Vepřový perkelt
Perkelt je pokrm původem z Maďarska, ale našel si své místo i v naší kuchyni. Kostky vepřového masa restované na základu z cibule, s pořádnou dávkou koření od papriky, přes pepř až po chilli, pro milovníky pikantních jídel.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 595 kJ / 1 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,51 g |
| Tuky | 56,93 g |
| Vláknina | 20,82 g |
| Cholesterol | 375 mg |
| Sodík | 3,61 g |
| Sůl | 8,73 g |
| Sacharidy | 83,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme k ní na kostky nakrájené maso.
Krok 2: Osolíme, přidáme papriku, pepř, pálivou papriku nebo chilli, mletý kmín a spolu asi 5 minut restujeme.
Krok 3: Maso podlijeme horkou vodou a dáme vařit do tlakového hrnce asi na 20 minut.
Krok 4: Jakmile je maso měkké, dolijeme trochou vody, přidáme bujón, protlak a společně provaříme.
Krok 5: V zakysané smetaně rozšleháme mouku na zahuštění a vlijeme do vroucího perkeltu.
Krok 6: Promícháme a necháme provařit.
Na závěr přidáme česnek a dochutíme.
Na závěr přidáme česnek a dochutíme.
Zveřejněno 8. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzgD
Moje poznámka
Vepřový perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nzgD
Nejnovější recepty
Fofrová nivová pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 15 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 15 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 16 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukrová poleva na perníky
Kaill před 1 hodinou
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Fitulka před 2 hodinami
Povelikonoční polévka z vařených vajec
Fitulka před 2 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 12 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 13 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 13 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 14 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřový perkelt,
perkelt,
perkelt z vepřového masa,
vepřový perkelt recept,
madarsky veprovy perkelt,
vepřový perkelt recepty,
perkelt recept,
vepřový maďarský perkelt,
maďarský perkelt z vepřového masa,
recept na perkelt,
recept na vepřový perkelt,
perkelt vepřový,
perklet,
vepřový perklet,
veprovi perkelt,
recept perkelt,
recept vepřový perkelt,
recepty na maďarsky perkelt,
recepty veprovy perkelt,
veprovy perkel
Suroviny:
plecko vepřové,
tuk,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
smetana zakysaná,
paprika sušená sladká,
sůl,
vývar masový,
mouka,
chilli,
pepř mletý,
kmín mletý,
voda
Komentáře (22)
Jenže upřímně - myslím, že to jsou fakt jen detaily v názvu a taky jak kdo to má vychytané z okolí a z rodiny,jak čemu říkali hlavní je, že je to dobré
mohl by mi někdo vysvětlit, rozdíl mezi perkeltem a paprikášem prosím