Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslová vánočka z pěti pramenů

Také si rádi pochutnáte na domácí vánočce, a to nejen o Vánocích? Při pečení provoní krásně domov, a což teprve lahodná chuť, když ji krájíme k snídani. Náš recept vás provede přípravou této tradiční pochoutky, pletené z pěti pramenů.

Hodnocení receptu je 5,0 (113×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 35 min

90 min (55 min příprava + 35 min tepelná úprava)

28. 11. 2010 17:02

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Nutriční hodnoty

Energie17 802 kJ / 4 255 kcal
Bílkoviny91,06 g
Tuky118,89 g
Vláknina24,52 g
Cholesterol 374 mg
Sodík 41 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy692,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vánočka je nádherně vlahá, voní máslem a kdo má rád, přidá do těsta při jeho zpracování i rozinky.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iwakk Iwakk

3. 2. 2013 14:20

Tak jsem vánočku upekla po třetí a jsem s ní naprosto spokojená :yes: První dvě se mi trochu na povrchu otevřely, ale na potřetí už jsem vychytala teplotu pečení u mé trouby a super :yes: Je to mňamka :yes:;-)

pozn.: nemám sladěnku, tak dávám místo toho domácí med

sestrickaklara

3. 1. 2013 14:32

Vánočka vynikající :-p.Sladká,vláčná na jazyku se skoro sama rozpouští.Ukládám recept a uděluji další bodík.:yes:

Acraj Acraj

1. 1. 2013 02:26

cathleen: Já jsem tě zde objevila náhodou, neznám Tvoje pečení a věřím, že se vyznáš, já peču také hodně, nejraději kynuté, ale neodhadnu, kolik metráků mouky jsem již spotřebovala, vodou zadělávám houskové knedlíky, veky a pod. Ale do vánočky s vodou se mně zatím nechce, vánočku jako peří? :-O My máme raději, takovou hutnější, máslovou a né přeslazenou, děkuji všem za rady, ale zatím zůstanu u té moji vyzkoušené.:-p

BILKOVAI BILKOVAI

31. 12. 2012 11:02

Acraj: když se podíváš do profilu Cathleen, tak má místo své fotky obrázek knihy, kterou napsala ona. Její recepty pro mne byly velkou inspirací a já jsem jí za to vděčná:-K. A ta voda v těstě dělá to těsto nadýchanější, lehčí, než s mlékem. To jsem se taky naučila od Cathleen:-8
P.S. Její fotogalerie mluví za vše;-)

cathleen cathleen

31. 12. 2012 08:55

Acraj: pátrat nemusíš, stačí nakouknout do profilu - jen chtít, viď?:-))

A pleteš se - já si "nefandím"....jen mi za víc, než deset let intenzivního domácího pečení rukama (a pekárnou, troubou) prošly metráky mouky....tak si troufnu odhadnout, co v pečení jde nebo ne ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 12. 2012 00:21

Acraj: Dělala jsem zrovna letos vánočku s mlékem, i od Cathleen s vodou. S vodou byla lepší, ikdyž jsem taky nechápala proč.;-)

Acraj Acraj

31. 12. 2012 00:12

cathleen: Jó, jó, člověk se učí až do smrti, nikdo učený z nebe nespadl, zatím jsem nepátrala po tvých dalších receptech, ale když si tak fandíš, tak se třeba porozhlédnu.:-O

zizala zizala (moderátorka)

30. 12. 2012 17:57

Vánočka je jako peří :-p:-p:yes: Na Vánoce jsem dělala klasickou, trochu hutnější, ale tahle nadýchaná dobrota nás okouzlila. Jen jsem byla líná plést 2, takže jsem z celého množství těsta upletla jednu a byla to chyba - v troubě narostla veeeliká, převeliká :-O:-8:-))

Acraj Acraj

28. 12. 2012 20:59

cathleen: Nechtěla jsem nic vysvětlovat, ani nekritizuji, jen jsem napsala svůj názor a také nenutím nikoho, aby dělal vánočku podle mne,:-)) nebo dokonce použil mléko místo vody, :-?to mně opravdu velice překvapilo, :-O ale příští rok po tom zdražení ještě ráda tento recept vyzkouším.:yes:

magdalenka magdalenka

28. 12. 2012 15:30

zizala: súhlasím...a pre mňa, je cathleen v pečení kysnutého absolútna jednička! Napriek tomu, že mi už dávno nie je dvadsať a roky pečiem pravidelne, na ňu nemám.

zizala zizala (moderátorka)

28. 12. 2012 13:45

Acraj: Kdo nezkusí, nevěří. Taky jsem zpočátku pochybovala u jednoho receptu od cathleen, připadalo mi zvláštní dávat do sladkého těsta místo mléka vodu. Těsto s vodou je úplně normální, dokonce lehčí než s mlékem. Je třeba vyzkoušet a až potom teprve kritizovat ;-)

magdalenka magdalenka

28. 12. 2012 12:58

cathleen::-D:-D:-D asi nastal čas...

cathleen cathleen

28. 12. 2012 10:54

Acraj: :-)to jsem ráda, Jarko, žes mi to tak hezky:-! vysvětlila....můžeš i v mých dalších receptech opravit chyby?......snad se pak KONEČNĚ naučím péct kynuté pečivo dobře ;-):-D

Acraj Acraj

27. 12. 2012 22:53

Tak tuto vánočku zkoušet ani nebudu, místo mléka vodu??? :-//Méně másla než cukru???:-O.Vždy, kolik cukru, tolik másla, na 750 g mouky, 15 - 16 dkg másla, i cukru!!!:-p

marcik marcik

24. 12. 2012 17:24

Cathleen, vánočka je výborná :-K. I když jsem si špatně odměřila mouku a pak musela dosypávat podle oka, ale povedla se naštěstí :-) Přidávám fotečku a velký bodík :yes:

1 6 7 8 9 10 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánočka pletení vánočky ze šesti pramenů domácí pekárna recepty pletení vánočky ze šesti vánočka ze šesti pletení vánočky ze 6 pletení vánočky pletení vánočky ze 4 pramenů vánočka ze 6 vanočka pletení pletení vánočky z pěti recept vanocka vánočka recept vánočka z hladké mouky domácí vánočka pleteme vánočku pletení vánočky ze 6 pramenů jak uplést vánočku pletení vánočky z 6 pramenů vynikající vánočka

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, voda, máslo, cukr, sůl, mouka hladká, vejce, vejce, mandle plátkové

TopRecepty.cz

Máslová vánočka z pěti pramenů

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEwp