Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna bez práce

Pomalu pečená drůbež zaručí, že maso bude šťavnaté a bude se jen rozsýpat. Navíc je tento způsob pečení kachny bez větší práce, o vše se postará správně nastavená trouba. Společně s knedlíky a zelím se bude kachna na sváteční tabuli vyjímat.

Hodnocení receptu je 5,0 (98×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 310 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 300 min

310 min (10 min příprava + 300 min tepelná úprava)

20. 10. 2010 13:43

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Libuše

26. 3. 2016 13:39

kdo tady píše že je kachna vysušená, tak ji asi pekl jinak než je v návodu, opravdu je šťavnatá, křehounká , no prostě mňamka:-D

žena

21. 3. 2016 17:08

HJHJHJHJHJH:
Žádný nesmysl, jinak kachnu nebo husu nepeču. naopak ji peču přes noc a ještě na méně stupňů.Když jdu spát - dám drůběž do trouby na 90, ráno někdy kolem sedmé přidám na 110 a potom před polednem dopeču kůrčičku, ale opravdu jen krátce. Naše babičky jinak nepekly, je to starý recept, osvědčený a skvělý. Není třeba podlévat, husa i kachna mají tolik vlastního tuku a hlavně zůstane nepřepálený, tudíž zdravější a do toho se dají krásně zalít játýrka, je to skvělá pochoutka!
Nic není suchého, je skvělá , ověřeno mnohokrát i s husou.

Soňa

20. 3. 2016 21:34

HJHJHJHJHJH:No..je pravda,že jsem tomu taky nevěřila,ale jsem si řekla,že za zkoušku nic nedám-jen tu káču,když se to nepovede.A opravdu jsem kvůli tomu vstávala hodně brzy ráno a pekla se víc jak 5 hodin na 100°,ale prostě bylo to úžasné!!!!!Chodila jsem neustále čichat,jestli není cítit spálenina,no nebyla!Takže tak,no,jen mám troubu na elektriku,tak nevím,asi byla větší spotřeba!:-S

xantipa.o

20. 3. 2016 12:39

nigina: kačicu podle tohoto návodu jsem pekla, samozřejmě ve skleněném pekáčku, protože kdyby se něco dělo, tak abych měla přehled. A můžu říct, že děti, které jinak kachnu nejí, se olizovaly až za ušima. Ale byl problém ji vyndat z pekáčku, protože byla tak křehká a jemná, že se maso úplně rozpadalo. A kachna byla koupená :-)

nigina

12. 3. 2016 13:28

Kačicu vôbec nerobievam. Piekla som síce raz v živote, ale nechutný zážitok to bol. A neviem, či to pripísať svojej neschopnosti alebo kačici? Preto sa chcem spýtať, či ste to takto piekli kačicu kúpenú v obchode alebo z farmy?
Alebo je to jedno? Ďakujem za radu, potrebujem ju, lebo som dostala kačicu a mala by som ju spraviť zajtra...:-S

HJHJHJHJHJH

18. 2. 2016 15:28

je to pěkný nesmysl, je pravda, co tam píše ta jedna paní. Kachna je sice měkká, ale vysušená jak treska. takže klasika. podlét, péct na vyšší stupeň a polévat. Sušenou kychnu 4 hod. opravdu nemusím

hehoheho

14. 2. 2016 19:37

Posílám další bod. Jednoduché, výborné, parádní. Maso se rozplývalo a úplně rozsypalo. :yes::yes: Dělala jsem poprvé v životě kachnu a sklidila pochvalu. Díky moc za recept.

scofiq

17. 10. 2015 11:02

...zítra bude posvícení = kachnička je v troubičce /s cibulí v bříšku/ a my se těšíme na zítřek, až budeme mít plná bříška kachničky :-* ;-) :yes: /bodík jsem poslala

marketule

7. 4. 2015 11:20

taky jsem poprvé v životě pekla kachnu, od nikoho mi nikdy nechutnala, tak jsem jí pekla pěkně pomalounku a vyplatilo se. jen jsem si dochutila podle svého (sůl, pepř, česnek, tymián), nemám ráda kmín. nevěřila jsem tomu, že jí můžu péct na sucho, ale po těch hodinách v troubě bylo asi 3cm šťávy v pekáči, mám stejný pekáč jako Pajaska. doporučuji :yes:

lucadanek

9. 1. 2014 08:46

Kachnu jsem nikdy neduměla, dokud jsem si nepřečetla recept. Děkuji, výborné:yes::-p

rebeka rebeka

17. 11. 2013 15:00

funím ještě teď... prostě výýýborná;-):yes::yes::yes:
posílám bod a foto;-):-)

Mila z Canady

30. 7. 2013 01:27

Dneska jsem kacenu takhle upekla, akorat jsem dovnitr dala jablicko rozkrajeny na 1/4. Nejdriv jsem se moc bala, ze nebude upecena, atd.., ale byla vyborna :-p. Nejvic problem mi delalo neotevrit troubu a kouknout se. Pekla jsem ve sklokeramicke pecici mise s poklickou, takze jsem videla jak je to stale blede. No ale po 4 a 1/2 hodinach jsem misu odkryla, a byla udivena kolik stavy bylo. Z toho jsem taky mela starch, ze tam bude spalenej omastek. No a pak jsem to asi 25 minut dopekla na 400°F a podlevala. Kacenka vynikajici, masicko stavnate, jen se rozpadalo. Jeste nez jsem se do toho pustila Skypovala jsem se setrenici v Nemecku, a ta to schvalila, ze pry uz takhle pece vsecky masa. Takze Pajasko davam bodiky:yes::yes::yes::yes::yes: a vim, ze uz nijak jinak kacenu nebudu delat. Diky :-K

Pat a Mat

5. 5. 2013 16:40

Přiznám se, že jsme kachnu ještě nedělali, ale chystáme se na ni, takže 100% vyzkoušíme.:yes:Děkujeme za TIP.;-)

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

24. 3. 2012 09:59

Kachna skvělá, moje rada na úsporu peněz i času: kachnu jsem rozkrojila napůl, stačilo bohatě péct 2 hodiny na 150 stupňů, potom odkrýt a dopéct kůrčičku.

Alcakv

10. 3. 2012 19:25

V jednoduchosti je krása.Dělal jsem ji poprvé a byla skvělá:yes:

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak péct kachnu pecena kachna pečeme kachnu návod jak dlouho péct kachnu jak upéci kachnu měkká kačena doba pečení kachna peceme kachnu kachna recept pečení kachny v el.troubě jak upéct kachnu jak dlouho pečeme kachnu postup při pečení kachny pečená kachna recept kachna recepty jak pečeme kachnu jak péci kachnu kachna pečena jak dlouho se pece kachna kachna v římském hrnci

Suroviny: kachna, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Kachna bez práce

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X5G8