Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka ze zbylých bílků

Do mnoha pokrmů se používají pouze žloutky a pak řešíme, jak bílky použít. Dají se sice skladovat ve skleničce v lednici nebo zamrazit, ale je nejlepší je využít hned, třeba na tuto chutnou pomazánku.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

5. 2. 2011 23:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 518 kJ / 363 kcal
Bílkoviny44,49 g
Tuky15,62 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 154 mg
Sodík 2,16 g
Sůl4,93 g
Sacharidy10,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dost dlouho jsem nevěděla, co si počít se zbylými bílky po pečení i po výrobě jemných omáček, do kterých patří jen žloutky. Tato pomazánka je chutným a úsporným řešením a může mít i řadu obměn. Ale tahle nám chutná nejvíc.

Inspirace: 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Colombo65 Colombo65

6. 2. 2011 00:24

Mňam;-);-);-)

Eliza Eliza

6. 2. 2011 00:10

Mirčo, díky :-). Pomazánka je překvapivě dobrá a i když jsem pořád měla pocit, že bych ji měla něčím naředit, jsem ráda, že jsem to neudělala. Takhle je akorát a lehounce zřídne okurkami a hlavně těmi bílky, což mi připadalo zvláštní... Ona se jakoby provzdušní a nabyde díky těm bílkům, protože mají jinou konzistenci než vařené natvrdo.
A máš pravdu, majonéza tu vůbec nechybí, naopak, je to nějak "jedlejší"... Tak doufám, že i tobě a tvým klukům bude chutnat. ;-)

mirca75 mirca75

5. 2. 2011 23:54

Elizo:-) krásné fotky a bezva nápad;-). Posílám první boďku. Moc se mi líbí, že v pomazánce není žádná majonéza - takže u mě jde jednoznačně na vyzkoušení;-).

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: co se zbylými bílky pomazánka z bílků jak využít zbylé bílky co udělat z bílků zbylé bílky co uvařit z bílků využití bílků využití bílků sladké recepty z bílků vaříme z bílků co ze zbylých bílků co s bílky recepty z bílku bílky bilky na slano co z bílků vyrobky z bilku využití bílků v kuchyni zbylé bílky recept bílky recepty

Suroviny: bílek, pomazánkové máslo, čabajka, cibule, okurky sterilované, pepř mletý, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Pomazánka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/znW2