Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danka

28. 9. 2015 16:14

Vypadá úžasně, voní po celém bytě, těším se jak zakrojím. Dělala jsem dle upraveného receptu, ale dala jsem čerstvé kvasnice místo sušených, krásně vykynul. Na pečení jsem místo hrnce použila silikon.formu Lékué. Známý pekl v květináči :-p :-8 :-)) :yes: :yes:

katka.kiki

11. 9. 2015 10:48

Dnes jsem poprvé zkoušela péct svůj první chlebík podle tohoto receptu a výsledek nemá chybu... ještě je moc horký, ale hned bych se do něj pustila... No určitě ho nepeču naposledy.... :yes: :yes: :yes:

zdenekn

28. 8. 2015 09:51

Pekla jsem chleba mnohokrát,skvělý,samá chvála,ale poslední dobou se nedaří,jak tu někteří píší,dole brousek a dnes po dlouhé době vůbec nevykynul a v troubě nevyskočil.Někdo to svádí na mouku,ale používám stále stejnou,i suš.droždí mám stejné jako na začátku.Jak psala Jana,myslíte,že by se dalo použít klasické droždí a kolik? Nezkazí se třeba během dlouhého kynutí?Jinak nevím,proč se nedaří.:-(

Monika

6. 7. 2015 10:41

Po upečení je chlieb vo vnútri veľmi "mokrý". Neviete mi poradiť čo s tým?

elis

20. 6. 2015 09:19

všetko som urobila ako sa tu píše a chlebik sa nevydaril som s toho smutná;-(

Locutus of Borg

11. 6. 2015 11:21

KiraNerys: Zdravím plukovníku:-)

Natasa

8. 6. 2015 21:16

Zdeňka:

Anneetta:

Ja jsem ho dnes taky zkousela v skl. misce, ale bohuzel se dole prichytil a uz se bochnicek nechtel odlepit, musela jsem ho odtrhnout a tak jsem taky zjistila ze jeste neni dopeceny. Ziji v zahranici a tady mame jinou teplotu na troube.:-//

Jana

6. 6. 2015 10:47

Dneska jsem chleba zkusila poprvé, fakt nemá chybu, jsem doma sama a snědla jsem 1/2 teplého bochníčku - teď mi bude zle;-) Ale to nevadí, nemá chybu, povedl se mi - příště dám i na rady dalších lidí a vylepším ho. Co takhle troška tymiánku?? Recept i kousek na ochutnání dám dnes kamarádkách, ať si taky užijou. Děkuji za dobrý tip!!:yes:

Zdeňka

1. 6. 2015 16:31

Chleba pečeme často , ale trochu ho máme vylepšený. Dáváme lžíci octa a 2 lžíce oleje. Chleba peču ve varné misce a sníme ho na posezení.

Jana

1. 6. 2015 15:31

já peču domácí chléb již tři roky,dávám 2hrnky hladké mouky,2hrnky chlebové hladké mouky a 2 hrnky žitné mouky,2lžičky suš.droždí,4lžičky soli a 4lžičky kmínu,promíchám a zaliju dvěma a pul hrnky vlažné vody.Kyne 12 hodin,troubu předehřeju na 230 stupňů,do oválného pekáče dám pečící papír,na něj vytvarovaný bochník,přikryju poklicí a peču 40 minut,poté sundám poklici a peču ještě 10 minut,aby byla kůrka,po vystydnutí uchovávám chléb zabalený v plátně,vydrží týden a je skvělý...vyzkoušejte

Martin

11. 5. 2015 21:25

KiraNerys: asi mate uz na prd trubu

KiraNerys

29. 4. 2015 15:30

Peču tento bezkonkurenční chlebík už dva roky a vždy se povedl. Poslední tři pokusy mi v troubě při pečení "vyskočí" pouze prostředek chleba a okraje jsou sražené. Při nalévání těsta do rozpálené skleněné mísy to zasyčí jen mírně, předtím to bylo vždycky o dost slyšitelnější. Troubu rozpaluji stejně na 230 stupňů jako předtím, vše dělám stejně. Nevíte někdo, v čem je zakopaný pes?;-(

leosek leosek

14. 4. 2015 12:13

Bellagio:Děkuji za pochvalu.

Bellagio

13. 4. 2015 21:08

Zapomněla jsem ještě dodat, že jsem dělala z 1,5 dávky :-))

Bellagio

13. 4. 2015 21:05

Dobrý den, děkuji za parádní recept. Včera jsem pekla svůj první chleba podle vašeho receptu a povedl se náramně!! Po vyklopení z pekáčku, když byl ještě horký, jsme se na něj vrhli a odlamovali rozpraskané, víc opečené rožky. Když jsme pak měli po večeři a můj chlap si šel naposledy ukrojit krajíček, tak to komentoval slovy: "Je možné, abysme sežrali (pardon, ale tak to doslova řekl) víc jak půl chleba na večeři?" Podotýkám, že jsme dva dospělí a malé dítě a normálně máme půl chleba tak na dva dny a zbytek dávám do zbytků pro slepice. Takže tímto výrokem je to od něj velká poklona! Jdu zadělávat na ráno...:yes:

1 8 9 10 11 12 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ