Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 090 kJ / 3 129 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,88 g |
Tuky | 104,21 g |
Vláknina | 16,32 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 134 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 476,66 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Moje poznámka
Švýcarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oyrk
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 2 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 6 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 7 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 8 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Granko - tvarohové řezy
veru.h. před 9 minutami
Květáková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Jablečno - makový dezert
Moanka před 2 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 2 hodinami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 3 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 4 hodinami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 5 hodinami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 6 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 7 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 20 hodinami
Tématické fráze:
skořicové švýcarky,
recept na skořicové švýcarky,
švícarky,
makové švýcarky,
skořicova švýcarka,
švícarka,
domácí pekárna recepty,
domácí švýcarky,
svýcarka skořicová,
švýcarky se skořicí,
recept na švícarky,
ořechové švýcarky,
kynute švýcarky,
pecivo svycarky,
svicarky recept,
domaci svycarka,
švícarky- recept,
ořechová švýcarka,
skoricove švicarky,
domácí švícarky
Suroviny:
voda,
droždí,
sladěnka,
mouka hladká,
voda,
margarín,
cukr,
sůl,
mouka hladká,
máslo,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
piškoty
Komentáře (58)
Dnes mám velký robot, dom. pekárny, dvě trouby a už se mi to ani tolik nelíbí
vím jak..snadno
ale mě neutečeš,švýcare
Ono už při propracovávání vykynutého těsta (zadělaného s omládkem) cítíš, že je jakoby plné malilinkatých bublinek.
Jestli tomu dobře rozumím, tak s omládkem je těsto i výrobek nadýchanější než s obyčejným kváskem. A lze ho použít všude tam, kde je psán kvásek.
Pokud naopak místo omládku (nemám Sladěnku) použiji jen kvásek, bude těsto hutnější, ale nic se tím nezkazí.
Lepší než obyčejný klasický kvásek....? Recept na omládek jsem získala ze staré pekařské knihy, kdysi jím v pekárnách kypřili všechny bílá kynutá těsta (rohlíky, žemle, veky, i vánočky atd.), takže musí být lepší, než klasický domácí kvásek, jinak by přece dělali ten...
Přečti si o něm tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Moje kamarádka s ním prý kypří i klasické přílohové knedle a sú ako páperie
Dnes už se omládek v pekárnách nepoužívá, spíš používají chemická kypřidla a zlepšovadla.
* V čem je jiný nebo lepší než klasický kvásek?
* Nemám pečku - lze omládek udělat i bez ní?
* A jak dlouho ho nechat kynout?
Děkuji.
Asi som neškrtila dosť silno, ako vidno na mojej fotke...na budúce pritlačím silnejšie...
Pajasko, ale tvoje fotky vo mne vzbudzujú ľútosť, že som receptík neodskúšala...
Díky. Za fotečky i za pochvalu
Finneto, než jsem odeslala příspěvek pro suzannu, byl tady tvůj....
Švýcarky (u nás "roládičky") jsou naprosto luxusní záležitost
Cathleen, děkuji ti za tenhle recept, myslím, že jsem si s ním "šplhla" nejen u přítele, ale u všech, kdo ochutnali
Posílám obrovský bod a pár fotek