Doma uzená makrela
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela, halibut a losos, ze sladkovodních pak kapr nebo pstruh.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 991 kJ / 7 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 925,00 g |
Tuky | 465,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,50 g |
Sodík | 103,02 g |
Sůl | 257,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Moje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový perník
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Přidáno před 16 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky s jogurtovým přelivem
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s masovým válečkem a párkem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený tvarohový dort s ovocem
janzam před 56 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
Fitulka před 2 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Fitulka před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Anvei před 11 hodinami
Cuketa Bezděk
ivka 125 před 14 hodinami
Borůvkový máslový koláč
martiline před 15 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Barča před 16 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
kucharicek14 před 17 hodinami
Španělská polévka
Kajkajak před 19 hodinami
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Terkat před 19 hodinami
Tématické fráze:
uzení makrel,
uzená makrela,
jak udit makrelu,
jak udit makrely,
uzená makrela recepty,
jak vyudit makrelu,
příprava makrely na uzení,
uzení makrely,
uzená makrela recept,
recept na uzení makrel,
uzené makrely,
jak vyudit makrely,
příprava makrel na uzení,
udíme makrely,
jak se udí makrely,
uzená makrela je zdravá,
jak se udí makrela,
recept uzena makrela,
jak vyudit sýr,
uzení makrelu
Komentáře (25)
Recept mám z kuchařky rybího mága Miloše Štěpničky, ten také teplotu neuvádí
Svým komentářem jste mě rozesmál. Mně se zas hnusí vydloubávat oči a prázdnými důlky protahovat háček, no......myslím, že v obchodě u chladících pultů musíte chodit se zavřenýma očima, pže žádná prodávaná uzená makrela oči pryč nemá. A co rybičky v konzervách?
Vyzkoušejte vyudit (pokud máte kde), nedá to moc práce a ňamka je to náramná