Čokoláda domácí
Domácí čokoláda potěší malé i velké. Připravujeme ji hlavně na Vánoce, ale i v průběhu celého roku, když na ni dostaneme chuť. Pokaždé si ji můžete připravit jinak, pro nespočet chuťových variant použijte to, co máte rádi.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 141 kJ / 5 531 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,00 g |
| Tuky | 331,00 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 960 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 579,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
Moje poznámka
Čokoláda domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nz7p
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 8 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 4 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 7 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 17 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 39 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 40 minutami
Vánočka II
boomgo před 54 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 2 hodinami
Tématické fráze:
čokoláda recept,
čokoláda do formiček,
recept na čokoládu,
čokoláda do formiček recept,
jak udělat čokoládu,
domácí bílá čokoláda,
recept na čokoládu do formiček,
recept čokoláda,
jak uvařit čokoládu,
domácí bílá čokoláda recept,
recepty čokolada,
jak se děla čokolada,
domácí bila čokoláda recepty,
recept čokoláda do formiček,
výborná domácí čokoláda recept,
domacicokolada,
výborná domácí čokoláda,
cokolada recepty,
jak se vaří čokoláda,
domácí čokoláda bílá
Suroviny:
cukr moučkový,
tuk 100%,
kakao,
solamyl,
ořechy mleté,
káva mletá,
kokos strouhaný,
cukr moučkový,
tuk 100%,
mléko sušené
Komentáře (26)
Já se vám tedy rozhodně smát nebudu
To, čemu vy říkáte křupání, mně přijde jako "písek" v čokoládě a z tohoto důvodu se domácí čokoládě, i v čase vánočním, vyhýbám jako čert krucifixu
Cukru je tam totiž tak velký podíl, že i kdyby byl použit jiný než 100%ní ztužený tuk, tak se cukr v malém procentu vody v tuku obsažené nerozpustí a nerozpustí i kdyby sám chtěl...; ...ale to patří k takto dělané čokoládě
Všichni říkáte, jak máte domácí čokoládu výbornou. Budete se mi smát, ale dělala jsem ji několikrát a měla jednu velikou chybu: křupala. Asi se nerozpustil dobře cukr nebo co. Chtěla bych se zeptat, co jsem udělala špatně. Jakou dělám chybu? Zkoušela jsem i jiný recept a stejně, čokoláda mi prostě křupe.
Taky hrudky....Nebyla chyba,že jsem použil máslo?