Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok za krokem a přesvědčme se, jak jednoduché to může být.

Hodnocení receptu je 5,0 (115×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 118 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 18 min včetně kynutí

118 min (100 min příprava + 18 min tepelná úprava, včetně kynutí)

7. 3. 2011 16:31

Suroviny pro 4 kusy

4 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 478 kJ / 4 177 kcal
Bílkoviny143,13 g
Tuky28,76 g
Vláknina37,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 4,18 g
Sůl10,29 g
Sacharidy817,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Samozřejmě, že těsta na knedlíky lze použít různá, ale tohle je takové nejzákladnější. Knedlíky se hodí jak k omáčkám, tak k mastnějším jídlům. Tyto knedlíky lze vařit i v páře.

Snad tento "recept" někomu pomůže, aby překonal strach a nakonec zjistil, že knedlíky jsou vlastně poměrně jednoduchá záležitost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

marcik marcik

7. 3. 2011 18:24

:-Knádherně popsaný recept, nádherný fotopostup, který je kolikrát cennější než sám recept;-):yes::yes:

srettka

7. 3. 2011 18:11

tedy mirú:yes: klobouk dolu a to rovnou i s tupé;-) super postup, ty se prostě musej povést:-):yes::yes:

jirholu jirholu

7. 3. 2011 18:04

Nádherný písemný postup :yes: i fotopostup :yes: Knedlíky jsou přímo výstavní :-p +8.bodík :yes:

jahoda jahoda

7. 3. 2011 17:59

mirco75, kdo bude chtít umět dělat knedlíky, rád si recept přečte;-). Já jsem se učila při malých dětech a zároveň stavění rod.domku tak, že jsem postupně zkoušela přidávat, ubírat a trvalo, než jsem si to vychytala. Co bych tehdy dala za takovýto podrobný a precizní návod:-*.
Nedávám bodíky "z rychlíku", ale tento recept si ho zaslouží:-K:yes:

majda 2

7. 3. 2011 17:48

Nádherný postup!Knedlíky z kynutého těsta dělám asi poslední 3roky,před tím jsem ho kupovala,vždycky jsem se toho bála,ale i teď z toho popisu jsem se ještě poučila,třeba z toho propracovávaní těsta nebo z úpravou krajů knedlíků.Myslím,že si to zítra hned vyzkouším podle popisu.Děkuji!:yes::yes::yes:

Endy2011

7. 3. 2011 17:14

Mirčo tak za tohle je bodík málo, za to přímo metál, taková trpělivost, klobouk dolů :-8:-K:yes:

mirca75 mirca75

7. 3. 2011 17:12

Špagetko:-) kráječ už jsem připsala - díky:-K. Maris,:-8.
Otavanko:-) teď jde o to, jestli ten "román", bude někdo ochoten přečíst až do konce a dělat podle něj:-8. I proto ty podrobné fotky...;-).

maris maris

7. 3. 2011 17:08

mirecko - to je parádní postup, posíám Ti ten největší bod :yes::yes::-)+

Otavanka

7. 3. 2011 17:07

Mirco, i já posílám bodíka za perfektní postup:yes: Páni, co bych za to byla dala, kdyby mi to jako novomanželce někdo takhle po lopatě vysvětlil. A než se mi to správné těsto povedlo a dostalo "pod ruku";-(Zasloužíš obrovskou pochvalu;-):-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2011 17:06

:-D:-DMiruš,tobě všechno a vždycky;-):-K:-K

mirca75 mirca75

7. 3. 2011 17:02

Díky moc:-). Snažila jsem se to popsat tak, aby to bylo pochopitelné a né příliš rozvláčné, ale kdyby jste kdokoliv našel něco, co není srozumitelné, nebo by chtělo popsat lépe, písněte mi do vzkazů - juknu na to;-) - děkuju:-K.
Aničko:-) měla jsem trošku běhání okolo rodinky, proto to malé zpoždění, ale snad mi odpustíš:-8.

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2011 17:01

:-*Tak to je opravdu "parádní" fotopostup:yes::yes:Mirko:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 3. 2011 16:54

:-D:-DKdo si počká,ten se dočká;-)už se to začíná zobrazovat:-8:yes:

spagetka spagetka

7. 3. 2011 16:50

Ani, vydrž,Mirče se musej ty fotky načíst :-D:-D, jinak, Miru :yes::yes::yes:
Jen bych doplnila, lze použít i kráječ na knedlíky, ale ne na zkoušku, jen až je to hotové samozřejmě ;-)

chocolate

7. 3. 2011 16:50

opravdu perfektní popis:-K.

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskové knedlíky houskový knedlík knedlík houskový knedlíky houskový knedlík pro začátečníky houskový knedlík recept nejlepší houskové knedlíky houskové knedlíky recept nejlepší houskový knedlík recept na houskove knedliky knedlik houskovy po lopatě poslední díl knedlíky houskové recepty na houskové knedle houskové recept na houskové knedle nejlepsi houskovy knedlik recept popis pracovního postupu recept na houskový knedlík po lopatě poslední díl recepty

Suroviny: mouka hrubá, mléko, vejce, sůl, cukr, droždí čerstvé, rohlík, voda, sůl

TopRecepty.cz

Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwmE