Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarky

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 10. 2010 18:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 090 kJ / 3 129 kcal
Bílkoviny62,88 g
Tuky104,21 g
Vláknina16,32 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy476,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je nádherně nakynuté, nelepí....a švýcarky jsou lehounké jako peříčko a výborné i druhý den po upečení. Jsou to vlastně františky, ale s trošinku jiným těstem a hlavně - kynuté omládkem :-)))

Povídání o omládku a Sladěnce je zde: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

isindy isindy

15. 5. 2011 12:09

Ivo, dnes jsem dělala tvoje švýcarky s omladkem :yes:, sladěnka mi sice stále uniká, dala jsem tedy lžičku medu...vynikající těsto, krásně se s ním pracuje a chuťově výborné:-p. Už jsem musela slíbit i ten makový závin, který zmiňuješ, syn je hltal nadšeně ;-) díky za recept :-K

rebeka rebeka

14. 5. 2011 15:03

páni:-O:-O jak mě tohle mohlo uniknout:-O:-?
vím jak..snadno:-D:yes:
ale mě neutečeš,švýcare:-D:-D:yes:;-)

cameira

14. 5. 2011 14:33

včera večer jsem spáchala tady tu dobrotu a musím říct,že to opravdu stojí za to - s těstem se nádherně pracuje, je to rychlý a skoro bezpracný recept a hlavně výsledek je chuťově dokonalý...pro skořicové pečivo jsem si chodila do pekárny,ale ode dneška mě tam nidko neuvidí

Boubelinda

14. 4. 2011 14:30

vyzkoušeno, jsou opravdu famoznííííí.:-K:-K:-K:yes::-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 1. 2011 22:50

:-O:-O:-O mne asi..omyjííí!:-D:yes:

senky senky

10. 1. 2011 22:45

Včera jsem vyzkoušela,okamžitě byly fuč:-8:-8:-D

cathleen cathleen

24. 11. 2010 16:07

Ano, přesně. Kamarádka dělala stejné pečivo s omládkem i bez omládku a prý je to moc vidět.
Ono už při propracovávání vykynutého těsta (zadělaného s omládkem) cítíš, že je jakoby plné malilinkatých bublinek.;-)

Nadja Nadja

24. 11. 2010 15:45

:-K Cathleen, děkuji za vysvělení i link.
Jestli tomu dobře rozumím, tak s omládkem je těsto i výrobek nadýchanější než s obyčejným kváskem. A lze ho použít všude tam, kde je psán kvásek.
Pokud naopak místo omládku (nemám Sladěnku) použiji jen kvásek, bude těsto hutnější, ale nic se tím nezkazí.

cathleen cathleen

24. 11. 2010 08:13

Nadi, omládek uděláš samozřejmě i bez pečky, v misce, kde ho pak zakrytý, necháš 35-45 minut kynout.
Lepší než obyčejný klasický kvásek....? Recept na omládek jsem získala ze staré pekařské knihy, kdysi jím v pekárnách kypřili všechny bílá kynutá těsta (rohlíky, žemle, veky, i vánočky atd.), takže musí být lepší, než klasický domácí kvásek, jinak by přece dělali ten...;-)
Přečti si o něm tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Moje kamarádka s ním prý kypří i klasické přílohové knedle a sú ako páperie:-D:-D...říkala.
Dnes už se omládek v pekárnách nepoužívá, spíš používají chemická kypřidla a zlepšovadla.

Nadja Nadja

23. 11. 2010 22:38

:yes:+20.:yes: Cathleen, jako vždy krása nesmírná.
:-? Mám, prosím, pár dotazů - nikdy jsem se nesetkala s výrazem omládek.
* V čem je jiný nebo lepší než klasický kvásek?
* Nemám pečku - lze omládek udělat i bez ní?
* A jak dlouho ho nechat kynout? :-?
Děkuji.

cathleen cathleen

29. 10. 2010 07:13

:-KHolky, díky! :-))Za pokec, vyzkoušení receptu i za fotečky:-):yes::yes:

magdalenka magdalenka

28. 10. 2010 16:01

Pajaska ma navnadila...Cathleen, veľmi, veľmi chválim! Náplň - lieskovce a škorica.
Asi som neškrtila dosť silno, ako vidno na mojej fotke...na budúce pritlačím silnejšie...;-)

Pajaska Pajaska

28. 10. 2010 11:34

Měla jsem 16 kousků a druhý den už nejsou tak kypré,jsou maličko tužší,ale pořád moc dobré.:-p:-)

Pajaska Pajaska

27. 10. 2010 23:34

Magdi,:-D:-D:-D:-D.Nikdy není pozdě.;-):-K

magdalenka magdalenka

27. 10. 2010 20:12

Hlavne, že sme si pokecali...:-D;-)
Pajasko, ale tvoje fotky vo mne vzbudzujú ľútosť, že som receptík neodskúšala...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skořicové švýcarky recept na skořicové švýcarky švícarky makové švýcarky skořicova švýcarka švícarka domácí pekárna recepty domácí švýcarky svýcarka skořicová švýcarky se skořicí recept na švícarky ořechové švýcarky kynute švýcarky pecivo svycarky svicarky recept domaci svycarka švícarky- recept ořechová švýcarka skoricove švicarky domácí švícarky

Suroviny: voda, droždí, sladěnka, mouka hladká, voda, margarín, cukr, sůl, mouka hladká, máslo, cukr vanilkový, skořice mletá, piškoty

TopRecepty.cz

Švýcarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oyrk