Pivní škvarky
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak opravdovou lahůdku. Skvěle chutnají samotné, nebo také v pomazánce.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 16 916 kJ / 4 043 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,00 g |
Tuky | 420,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 8,02 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 20,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když jsem tuhle dobrotu dělala poprvé, nechala jsem škvařit dlouho a škvarky byly tvrdé a hořké. Ony ještě v tom rozpáleném sádle dojdou. Můžeme je dále zpracovat na pomazánku, ale samotné jen osolené jsou křehké a moc dobré.
Zdroj: Pivní kuchařka časopisu Květy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 12. 2011 12:36
otto: Na takové dobrotě bych nešetřila, ale nejsou pak ty škvarky nahořklé? Plzeň je dost hořká.
17. 12. 2011 12:24
...já používám Plzeň 12%...na škvarkách se nemá šetřit...
2. 11. 2010 21:12
Iriska, v sobotu som vyskúšala. Striehla som na ten správny moment a vypla sporák včas. Škvarky boli výborné, trochu iné ako obyčajne...Vďaka za recept!
22. 10. 2010 20:59
áááúúúúúúú .. ježiš ty vypadaji lákavě žravě ... + bodík navíc máš jasnej
21. 10. 2010 22:33
Irisko, děkuju za odpověď. Já zase kouknu po Klasiku.
21. 10. 2010 22:25
Děvčata, děkuji všem za bodíky.
21. 10. 2010 22:24
Elizo, já už psala v poznámce, že se mi povedlo napoprvé je trošku více osmažit a pak opravdu byly nahořklé a tvrdé. Teď jsem vypnula plyn ještě když byly škvarky světle zlaté a ony se v tom vřelém sádle ještě trošku dosmažily. Na té fotce na talířku vypadají tmavé, ale ve skutečnosti jsou jako na té předposlední fotce. Po té Ambrozii kouknu. Prozatím používám k vaření Klasik.
21. 10. 2010 21:58
Škvarky vypadají božsky. +
21. 10. 2010 21:00
Hmm vypadá to super
21. 10. 2010 20:05
Pivní kuchařku, nebo něco takového jsem dostala meilem a jsou tam super receptíky. Tohle se mi taky moc líbí
21. 10. 2010 19:41
+
21. 10. 2010 17:57
Škvarky vypadají úplně skvěle... Ale musím se zeptat - není to hořké, díky tomu pivu? I když možná Klasik není tolik hořký, jako třeba Plzeň, neznám ho.
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.
21. 10. 2010 17:23
Irisko, to je pro mne balada a hned bych si ten talířek vzala domů, já totiž škvarky miluju a moc, což mi napovídá, že je musím podle tebe udělat Máš prostě 3.bod
21. 10. 2010 17:13
Iris, jo tu kuchařku mám taky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 10 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
K masopustu patří škvarky a ty domácí jsou nejlepší. Stačí mít jen správné sádlo na škvaření a kostičky nepodlévat jen vodou
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: škvarky škvarky recept královské skvarky hořké škvarky masové škvarky francouzské škvarky škvarky příprava recepty se škvarky jak zpracovat škvarky škvarky ze špeku jak udělat dobré škvarky kořeněné škvarky kralovske skvarky recept škvarky na černém pivu příprava škvarku recepty ze škvarků škvarky recepty jak udelat skvarky dobré škvarky tvrdé škvarky
Suroviny: špek, pivo světlé
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
14 názorů