Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chleba - normální a jednoduchý

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 1. 2011 15:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 174 kJ / 3 388 kcal
Bílkoviny96,50 g
Tuky13,50 g
Vláknina80,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy680,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Toto je opravdu klasický staročeský chleba-ten nejlepší na světě a to bez nadsázky, který vydrží čerstvý i bez brambor a je dobře stravitelný a nemusíte do něj cpát ,kde jakou zbytečnost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petr

2. 7. 2011 12:25

Hanka:do chleba se tuk nedává, není to bílé pečivo a ocet se dává jen v případě, že necháte kvásek málo prokvasit ,jelikož jinak je z něj dost kyselý. Pšeničná hladká mouka se dává do hypermarketových chlebů, aby při váze 500g byly velké jako kilový normální chleba. Hrubá mouka se do chleba také nedává. Chlebová mouka jenž je použitá má své specifické vlastnosti a proto je z ní chleba opravdu dobrý a nedrobí se.

HANA

31. 1. 2011 12:29

V neděli jsem pekla je výborný ukládám.

Hanka

31. 1. 2011 11:59

Tak o víkendu jsem dělala, chleba byl výborný když se upekl, druhý den byl drobivý a hrozně hutný.Není v něm ani špetka tuku, příště bych dala aspoň 2 lžíce oliv.oleje nebo sádla a půl hrubé a půl hladké mouky.A dala jsem 1 lžíci octa tak, jak se všude dává.
Takže výsledek byl skvělý jen když byl teplý, druhý den bylo po nadšení.Ale to jen náš názor.

Pajaska Pajaska

27. 1. 2011 20:55

Je to krásný bochník.No a máslíčko lze doma udělat jednoduše také.
vizte, zde je postup :
http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/skola-vareni...

Hanka

27. 1. 2011 14:53

Cathleen -díky.No, tak ale v recepisu není psáno, jaká mouka na ten chleba patří.Dala bych půl hl. a půl hrubé.Ale jestli to je dobře nevím, říkám chleba nepeču.

cathleen cathleen (moderátorka)

27. 1. 2011 12:42

:-)Hani, nejsem autor (doufám promine)...ano, celozrnná mouka může být jemně mletá (když ji promneš mezi prsty, je téměř jako hladká), pak jsou středně hrubé celozrnné a existují i hrubě mleté. Vždycky je to na obalu napsáno! Např. Pšeničná mouka celozrnná jemně mletá....atd.;-)

Hanka

27. 1. 2011 12:04

Já mám prosbu-chleba doma nepeču, tak nevím, jestli žitná a pšeničná celozrnná mouka může být hladká nebo polohrubá.Nebo je prostě jen celozrnná.
Asi budu za pitomce, ale z takové mouky nepeču a chci tento chleba zkusit.
Díky

marcik marcik

26. 1. 2011 20:48

:yes::-p:-K:yes:

mysulka mysulka

26. 1. 2011 20:46

:-p:yes::yes::-K

Klikokatka

26. 1. 2011 20:09

Nádherný chlebík :-) :yes:

senky senky

26. 1. 2011 20:05

Taky vyzkouším vypracovat a kynout v pekárně,vypadá krásně:yes::yes:+

Hoppe Hoppe

26. 1. 2011 19:10

vypadá moooc dobře. :yes::yes: :-p Dělám podobný, jen řídší a strkám do nerez gastro nádoby vyložené papírem. ;-)

Pitrísek

26. 1. 2011 18:30

Dá se tento recept použít i na domácí pekárny?? a Kolik tedy čeho??

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 1. 2011 17:55

normální a jednoduchý , ale nádherný!!!!:yes::yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 1. 2011 17:52

:-)Ukládám a +9bodík posílám:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chleba recept chleba z hrubé mouky jaká mouka na domácí chleba jakou mouku na chleba jednoduchy chleba jaka mouka na chleba recept na chleba starocesky chleba jednoduchý chléb vyborny starocesky chleb staročeský domácí chléb jednoduchý recept na chleba co se dává do chleba nova.cz recept na chleba starocesky chleb domácí chléb z normální mouky drobivý chléb jakou mouku na domaci chleba jaká mouka na chléb jaká mouka se dává do chleba

Suroviny: mouka celozrnna pšeničná, mouka celozrnná žitná, voda, sůl, droždí, kmín celý

TopRecepty.cz

Chleba - normální a jednoduchý

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YMA0