Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tibi - vodní kefír

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 1. 2011 11:23

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie126 kJ / 30 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krystaly Tibi nebo-li vodní kefír, japonské krystaly, živé krystaly...mají velmi blahodárný účinek na náš organismus.

Dovolím si sem vložit odkazy, kde si můžete přečíst podrobné informace o jejich vzniku, původu, složení i dalších možností a obměn pro úspěšné pěstování.

Krystaly se uchovávají v pokojové teplotě, množí se a po čase rozdělují.

Na internetu se objevili lidé, jež krystaly poskytují za peníze.

Prosím, tyto nabídky ignorujte.

Krystaly jsou natolik rozšířené, že se k nim jistě dostanete i bez placení a přátelé a známí se s vámi o ně velmi rádi podělí.;-)

http://www.poustevnik.net/clanky/tibi_vodni-kefir....

http://zivotni-energie.cz/tibi-krystaly-vodni-kefi...

http://www.sluncevnas.estranky.cz/clanky/leceni/ti...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cardanka

11. 1. 2011 05:07

Jani:-Ktak to mne mrzí:-(Sama každým dnem zjišťuji nové a nové informace o tomto vodním kefíru a krystalkách. Pokud budeš chtít nabídka o podarování stále platí;-)
Přiznám se, že jsem takový zájem nečekala, ba naopak jsem byla přesvědčená, že jsem poslední, kdo je dostal;-)
Všem:-K, kteří si napsali, jsem odpověděla a věřím, že si v nich najdete "zalíbení" a budete s nimi spokojeni.:-K

Sodovka Sodovka

10. 1. 2011 16:27

Jani, manžel tento nápoj pil 2 roky. Krystálky se mu velice pěkně množily - a my je rozdávaly dalším zájemcům. Na kuchynské lince měl manžel 2 velké (asi 3 l)sklenice. Ale po 2 letech se stalo, že krystálky přestaly kvasit. Přestaly se rozmnožovat a my nevíme proč.:-( Manžel jim věnoval hodně času. Byla to jeho záležitost. Dodržoval přesný postup, krmil je, pečoval o ně. Manžel je takový pedant. A oni po 2 letech přestali kvasit,:-( tak jsme byli nucení je všechny vyhodit. Jinak ten nápoj je výborný.:yes:

Korona

10. 1. 2011 15:36

Ja som to pila asi pol roka, ale potom ma to prestalo baviť, lebo sa to neustále množí, už som nevedela komu to mám stále dávať lebo mi to bolo ľúto vyhadzovať. Možno to má nejaké účinky na organizmus aj keď ja som na sebe nič za ten čas nespozorovala, ale ani to organizmu neuškodilo. Takže kto chce môže to piť, je to príjemná limonáda, podľa toho ako si to ochutíte.

Ediik

10. 1. 2011 14:07

Teda to vypadá výborně :-)) :yes:

cardanka

10. 1. 2011 13:42

Jani:-K krystaly zcela laicky podle sebe přirovnávám k hmotě, která zevzřením vypadá jako želatina, podobou a tvarem ke krystalu, mají mnoho podob názvů, bližší info je na odkazech , které jsem připojila k receptu;-)

Bibinko:-Kto je škoda...tak založíme nové;-)

finet:-Kna třetí vložené fotce jsou krystaly na dně zavařovací sklenice do výše 3-4 cm odhadem 2 vrchovaté polévkové lžíce;-), je na 1 litr vody;-), nevážila jsem je, ale mohu zítra při slévání;-)

finneta

10. 1. 2011 13:36

jsem dneska fakt blbá. kolik těch krystalů se dává na 1 litr vody? aspoň od oka - 2 čajové lžičky, nebo určitá váha:-?

Bibinka Bibinka

10. 1. 2011 13:16

Cardi, něco podobného jsem kdysi dělávala, měla jsem to dlouho a pak mi krystalky chcíply a bylo po hehe:-( Dávám ti 4.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 1. 2011 12:52

:-O Jani, co jsou to "Tibi krystaly"?

kerry

10. 1. 2011 12:20

taky teď doma děláme vodní kefír, akorát tam na konci ještě vymačkáme citron:-)

cardanka

10. 1. 2011 12:04

finnet:-Kurčitě nekupovat:-!, pokud nikdo ve Tvém okolí nemá, písni mi na vzkazík a pošlu Ti je poštou;-) nemám ráda lidi co takovýmto způsobem vydělávají peníze:no:
krystaly se množí, takže po zhruba třech týdnech se rozdělí a někomu ve svém okolí podaruješ;-)a ty co Ti zbydou zůstávají a dorůstají stále. Mohly by "špatnou" péčí zahynout, ale jinak správnou péčí vydrží i dva roky (moje teta je toho důkazem)

spagi:-Kzcela určitě máta je úžasný nápad...také vyzkouším;-)děkuji za tip:-K

sretti:-Kzcela jistě je to co popisuješ ..od babičky;-)

finneta

10. 1. 2011 11:56

tak o tomhle slyším poprvé. kde je možné a za kolik zakoupit? a to se dá používat stále dokola nebo to použiji pouze 1x nebo 2x? omlouvám se za dotazy, ale tohle slysím opravdu poprvé a moc mě to zaujalo. děkuji za odpověď:yes:

srettka

10. 1. 2011 11:36

:-O no toto?? to slyším prvně.....ti japonci jsou zase o krok před námi:-))
to si musím naštudovat...ikdyž...kdysi něco podobného vlastně měla babička, nesmělo se to míchat kovovou lžičkou..ale nevypadalo to vábně, jak žabí průhledná vajíčka...no,jdu to zkouknout:-)

spagetka spagetka

10. 1. 2011 11:26

Cardi, právě jsem ochutnala u sousedky a můžu říct, že je to chuťově výborné. Použila zelený čaj a sušené meruňky, pokud to má ty propagované účinky, asi po tom sáhnu....;-):-p:yes:
Docela mě zaujala možnost máty - to bych asi vyzkoušela.

1 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tibi krystaly tibi tibi krystaly návod tibi krystalky tibi krystaly diskuze tibi krystaly recept tiby krystaly tibi krystaly recepty tibi krystaly jejich složení tibecká houba účinky japonské krystaly tibi tibetské vodní krystaly pěstování tibetské vodní krystaly krystaly tibi tibi krystalky recept krystalky tibi japonské krystaly tibi krystaly praha tibi nápoj z krystalu tibetské krystaly

Suroviny: cukr krupice, meruňky, rozinky, fíky, datle, voda

TopRecepty.cz

Tibi - vodní kefír

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/19nV