Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 090 kJ / 3 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,88 g |
Tuky | 104,21 g |
Vláknina | 16,32 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 476,66 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Moje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 10 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 18 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí špízy
Renata1988 před 47 minutami
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 2 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 2 hodinami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 7 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 9 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 11 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 11 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 12 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 12 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
skořicové švýcarky,
recept na skořicové švýcarky,
švícarky,
makové švýcarky,
skořicova švýcarka,
švícarka,
domácí pekárna recepty,
domácí švýcarky,
svýcarka skořicová,
švýcarky se skořicí,
recept na švícarky,
ořechové švýcarky,
kynute švýcarky,
pecivo svycarky,
svicarky recept,
domaci svycarka,
švícarky- recept,
ořechová švýcarka,
skoricove švicarky,
domácí švícarky
Suroviny:
voda,
droždí,
sladěnka,
mouka hladká,
voda,
margarín,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
piškoty
Komentáře (58)
Dnes mám velký robot, dom. pekárny, dvě trouby a už se mi to ani tolik nelíbí
vím jak..snadno
ale mě neutečeš,švýcare
Ono už při propracovávání vykynutého těsta (zadělaného s omládkem) cítíš, že je jakoby plné malilinkatých bublinek.
Jestli tomu dobře rozumím, tak s omládkem je těsto i výrobek nadýchanější než s obyčejným kváskem. A lze ho použít všude tam, kde je psán kvásek.
Pokud naopak místo omládku (nemám Sladěnku) použiji jen kvásek, bude těsto hutnější, ale nic se tím nezkazí.
Lepší než obyčejný klasický kvásek....? Recept na omládek jsem získala ze staré pekařské knihy, kdysi jím v pekárnách kypřili všechny bílá kynutá těsta (rohlíky, žemle, veky, i vánočky atd.), takže musí být lepší, než klasický domácí kvásek, jinak by přece dělali ten...
Přečti si o něm tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Moje kamarádka s ním prý kypří i klasické přílohové knedle a sú ako páperie
Dnes už se omládek v pekárnách nepoužívá, spíš používají chemická kypřidla a zlepšovadla.
* V čem je jiný nebo lepší než klasický kvásek?
* Nemám pečku - lze omládek udělat i bez ní?
* A jak dlouho ho nechat kynout?
Děkuji.
Asi som neškrtila dosť silno, ako vidno na mojej fotke...na budúce pritlačím silnejšie...