Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě.
Krok 2: Oloupané a jemně nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme bramborákové těsto. Připravíme ho trochu hustější než obvykle, aby na květáku drželo.
Krok 3: Květák osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v bramborákovém těstě a smažíme ze všech stran ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.
Krok 4: Můžeme podávat jen tak samotné se zeleninovým salátem, ale i s brambory nebo kaší.
Zveřejněno 11. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák v bramboráku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvxY
Moje poznámka
Květák v bramboráku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvxY
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 36 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
květák recepty,
recepty z květáku,
květák v bramborákovém těstíčku,
květák v bramboráku,
kvetak v bramborovem teste,
recepty na květák,
květák,
kvetak v bramborakovem teste,
recept na květák,
květák recept,
bramborak,
bramboráky z květáku,
bramborák z květáku,
recept květák,
pokrmy z květáku,
recepty květák,
bramborak s kvetakem,
květák v bramborovém těstíčku,
recepty.cz,
recepty s květaku
Suroviny:
květák,
mouka hladká,
sůl,
brambory,
mouka hladká,
vejce,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mléko,
olej
Komentáře (34)
Normálně smažím květák syrový, má úplně jinou chuť a nepřipadá nám tak těžký do žaludku.