Pivní škvarky
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak opravdovou lahůdku. Skvěle chutnají samotné, nebo také v pomazánce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 916 kJ / 4 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,00 g |
| Tuky | 420,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 8,02 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 20,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na kousky asi 2x2 cm.
Krok 2: Do kastrolu nalijeme pivo, které na mírném plameni začneme ohřívat.
Krok 3: Počkáme, až začne pěnit a vsypeme do něj nakrájený špek.
Krok 4: Až se pivo vyvaří, špek se začne škvařit.
Krok 5: Mícháme a hlídáme jeho barvu. Škvarky pustí sádlo a zezlátnou.
Krok 6: Necháme trošku zchladit, škvarky vyjmeme a sádlo slijeme.
Zveřejněno 21. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
Moje poznámka
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 43 minutami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 1 hodinou
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 2 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 12 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 13 minutami
Celozrnné housky
Manik před 50 minutami
Margot koláč s jablky
jestedka před 2 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 2 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 2 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 3 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 13 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 14 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 14 hodinami
Tématické fráze:
škvarky,
škvarky recept,
královské skvarky,
hořké škvarky,
masové škvarky,
francouzské škvarky,
škvarky příprava,
recepty se škvarky,
jak zpracovat škvarky,
škvarky ze špeku,
jak udělat dobré škvarky,
kořeněné škvarky,
kralovske skvarky recept,
škvarky na černém pivu,
příprava škvarku,
recepty ze škvarků,
škvarky recepty,
jak udelat skvarky,
dobré škvarky,
tvrdé škvarky
Suroviny:
špek,
pivo světlé
Komentáře (15)
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.