Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 511 kJ / 1 078 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,15 g |
Tuky | 53,50 g |
Vláknina | 14,50 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 446 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 133,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Dáme do hrnce a zahříváme, dokud mrkev nepustí trošku šťávy. Přikryjeme pokličkou a necháme chvilinku povařit.
Krok 2: Potom přidáme 5 lžic vody a cukr a mrkev dovaříme do měkka.
Krok 3: Gustin s 10 lžicemi vody smícháme a přidáme k mrkvi, povaříme společně dalších 5 minut.
Krok 4: Dáme vychladnout.
Krok 5: Připravíme si tác nebo desku 20cm na 30cm - přibližně a vyložím folií.
Krok 6: Vlažnou mrkev rozetřeme na folii a dáme vystydnout.
Krok 7: Když je mrkev studená vyšleháme šlehačku a potřeme s ní mrkev a posypeme oříšky.
Krok 8: Pomocí folie zamotáme v roládu a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.
Zveřejněno 29. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mrkvový dezertík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wJx
Moje poznámka
Mrkvový dezertík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wJx
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 8 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 9 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Cizrnový teplý salát s rybou
Přidáno před 11 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno 12. 9. 2025 20:48:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tenký koláč z tvarohu a švestek s drobenkou
esso před 2 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Theodora před 5 hodinami
Smažená rýže s vejci a krevetami
DagmarK před 5 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
Nikijaho před 5 hodinami
Polévka z hlívy
MichaelaKulova před 5 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
kacaba10 před 7 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 9 hodinami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 9 hodinami
Tématické fráze:
mrkvový táč,
netypicke recepty,
dezertík,
top 15 receptu
Suroviny:
mrkev,
cukr krupice,
voda,
gustin,
voda,
šlehačka,
Komentáře (14)
Chuť nakonec je výborná, ale konzistence taková, že to nejde ani rolovat, ani krájet.
Děkuji za bodíky a milé komentáře a kdo vyžkouší ať dá vědět a možno i fotečku díky