Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové závitky z rýžového papíru

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 1. 2011 21:34

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie805 kJ / 192 kcal
Bílkoviny5,98 g
Tuky0,33 g
Vláknina5,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,65 g
Sůl8,65 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

30. 1. 2011 19:41

:-p mňam ,to je krása:yes::-K

marcik marcik

29. 1. 2011 15:08

pěkný recept a foto:-K+:yes:

michsamant

29. 1. 2011 14:41

Suhlasim s Nonya. Prazit sa maju tiez po menej kuskoch, pretoze ak sa prazi prilis vela naraz, znizuje to teplotu oleja (aspon tak to hovoril nejaky velmi znamy kuchar na TLC). Myslim, ze rady od Nonya su rozumne a netreba sa im vobec vysmievat, skor si ich zobrat k srdcu.

Nonya

29. 1. 2011 14:21

Pajaska, radsej som ticho. Lebo ked napisem ze prava cina sa skoro neda spravit doma lebo malokdo ma sporak s dvojitym silnym plamenom tzv. "turbo wok" co je schopny dosiahnut tu vysoku teplotu tak ma vykazu z tejto stranky;-)

Pajaska Pajaska

29. 1. 2011 13:42

Nonya,přesně tak.Musí se použít kvalitní olej na smažení.Vysoká teplota je při smažení a také při ,,wookingu":-)) velice důležitá.Jinak je to nasáklé,až hrůza.Olivový olej na smažení stejně nikdy nepoužívám,ať se propaguje co chce. ;-):-)

Nonya

29. 1. 2011 13:26

Ja som len chcel povedat, ze tieto azijske recepty sa tam robia na velmi vysokej teplote oleja( co nie je zvykom v europe - je to skodlive ), plus pouzivaju preto ine oleje ako napriklad arasidovy co ma vysoku teplotu dymivosti, ( napriklad olivovy je uplne nevhodny pre nizku teplotu ).Rozdiel je ze v europe su nasiaknute olejom a v azii su suche a chrumkave.

Pajaska Pajaska

29. 1. 2011 13:18

Dělám je přesně ,jak je na videu(myslím smažení),rozpálit olej a plavou.Jako když se dělají koblihy.Používám ,ale dřevěné tyčky na obracení,na kov se mi závitky lepily.Když se nechají pak na ubrousku či filtračním papíru okapat jsou výborné.Pokud se použije arašídový olej,který snese vysoké teploty,dostanou závitky ještě trošičku příchuť.Mastné nejsou,křupají.;-):-K

Nonya

29. 1. 2011 11:58

tam nejde o ten chleba ale o tych 10 sekund
to je teplota 190 C.:yes:
presne preto si ich neobjednavam v europe lebo su vsade super masne , nic ani trochu podobne originalu v azie kde su chrumkave, nemastne.;-)

http://www.youtube.com/watch?v=MhjeIfMGBCo&feature...

Betyna

29. 1. 2011 11:53

:-O já teda dávám klidně víc jak dvě a rozhodně se to "zle" - špatně nedělá, stačí když dohlédnete na to, aby se rolky po vložení do oleje navzájem nedotýkaly... fotku smažení najednou jsem tedy taky přidala, aby bylo jasně zřetelné že to není žádný problém i když smažím na pánvi staré víc jak 30 let...
papír kupuju běžně v Kauflandu

Eliza Eliza

29. 1. 2011 11:32

Simonko, Rebeko, jestli jste to ještě nejedly, tak bych doporučila si nejdřív koupit jednu hotovou rolku, mají je v čínských restauracích pod názvem jarní závitek, a zkusit, jestli vám to bude chutnat. Ale myslím, že bude...:-p, vlastně neznám nikoho, kdo by je neměl rád, včetně dětí...

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 1. 2011 10:59

Houby já můžu v každé podobě:-8,toto je krása;-).ještě jsem nikdy nejedla rýžový papír to by chtělo vyzkoušet;-):yes:+1

Eliza Eliza

29. 1. 2011 10:54

Tak kousek chleba??;-);-)...a rozpálit olej :-O:-O:-D:-D Že mě to za těch dvacet let nenapadlo samotnou...;-);-);-):-D:-D:-D

Nic, konec legrácek, rolky byly úplně stejné jako objednané v restauraci (v Asii jsem nebyla a v kině se nenarodila;-), takže jiné srovnání nemám).

Nonya

29. 1. 2011 10:29

Tie rolky vyzeraju masne .Problem je ze treba mat olej aspon na 190 C .Ked nemate teplomer tak treba dat kustik chleba do oleja a ked je zlaty za 10 sekund je spravna teplota. Potom budu zlate a nemastne.Nikdy nedavat vela max. 2 zle sa to robi...:yes:

Eliza Eliza

29. 1. 2011 10:04

Seženeš, u Vietnamců úplně běžně, ale i v supermarketech, myslím. Doufám, že si pochutnáte. :-K;-)

rebeka rebeka

29. 1. 2011 10:01

Eli,díky:-K:-Kjestli seženu papír,tak to prubnu;-):yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rýžový papír rýžový papír recepty houbové závitky závitky z rýžového papíru rýžové pláty jarní závitky rýžový papír rýžové pláty recepty ucho jidášovo recept na použití náplň do rýžových placek rýžový olej použití kde koupit rýžový papír azijské závitky závitky v rýžovém papíru recepty z ryžového papíru rýžový papír recept použití rýžového papíru smažení závitků rýžové závitky recept závitky rýžový papír ryzove platy recept

Suroviny: papír rýžový, houby lesní, jidášovo ucho, mrkev, pórek, česnek, omáčka sojová, víno bílé suché, cukr hnědý, omáčka chilli, olej arašídový, olej slunečnicový

TopRecepty.cz

Houbové závitky z rýžového papíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q243