Čokoláda domácí
Domácí čokoláda potěší malé i velké. Připravujeme ji hlavně na Vánoce, ale i v průběhu celého roku, když na ni dostaneme chuť. Pokaždé si ji můžete připravit jinak, pro nespočet chuťových variant použijte to, co máte rádi.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 23 141 kJ / 5 531 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,00 g |
Tuky | 331,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 960 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 579,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hotovou čokoládu nedáváme ztuhnout do lednice. Rychlým zchlazením by mohl nahoru vystoupit ztužený pokrmový tuk (na povrchu by byly viditelné bílé čárky).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 12. 2014 12:55
Já se vám tedy rozhodně smát nebudu
To, čemu vy říkáte křupání, mně přijde jako "písek" v čokoládě a z tohoto důvodu se domácí čokoládě, i v čase vánočním, vyhýbám jako čert krucifixu
Cukru je tam totiž tak velký podíl, že i kdyby byl použit jiný než 100%ní ztužený tuk, tak se cukr v malém procentu vody v tuku obsažené nerozpustí a nerozpustí i kdyby sám chtěl...; ...ale to patří k takto dělané čokoládě
31. 12. 2014 12:12
30. 12. 2014 21:49
Všichni říkáte, jak máte domácí čokoládu výbornou. Budete se mi smát, ale dělala jsem ji několikrát a měla jednu velikou chybu: křupala. Asi se nerozpustil dobře cukr nebo co. Chtěla bych se zeptat, co jsem udělala špatně. Jakou dělám chybu? Zkoušela jsem i jiný recept a stejně, čokoláda mi prostě křupe. Děkuju za radu.
24. 11. 2013 21:23
18. 8. 2013 20:58
25. 6. 2013 13:58
8. 4. 2013 16:37
8. 4. 2013 16:27
21. 12. 2012 23:59
17. 12. 2012 08:41
16. 12. 2012 19:27
Taky hrudky....Nebyla chyba,že jsem použil máslo?
13. 12. 2012 17:18
13. 12. 2012 17:16
11. 12. 2012 17:26
10. 12. 2012 14:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 6 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 42 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Domácí čokoláda z formiček připomene dětství z éry socializmu. Kakaová cukrovinka ale frčí dodnes
Retro sladkost z čokolády: Kočičí jazýčky byly hitem dvacátých let a milujeme je dodnes
Poradíme, co s nahromaděnými čokoládovými figurkami nebo vajíčky, na které už není chuť. Zkuste vyrobit domácí studentskou pečeť
Další recepty
Tématické fráze: čokoláda recept čokoláda do formiček recept na čokoládu čokoláda do formiček recept jak udělat čokoládu domácí bílá čokoláda recept na čokoládu do formiček recept čokoláda jak uvařit čokoládu domácí bílá čokoláda recept recepty čokolada jak se děla čokolada domácí bila čokoláda recepty recept čokoláda do formiček výborná domácí čokoláda recept domacicokolada výborná domácí čokoláda cokolada recepty jak se vaří čokoláda domácí čokoláda bílá
Suroviny: cukr moučkový, tuk ztužený, kakao, moučka bramborová, cukr moučkový, tuk ztužený, mléko sušené
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
25 názorů