Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok za krokem a přesvědčme se, jak jednoduché to může být.

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 118 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 18 min včetně kynutí

118 min (100 min příprava + 18 min tepelná úprava, včetně kynutí)

7. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 478 kJ / 4 177 kcal
Bílkoviny143,13 g
Tuky28,76 g
Vláknina37,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 4,18 g
Sůl10,29 g
Sacharidy817,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Samozřejmě, že těsta na knedlíky lze použít různá, ale tohle je takové nejzákladnější. Knedlíky se hodí jak k omáčkám, tak k mastnějším jídlům. Tyto knedlíky lze vařit i v páře.

Snad tento "recept" někomu pomůže, aby překonal strach a nakonec zjistil, že knedlíky jsou vlastně poměrně jednoduchá záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

4. 11. 2011 14:32

IGIVIP:-) děkuju Tobě i Xanny za milá slova:-K a jsem ráda, že recept někomu pomůže....

IGIVIP

31. 10. 2011 21:16

Tak jsem se naučil dělat všechny druhy knedlíků od bramborových po houskový na páře,,,,a učím to tady jest v Holandsku ty ňoumy,,,,protože můžeme být na naše šikovný ženský právem hrdí,,,,viz autorka,,,,protože tady neumí vůbec vařit a v knedlíkách jsme rarita i ve světě........tady vidím ohlas lidí ....a říkám autorce jen tak dál,,,protože česká kuchyně je nejlepší na světě....a to jsem jedl už v hodně zemích....:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

xanny

29. 5. 2011 11:53

Díky moc za postup, konečně máme k obědu normální domácí suprové knedlíky :-K:yes::yes::yes:

mirca75 mirca75

17. 4. 2011 11:00

Rebeko:-) ani nevíš, jak jsi mě potěšila:-8. Jsem ráda že vám chutnalo a na tvar nehleď:-K. Ale pokud by jsi na tvar hleděla, tak myslím, že by stačilo do těsta přidat při míchání tak lžíci mouky a před vložením do vody je jen lehce převálit - bez mačkání. Ale chuťově budou stejné, takže co do tvaru:-p;-).

rebeka rebeka

10. 4. 2011 14:00

Miruš,děkuji:-K:-K:-K s tvou pomocí jsem dnes poprvé:-8:-!udělala kynutý houskový knedlík:-!
chutnají výýborně:-p:yes::yes: jen ty tvary..jsou spíše patvary:-//ale na knedlíkového nováčka..dobrý,ne:-?:-D:-D:-D:-D

rebeka rebeka

9. 4. 2011 20:38

krásně popsáno,vyfoceno...:yes::yes::yes:tyhle knedlíky nedělám,manžel preferuje jiné,ale zítra se vzbouřím a udělám tyto:-!:-//:-D:-D
P.S. tu vychytávku s potřením uvařeného knedlíku tukem:-O:-O to jsem neznala..super:yes::yes:
díky:-K:-K
zaokrouhluju na krásný kulatý 40.bodík:-8;-):-)

mirca75 mirca75

19. 3. 2011 22:33

Lemarti:-), třeba se to bude jednou hodit. A nebo je zkus, jen z poloviční dávky;-).
Clupmi:-), beru Tě za slovo a budu se těšit na fotečky;-).
Fantome:-), ani tak ne nafotit, jako srozumitelně popsat;-):-D. Děkuju vám...:-K.

Fantom

19. 3. 2011 21:09

to musela být ale fuška to sepsat a nafotit:yes: za to zasluhuje autorka 1000bodů a né 1;-)

clupmi clupmi

19. 3. 2011 20:10

Úžasný vyčerpávající postup. Téměř navlas podobná příprava těsta a tvarování jako na veky. Rozdíl je jen v mouce a místo pečení se těsto vaří. Přesto jsem sám knedlíky ještě nedělal. Slibuji, že to vyzkouším. Udělil bych plusovách i 10, ale bohužel to nejde...:-)):yes::yes::yes::-K

lemarti

19. 3. 2011 13:29

Mirčo to je krásný postup:yes:já knedlíky neumím:-8potvora mi vždycky prasknul:-//a pro nás jsou i trošku zbytečné:-8já s malým je nejíme tak pro manžu se mě jedna šiška dělat nechce tak dělám jen hrníčkové:-)+:-K

mirca75 mirca75

18. 3. 2011 09:57

Ještě jednou všem díky:-K.
Merilin:-), jsem moc ráda, že se knedlíky povedly a chutnaly vám:-).

merilin

17. 3. 2011 22:24

Díky za popis a postup,moc dobré knedlíky:yes:budu dělat často:-*:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

16. 3. 2011 14:11

Nádherný popis "jak na knedlíky";-)jsem ráda,že tu takový receptík je:yes:a fotopostup se mi moc líbí.;-)Miruš super práce :yes:+1

mirca75 mirca75

13. 3. 2011 22:07

Zuzana Machajova: Zuzano:-), určitě jdou - mám to vyzkoušené. Více jsem Vám popsala ve vzkazech:-).

Zuzana Machajova

13. 3. 2011 20:53

Miruška, prosím Ťa, myslíš,že by sa dali tieto knedlíky robiť aj na pare? Ja mám desný strach z varenia knedlíkov vo vode. S tým som začínala a pár krát vyhodila, lebo boli rozbredlé. No hnusné.
Zvykla som si robiť na pare, ale už by bolo na čase skúsiť niečo nové. Díky

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskové knedlíky houskový knedlík knedlík houskový knedlíky houskový knedlík pro začátečníky houskový knedlík recept nejlepší houskové knedlíky houskové knedlíky recept nejlepší houskový knedlík recept na houskove knedliky knedlik houskovy po lopatě poslední díl knedlíky houskové recepty na houskové knedle houskové recept na houskové knedle nejlepsi houskovy knedlik recept popis pracovního postupu recept na houskový knedlík po lopatě poslední díl recepty

Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, cukr, droždí čerstvé, rohlík, voda, sůl

TopRecepty.cz

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwmE