Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 511 kJ / 1 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,15 g |
Tuky | 53,50 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 446 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 133,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Dáme do hrnce a zahříváme, dokud mrkev nepustí trošku šťávy. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilinku povařit.
Krok 2: Potom přidáme 5 lžic vody a cukr a mrkev dovaříme do měkka.
Krok 3: Gustin s 10 lžicemi vody smícháme a přidáme k mrkvi, povaříme společně dalších 5 minut.
Krok 4: Dáme vychladnout.
Krok 5: Připravíme si tác nebo desku 20cm na 30cm - přibližně a vyložím folií.
Krok 6: Vlažnou mrkev rozetřeme na folii a dáme vystydnout.
Krok 7: Když je mrkev studená vyšleháme šlehačku a potřeme s ní mrkev a posypeme oříšky.
Krok 8: Pomocí folie zamotáme v roládu a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.
Zveřejněno 29. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvový dezertík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wJx
Moje poznámka
Mrkvový dezertík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wJx
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 11 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 22 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
mrkvový táč,
netypicke recepty,
dezertík,
top 15 receptu
Suroviny:
mrkev,
cukr krupice,
voda,
gustin,
voda,
šlehačka,
Komentáře (13)
Chuť nakonec je výborná, ale konzistence taková, že to nejde ani rolovat, ani krájet.
Děkuji za bodíky a milé komentáře a kdo vyžkouší ať dá vědět a možno i fotečku díky