Švýcarky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 090 kJ / 3 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,88 g |
Tuky | 104,21 g |
Vláknina | 16,32 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 476,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto je nádherně nakynuté, nelepí....a švýcarky jsou lehounké jako peříčko a výborné i druhý den po upečení. Jsou to vlastně františky, ale s trošinku jiným těstem a hlavně - kynuté omládkem :-)))
Povídání o omládku a Sladěnce je zde: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2011 12:09
14. 5. 2011 15:03
vím jak..snadno
ale mě neutečeš,švýcare
14. 5. 2011 14:33
14. 4. 2011 14:30
10. 1. 2011 22:50
10. 1. 2011 22:45
24. 11. 2010 16:07
Ono už při propracovávání vykynutého těsta (zadělaného s omládkem) cítíš, že je jakoby plné malilinkatých bublinek.
24. 11. 2010 15:45
Jestli tomu dobře rozumím, tak s omládkem je těsto i výrobek nadýchanější než s obyčejným kváskem. A lze ho použít všude tam, kde je psán kvásek.
Pokud naopak místo omládku (nemám Sladěnku) použiji jen kvásek, bude těsto hutnější, ale nic se tím nezkazí.
24. 11. 2010 08:13
Lepší než obyčejný klasický kvásek....? Recept na omládek jsem získala ze staré pekařské knihy, kdysi jím v pekárnách kypřili všechny bílá kynutá těsta (rohlíky, žemle, veky, i vánočky atd.), takže musí být lepší, než klasický domácí kvásek, jinak by přece dělali ten...
Přečti si o něm tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Moje kamarádka s ním prý kypří i klasické přílohové knedle a sú ako páperie...říkala.
Dnes už se omládek v pekárnách nepoužívá, spíš používají chemická kypřidla a zlepšovadla.
23. 11. 2010 22:38
Mám, prosím, pár dotazů - nikdy jsem se nesetkala s výrazem omládek.
* V čem je jiný nebo lepší než klasický kvásek?
* Nemám pečku - lze omládek udělat i bez ní?
* A jak dlouho ho nechat kynout?
Děkuji.
29. 10. 2010 07:13
28. 10. 2010 16:01
Asi som neškrtila dosť silno, ako vidno na mojej fotke...na budúce pritlačím silnejšie...
28. 10. 2010 11:34
27. 10. 2010 23:34
27. 10. 2010 20:12
Pajasko, ale tvoje fotky vo mne vzbudzujú ľútosť, že som receptík neodskúšala...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 6 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 16 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 3 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 5 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 7 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 8 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 9 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: skořicové švýcarky recept na skořicové švýcarky švícarky makové švýcarky skořicova švýcarka švícarka domácí pekárna recepty domácí švýcarky svýcarka skořicová švýcarky se skořicí recept na švícarky ořechové švýcarky kynute švýcarky pecivo svycarky svicarky recept domaci svycarka švícarky- recept ořechová švýcarka skoricove švicarky domácí švícarky
Suroviny: voda, droždí, sladěnka, mouka hladká, voda, margarín, cukr, sůl, mouka hladká, máslo, cukr vanilkový, skořice mletá, piškoty
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
52 názorů