dada66 před 1 hodinou
Vláčný makovec-makovník
Pahak před 1 hodinou
Hrnková bábovka
eVecernice před 2 hodinami
Vepřové plátky na zelenině a žampionech v pomalém hrnci
Petem před 2 hodinami
Tématické fráze:
kuře na paprice,
kuře na paprice,
kuře na paprice recept,
kuře na paprice recept,
kuřecí na paprice,
recept kuře na paprice,
recept kuře na paprice,
kuře na paprice se smetanou,
recepty kure na paprice,
recepty kuře na paprice,
recept na kuře na paprice,
recept na kuře na paprice,
kuře na paprice pro děti,
kuře na paprice v papiňáku,
na paprice,
kuře na papryce,
top recepty kuře na paprice,
kure na parice,
kure na paprice recepty,
kuře na paprice recepty
Suroviny:
kuře,
cibule,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
olej,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (219)
V recepte sa nikde nepíše, že šťavu treba ocediť. Ale komu tá cibuľka vadí, nemá problém mäso vybrať a šťavu precediť.
Tá trocha šťavy sa mieša so smotanou preto, aby sa smotana v omáčke nezrazila. Takže...
Před třemi roky (5. 3. 2014 16:43:11) jsem se o recept "otřel" a od té doby se tu neukázal nikdo kompetentní kdo by ho poupravila a doladila k použitelnosti bez přívlastků...
A nebuďte tu na sebe hnusní .. možnost komentářů je tu proto, abychom se navzájem obohatili o zkušenosti, tipy a nápady a doladili své kuchařské umění. Nabídněte svůj názor, ale nehaňte ty ostatní, každý má právo se podělit o svůj způsob přípravy. Přeji hezký den
"Prostě to má chuť zvířete na smetaně"
Ale nehodláte podobným tvůrčím způsobem překopávat i jinou zavedenou klasiku, že neééé...
Jsem z vás jelen
Umořil jsem daňka a chci ho dělat na smetaně a fffčíl nevím, co napsat do menu...
Navir:
Píšete: "...přidám mrkev, celer, petržel, stroužek česneku, pár kuliček pepře celého, nové koření a lístek bobkového listu a lžíci hořčice."
A jak potom takové jídlo zovete, he?
Můžete
Pokud to nejíte postudenu
Ale mám odzkoušeno, že když v domě není zakysanka či jiná smetana k nalezení, tak při podávání prohodím, že jsem měl málo smetany
Tímto samozřejmě netvrdím, že se smetanou to není lepší.
Podle mých zkušeností, když dusím dvě čtvrky a dvě křídla s kostmi, tak šťáva má daleko lepší chuť a hodnotu (Kuřecí vývar dělám také z kostry a křídel).Když je maso měkké, nechám ho vystydnout, mezi tím zahustím omáčku smetanou s mlékem a moukou(vařím 20min.). Oberu maso a dám už jen do omáčky prohřát. Obírání masa na talíři při jídle mi příjde nepratické.
...tak jsem si tady taky přihřál polívčičku
************
No, nevím. Už leta v tom ďáblově vynálezu nevařím, ale vařit v TLAKÁČI kuře 45 minut? No nevím...
*****
Níže se tu kde kdo naváží do autor: Forleni (neregistrovaný/á)
ale ona jediná maso DUSÍ a ne že VAŘÍ (vloženo: 27.08.2012 10:47:26) A že je mezi dušením a vařením rozdíl, o tom snad netřeba diskutovat, že?