Domácí chléb bez hnětení
Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 29 748 kJ / 7 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 211,75 g |
Tuky | 32,75 g |
Vláknina | 87,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,84 g |
Sůl | 32,00 g |
Sacharidy | 1 448,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.
Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.
Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 2. 2019 10:20
4. 2. 2019 10:13
4. 2. 2019 10:10
3. 2. 2019 23:12
3. 2. 2019 22:46
3. 2. 2019 22:26
3. 2. 2019 21:46
3. 2. 2019 21:38
Na rozdíl od hrnkových rcp vás mám docela rád a nemyslím, že jste až takové poleno jak píšete
Zkuste zkusit totok:
400g hl. mouka + 200g režná mouka + 2KL sůl + 1KL kmín + 1sušené droždí (t.j. 10g) Smíchat + přidat 475ml vody + 2PL octu
Vykynuté = zdvojnásobí objem.
Po přemísení nechám kynout v "ošatce" (míse, kastrolu) na peč. papíru, se kterým ho pak přemístím do rozpáleného "litiňáku" (váš oblíbený modrý železňák je na uvedené množství tak akorát)
Těsto je hustější než to v rcp uvedené a protože ho nepřeklápíte, tak s ním v klidu můžete kouzlit: potírat, sypat čím je libo, žiletkovat a až pak se v rozpáleném hrnci ocitne natotata, aniž by hrnec a poklice (tu "žhavím" v peci pod hrncem, vůbec ji nevyndávám) chladl.
Časy a teploty v rcp uvedené jsou OK, bez poklice dopékám na barvu. Rcp jsem si trošku upravil, protože mám rát kůrku jako překližka Cheba uchovávám nebalený na kuch. lince, pouze řeznou plochu kryji fólií (v podstatě je chleba stopořený nastojato na fólii) a sní se do mrtě
No, tak ať se dílo podaří...
3. 2. 2019 19:46
3. 2. 2019 13:21
3. 2. 2019 13:15
2. 2. 2019 18:05
30. 1. 2019 12:14
30. 1. 2019 11:48
30. 1. 2019 10:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 12 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 9 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 10 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 10 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku
Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda
Domácí chléb bez hnětení
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B8PJ
461 názorů