Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-šlehačkový dort

Vrstva tvarohovo-šlehačkového krému plná sezónního ovoce uzavřená mezi dvěma pláty křehkého těsta. To je kombinace, které se odolává jen velmi těžko. A přesně takový je tento vynikající dort. Ideální dezert na neděli nebo sváteční pečení.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vseumel

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby tuhnutí

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 26 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 762 kJ /
4 484 kcal
Bílkoviny103,19 g
Tuky268,13 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 1,82 g
Sodík 420 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy411,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat v plátýnku. Krok 2: Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Krok 3: Těsto necháme v lednici odpočinout alespoň půl hodiny, pak vyválíme dva pláty o průměru dortové formy a pečeme do světle hněda (180 °C 10-15 minut). Krok 4: Bezprostředně po upečení nakrájíme horní plát na potřebný počet porcí. Krok 5: Žloutky, cukr, mléko, sůl, citronovou a pomerančovou kůru dáme do kastrůlku a za stálého míchání vytvoříme "pudinkovou hmotu". Krok 6: Přidáme vyždímanou želatinu a necháme rozpustit. Krok 7: Krém přelijeme přes síto a postupně přimícháváme k tvarohu. Krok 8: Ze smetany ušleháme šlehačku, kterou metličkou přidáme do tvarohového krému. Krok 9: Upečený dolní nenakrájený plát z křehkého těsta dáme do dortové formy a nalijeme krém na dno, cca 2 mm. Vrstva nám slouží jako izolační vrstva. Krok 10: Na vrstvu tvarohového krému naklademe ovoce tak, aby nebylo u okraje dortové formy, a zalijeme krémem. Dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Krok 11: Poté opatrně přidáme horní nakrájený plát, který je dobré taktéž před přesunem na tvarohový krém vychladit. Krok 12: Na závěr dort posypeme moučkovým cukrem.

TIP: 15 sladkých receptů s tvarohem

Zveřejněno 24. 10. 2010

Poznámka autorky vseumel

Můžeme použít i ovoce kompotované. Těsto je po upečení křehké, když dort necháte jeden den v ledničce, těsto se uleží a je méně lámavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-šlehačkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQgv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-šlehačkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQgv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

krásný dortík...moc se mi líbí:-K:-K:-K
jenom bych možná tu 3.fotku dala jako hlavní..ta nemá chybku;-):-K:yes::yes:

Aha, dík :yes:

ne ne, mě úplně vypadlo mléko. Smícháme metličkou cukr, žloutky, mléko, sůl, kůru z citrónu a pomeranče. Dáme na středně velký plamen a za stálého míchání přivedeme k varu. Až se na povrchu začnou tvořit z bublinek "kytičky" krém je hotový. Vypneme oheň, přidáme vyždímanou želatinu a necháme rozpustit. Oprava provedena v receptu !!

Já se zeptám: ty žloutky se míchají ve vodní lázni? Tento údaj tam chybí v postupu. Jinak recept se mi líbí, mám ráda všechny moučníky s tvarohem :-p:yes:

Tématické fráze:
tvarohový krém do dortu, šlehačkový dort, tvarohovo šlehačkový krém, tvarohovy krém se šlehačkou na dort, šlehačkový krém na dort, tvarohovy krem se slehackou, šlehačkový dort recept, šlehačkový krém do dortu, šlehačkový krém s tvarohem, recept na šlehačkový krém do dortu, dort s tvarohem a šlehačkou, slehackove dorty, slehackovy krem, tvarohovošlehačkový dort, krém do dortu ze šlehačky a tvarohu, dorty recepty, tvarohovošlehačkový krém, dorty, tvarohovo šlehačkový krém do dortu, recept na šlehačkový dort

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, žloutek, mouka hladká, žloutek, cukr, mléko, želatina, tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, kůra citronová, kůra pomerančová, sůl, cukr moučkový, ovoce

Přidat fotografie receptu