Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb bez hnětení

Chcete si upéct domácí křupavý chléb, ale odrazuje vás složitý postup hnětení a překládání těsta? Právě pro vás je tento recept. Upéct podle něj chlebík zvládne doslova každý. Výsledek je vzhledem k vynaložené práci naprosto parádní.

Hodnocení receptu je 5,0 (186×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

120 min (70 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí )

28. 2. 2011 15:28

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie29 748 kJ / 7 110 kcal
Bílkoviny211,75 g
Tuky32,75 g
Vláknina87,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,84 g
Sůl32,00 g
Sacharidy1 448,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.

Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.

Trošku jsem recept upravil - 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2019 10:20

bofinka: Jak mám vědět , že do konce kynutí je 45 minut, jsem snad věštec? Ty kvasnice mají cochcárnu!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2019 10:13

Pecule: No, bohové chleba jsou ti nakloněni! Když vidí , že já zadělávám na chléb, tak zdrhají i oknem!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 2. 2019 10:10

auspecu: Jediná útěcha je , že se v tom neplácám sama ! ;-) Přesně tohle mám i já! Gumový chléb.:no:8-(

Pecule

3. 2. 2019 23:12

Tento recept je super... Už nepeču jiný... Vyzkoušela jsem mnoho receptů, ale vždy jsem se vrátila k tomuto... Minule mě tlačil čas,tak jsem vše nacházela do pekárny, po uhneteni jsem nechala 4h kynout a pak upekla v normální troubě a byl výborný... Vždy dávám pol. Mouku, hladkou i zitnou a ještě se mi nestalo, že by se nepovedl:-):-):-)

auspecu

3. 2. 2019 22:46

Veronika.Hrozna: Tak já to mám taky tak už třetí chleba a :no: myslela jsem jestli to není troubou? Mám horkovzdušnou. Jinak dělám přesně podle popisu a druhý den už není jedlí, je jak guma. ;-(

Miras64 Miras64

3. 2. 2019 22:26

Veronika.Hrozna: to je divný tenhle chleba je snad jediný který se zatím vždy povedl.Necháte ho pořádně vychladnout(krájím až když je studený);-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2019 21:46

casino: Ráda bych se pochlubila , jako posledně s vánočkou, ale nemohu sloužit. To poleno klidně spolknu, ono je to totiž pravda ! ;-(

casino casino

3. 2. 2019 21:38

Veronika.Hrozna:
Na rozdíl od hrnkových rcp:no: vás mám docela rád a nemyslím, že jste až takové poleno jak píšete:-8:-):-D
Zkuste zkusit totok:
400g hl. mouka + 200g režná mouka + 2KL sůl + 1KL kmín + 1sušené droždí (t.j. 10g) Smíchat + přidat 475ml vody + 2PL octu
Vykynuté = zdvojnásobí objem.
Po přemísení nechám kynout v "ošatce" (míse, kastrolu) na peč. papíru, se kterým ho pak přemístím do rozpáleného "litiňáku" (váš oblíbený modrý železňák je na uvedené množství tak akorát)
Těsto je hustější než to v rcp uvedené a protože ho nepřeklápíte, tak s ním v klidu můžete kouzlit: potírat, sypat čím je libo, žiletkovat a až pak se v rozpáleném hrnci ocitne natotata, aniž by hrnec a poklice (tu "žhavím" v peci pod hrncem, vůbec ji nevyndávám) chladl.
Časy a teploty v rcp uvedené jsou OK, bez poklice dopékám na barvu. Rcp jsem si trošku upravil, protože mám rát kůrku jako překližka:yes: Cheba uchovávám nebalený na kuch. lince, pouze řeznou plochu kryji fólií (v podstatě je chleba stopořený nastojato na fólii) a sní se do mrtě :yes:
No, tak ať se dílo podaří...:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2019 19:46

Veronika.Hrozna: Před hodinkou jsem upekla další , stejný výsledek. Jak ho nakrojím je dobrý a pak za hodinku je uvnitř jakoby takový hutný a gumový , i když jsou v něm dírky. Já totiž ani nepoznám , jestli je už dobře nakynutý , když ho mám probírat vařečkou, nakynutý není ani ve videu vidět! Nevím, jestli ta moje trouba má opravdu 230 stupňů , zkusím další várku a přidám teplotu. No prostě ......;-( , každá rada drahá!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 2. 2019 13:21

Eja57: :-// Radši se neptej!

Eja57 Eja57

3. 2. 2019 13:15

Veronika.Hrozna: jak to dopadlo?:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 2. 2019 18:05

bofinka: Ráno jsem zadělala na chlebík, naskakují na něm nafouklé tenkostěnné bublinky, může být už vykvašený ? Pomóc!

bofinka

30. 1. 2019 12:14

Veronika.Hrozna: A co na zkousku tento + video https://recepty.cuketka.cz/chleb-bez-hneteni-recep...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 1. 2019 11:48

casino: Pokud nevím vše, nepeču! Poslední pokus s koblihami byl , no slušně řečeno zoufalý. Všem se podařily, kromě mě!
;-(

ataka

30. 1. 2019 10:33

blbuvzdorný rec. tak to nepeč chytráku:-*8-(

1 2 3 4 31

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za 12 kč pečení chleba bez hnětení recept na chleba chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb pečený v kastrolu nejlepší domácí chléb recept na domácí chleba recept na domácí chléb nejlepší domácí chleba domácí chleba recept chléb z pekáčku

Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, kmín celý, sůl, droždí sušené, ocet, voda, mouka polohrubá, mouka hladká, mouka žitná, sůl, droždí sušené, ocet, voda

TopRecepty.cz

Domácí chléb bez hnětení

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B8PJ