Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rizoto

S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného kopečku. Rychlý, levný a nenáročný oběd, hotový téměř bez práce, vás nikdy nezklame.

Hodnocení receptu je 4,9 (90×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

10. 10. 2010 18:26

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 150 kJ / 1 470 kcal
Bílkoviny88,76 g
Tuky26,30 g
Vláknina10,15 g
Cholesterol 165 mg
Sodík 606 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy215,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ZB

21. 11. 2012 14:43

Teda dneska jsem to uvařila.. a nic moc.. asi jsem dala suroviny v blbym poměru nebo nevim :-((

Marie

23. 10. 2012 13:58

Jana Remkova:Přidávám ještě i bazalaku. dělám i z předku králíka. Dusím na másle, přidám zeleninku a Bazalku.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 9. 2012 19:52

:-p:-p:yes::yes:

Lenchula

23. 9. 2012 14:47

Dnes jsem to uvařila a bylo to moc dobré. :yes: Akorát jsem nikdy nedělala rýži v troubě, tak jsem nevěděla kolik mám dát rýže a kolik vývaru. Nakonec jsem dala 500 g rýže a necelý litr vývaru. Přístě ještě než to strčím do trouby, celou tu směs osolím, protože osolit jen maso se mi zdálo málo.

romana

13. 9. 2012 18:37

dnes se chystam ukuchtit rizoto,ale absolutne nevim kolik ceho mam dat :(

Alcakv

14. 10. 2011 11:13

taky tak dělám, je vynikající,jen přidávám pár kuliček nového koření a hřebíček,krásně to ovoní:yes::yes::yes:

m.lumicek m.lumicek

27. 7. 2011 13:44

Tak sem vyzkoušela,moc dobré :yes: posílám bodík a foto...

m.lumicek m.lumicek

26. 7. 2011 10:54

Kolik té rýže?Pytlík,dva?

janatka janatka

22. 7. 2011 22:53

Omluva za foto je z mobilu!!!Moc dobré,rychle se snědlo.

Jana

24. 2. 2011 22:45

...já to nechala také na sporáku a můžu Vám říct, že je fakt výborný! :yes::yes::yes: :-)

pinkulinku

1. 2. 2011 19:59

nepekla jsem v troube, ale nechala bublat na sporaku a povedlo se perfektne!:yes:

jANA

7. 1. 2011 15:44

od jaké firmy je tento hrášek?Vždycky mám smůlu a koupím ten světle zelený velký a ten mi nechutná :(

Suvicka Suvicka

14. 10. 2010 21:00

To vyzkousim. +9 :yes::-K

Jurgen.k Jurgen.k

11. 10. 2010 17:22

Dana61 ...děkuju ..to potěší ....., prý by se takhle mělo dělat správně pravé rizoto, tak jsem to vyzkoušel a fakt dobrý ;-).

Dana61

11. 10. 2010 16:16

Jurgene, to vypadá velmi jedle - žádná suchařina - vyzkouším:-D:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rizoto rizoto recept recept na rizoto recept rizoto příprava rizota rizoto z králíka paprikové rizoto oranžové rizoto domaci rizeto rizoto recepty recepty rizoto ryzoto rizeto recepty na rizoto top recepty rizoto recept rizeto krůtí rizoto pravé rizoto jak uvařit rizoto nejlepší rizoto

Suroviny: rýže, sádlo, cibule, maso kuřecí, pepř mletý, sůl, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, vývar kuřecí, sýr tvrdý, hrášek, karotka baby, kukuřice

TopRecepty.cz

Domácí rizoto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q72Y