Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Evane

18. 4. 2011 15:42

Tak před chvilinkou jsem je vytáhla z trouby a čekají na mlsouny... Do těsta jsem dala kromě bílé i hladkou špaldovou mouku, pečku budu mít až ke konci týdne, takže jsem zadělávala ručně, s těstem se pracovalo nádherně, nelepilo se, bylo super...část jsem posypala sýrem a část kmínem...dělala jsem "žemle" a jednu jsem ještě za horka snědla...a byla to mňamka, krásně nadýchaná...a tak mě napadá...sakraš co já jsem to objevila za stránky, s takovou za chvíli neprojdu dveřma...:-D Díky za receptík, ukládám a posílám bodíka.

martiline martiline

8. 4. 2011 18:23

:yes::yes::yes: výtečné rohlíky ... před smotáním jsem posypala nastrouhaným salámem :-))

Koubkova Koubkova

4. 4. 2011 15:01

Moc dobré:-p:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 4. 2011 10:42

miluska: Já Ti ještě poradím, aby jsi zkusila použít jiný papír na pečení, od jiného výrobce. Myslím, že i tady na Topreceptech kdysi proběhla diskuze, že některé papíry na pečení jsou nekvalitní a pečivo se na ně přilepí. To musí být teda "radost". Já poslední dobou na pečení používám jen teflonovou fólii. Na ní se nesmí jen krájet, aby se nepořezala, ale jinak je fajn.

Daniella O. Daniella O.

3. 4. 2011 23:55

Milusko, po upeceni dej pod pecici papir vlhkou uterku a nech trochu odparit. Stejne se to dela s piskotovou roladou. Tam se ovsem pecici papir pouze sroluje do tvaru roladky a zabali se do uterky. Dulezite je to odpareni a uvolneni od papiru..;-).

miluska

3. 4. 2011 23:26

prosim chtela bych poradit,kdyz pecu ty rohliky jsou super i bez sladenky ,jelikoz bydlim v USA,tak stejne nevim jak se to rekne anglicky ,ale dela mi potize kdyz je mam upecene tak se mi prilepi na pecici papir a nekdy proste nejdou sundat ,poradil by mi nekdo jak to mam udelat aby se mi to nelepilo na ten pecici papir dekuji.toprecepty.cz

Alena

29. 3. 2011 21:30

Dostala jsem tento recept od kamaradky:-) Jsou tak uzasne :yes: ze je chteji vyzkouset vsichni:-D ...a to je jen videli na me foto! Taky je delam z celozrnne mouky, mam radsi nez jen z hladke a taky jsou :-8 Akorat jeste shanim sladenku...Takze receptik preposilam dale :-))

duckie duckie

28. 2. 2011 21:29

ty jsou nádherné!!! mňam:-p :yes::yes::yes: dávám bodík a ukládám a hned zítra vyzkouším!

marcik marcik

28. 2. 2011 15:34

včera jsem dělala na zkoušku;-), dneska z dvojité dávky:-8! jsou prostě výborné. máš velkýho bodíka:yes: a foto. jen si musím vylepšit motání rohlíků:-D

monikaK

27. 2. 2011 20:21

Dnes jsem je upekla-dělala jsem pletýnky,musím se přiznat,že hned jsem jedno zblajzla a jsou výborné!!!!!!!!!!!!!!!!:-!:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

27. 2. 2011 17:13

luckymoon :-D to jsem fakt ráda, že se Ti povedly. Pro mně jsou to taky nejlepší rohlíky, které jsem zatím vyzkoušela:-8

luckymoon

27. 2. 2011 14:54

Ivetko, tohle je fakt super senzační recept, rohlíky nestihly ani vychladnout a už byly pryč!!! Jsou jednoduché a přitom absolutně neodolatelné:yes::yes::yes: Obávám se (v dobrém, protože i mně fakt chutnaly), že je budu dělat několikrát týdně. Moji tři chlapi se o ně málem poprali:-D. Nakonec zbyl jen jeden rohlík a všichni ho chtěli :-D:-D:-D. Díky za recept.

BILKOVAI BILKOVAI

26. 2. 2011 15:52

luckymoon jsem ráda, že chutnalo. Tvoji poznámku o množství sušeného droždí přidám do receptu. Díky:-)

luckymoon

26. 2. 2011 15:21

Rohlíčky senzační, pro ty, které používáte stejně jako já raději sušené droždí, tak na toto množství se mi osvědčilo 7 g sušeného droždí. :-)

eva hubova eva hubova

21. 2. 2011 08:58

Ivetko,rohlíky jsou opravdu skvělé:-p:-pbodík už jsem dala tak jen foto:-)

1 11 12 13 14 15 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV