Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamel

Smetanový karamel můžete použít na palačinky, do dortů, koláčů, na zmrzlinu či cupcakes. Pokud ho jednou ochutnáte, nejde přestat, proto je dobré připravit si ho doma do zásoby. Příprava je snadná, chce to jen trochu opatrnosti při samotném vaření. K dokonalosti mu pomůže špetka soli.

Hodnocení receptu je 5,0 (48×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

29. 10. 2010 00:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

1 sklenice o objemu 350 ml

Nutriční hodnoty

Energie11 352 kJ / 2 713 kcal
Bílkoviny5,68 g
Tuky162,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 63 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy307,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Fotopostup zde:

http://www.toprecepty.sk/recept/1319-karamel/

Recept mám od kamarádky.

Do hrnce, ve kterém jsme karamel vařili, nalijeme vodu a necháme odmočit, hrnec bude jak nový.

Možnosti použití karamelu:

1. Na přípravu polevy.

2. Do různých krémů zašleháme 2-3 lžíce - karamel musí mít pokojovou teplotu, nezašleháváme jej přímo z lednice.

3. Na polití palačinek, na šlehačkové poháry - krátce ohřejeme ve vodní lázni nebo mikrovlnce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eva hubova eva hubova

24. 7. 2011 23:51

Eli,díky za fotečky a jsem ráda,že chutnalo a karamel se povedl...a pochvalu předám kamarádce od které jsem receptík dostala:-))

kudlova3 kudlova3

24. 7. 2011 21:32

:-O:-p tak tenhle recept si hned vytisknu vypadá moc lákavě,dávám bodík :yes:

Eliza Eliza

24. 7. 2011 21:10

Hrozně moc děkuji za tento bezvadný recept:-! A vlastně děkuji i za moji maminku a sestru, které nikdy, stejně jako já, nevěděly, jak na karamelovou polevu. Takže mě sledovaly, jak ji vařím, chválily mě, že jsem šikulka, ale upozorňovala jsem je, že pochvaly budu posílat dál, Evičce Hubové...;-):-K:-K.
Polila jsem tím obyčejnou hruškovou "bublaninu" a dovedla ji tím k vyššímu levlu. Posílám bod a obrázky té obyčejné buchty, která se díky polevě proměnila ve velikou pochoutku.:yes:

zorro

17. 6. 2011 18:55

zkusím to a doufám, že to půjde jsem přee jen kuchař-začátečník:-)

Martina.m

18. 3. 2011 14:10

použila jsem mléko a ztuhlo to pěkně ;-)...akorát mám plnotučné, čerstvé, né to krabicové...

eva hubova eva hubova

23. 12. 2010 22:14

Irenko díky:-))nám tak dlouho nikdy nevydržel,pořád jsme ulizovali až byla sklínka prázdná:-D

Irrena Irrena

23. 12. 2010 19:13

Tento karamel mám od 29.10. v lednici a přidávám do krémů, chutná stále stejně:yes:

qwertzasdfhyxnmi

23. 12. 2010 18:37

;-( nepovedlo se mi to;-(

Pajaska Pajaska

9. 11. 2010 00:09

Super.:yes:

eva hubova eva hubova

8. 11. 2010 01:06

Holky díky:-))Peťko to si udělej,budeš sedět u sklínky jak já a jenom ulizovat:-D

marunda marunda

7. 11. 2010 23:11

jé to je fakt dobrý.:yes::yes::yes::yes:

misza misza

7. 11. 2010 21:40

:-*:yes::yes:

mysulka mysulka

29. 10. 2010 11:36

:yes: znám, také dělám:yes: hrnce se opravdu odmočí;-):-K

eva hubova eva hubova

29. 10. 2010 11:34

Mariko,my ho sníme do 14 dnů,takže nevím jestli má delší trvanlivost:-))
Weroniko s mlékem jsem to nikdy nezkoušela,tak nevím jestli by to tolik zhoustlo:-))
Hrnce se krásně odmočí:-))
Díky všem za komentáře a :yes:

marika

29. 10. 2010 11:16

Prosím, jakou má karamel v lednici trvanlivost? Děkuji za odpověď

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karamel karamel recept recept na karamel jak udělat karamel jak se dela karamel karamel postup recept karamel jak zkaramelizovat cukr příprava karamelu karamel z cukru výroba karamelu jak uvařit karamel zkaramelizovaný cukr jak vyrobit karamel recepty karamel jak uvařit karamel z cukru recepty na karamel karamel se smetanou jak na karamel domaci karamel

Suroviny: cukr krystal, smetana ke šlehání, máslo

TopRecepty.cz

Karamel

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69QN