Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Doma uzená makrela

Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela, halibut a losos, ze sladkovodních pak kapr nebo pstruh.

Hodnocení receptu je 5,0 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 255 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 240 min Bez doby rozmražení ryb Bez doby odležení ryb

255 min (15 min příprava + 240 min tepelná úprava, Bez doby rozmražení ryb Bez doby odležení ryb)

24. 5. 2011 11:29

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie32 991 kJ / 7 885 kcal
Bílkoviny925,00 g
Tuky465,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3,50 g
Sodík 103,02 g
Sůl257,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky.

Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát.

("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iriska Iriska

24. 5. 2011 14:23

To je vůůůůně :-p:yes:+

Ivana Ch

24. 5. 2011 13:18

Ježiš to je nádhera, voní to až sem k nám.:-D:-D:-D:yes::-K

Nonya

24. 5. 2011 13:15

Ked sa vratim z "vyletu' staviam udiaren.Mam pristup k cerstvym morskym rybam.Minuly tyzden sme robili makrely na BBQ s poklopom plus sme pridali zopar pilin boli tiez super.Tieto vyzeraju krasne :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 5. 2011 13:13

Uzenou makrelu nesmím,ale miluji:-8udírnu nemám,ale recept který je moc príma:-p+6:yes:přepošlu všem známým,co udírnu mají;-):-)):yes:

chocolate chocolate

24. 5. 2011 12:30

Makrela se ksichtí Cat, neboť ví, že se na mlsně koukáme...:-p

Pajaja

24. 5. 2011 12:29

Nádhera! Nemám slov. Udit nemám kde, takže jen tiše závidím. . . :-8:yes::-p+

cathleen cathleen

24. 5. 2011 11:45

maris: :-( já ji zkoušela přemluvit, ať nekouká tak vražedně, že bude téměř mediální hvězda....a nic:-D
Vyzkoušejte vyudit (pokud máte kde), nedá to moc práce a ňamka je to náramná:-p

zizala zizala (moderátorka)

24. 5. 2011 11:41

Mňááám, uzené makrely milujeme s holkama :-p:yes::yes:

maris maris

24. 5. 2011 11:39

Rybka jak malovaná, ale tváří se pěkně naštvaně:-)):-)):yes:+

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: uzení makrel uzená makrela jak udit makrelu jak udit makrely uzená makrela recepty jak vyudit makrelu příprava makrely na uzení uzení makrely uzená makrela recept recept na uzení makrel uzené makrely jak vyudit makrely příprava makrel na uzení udíme makrely jak se udí makrely uzená makrela je zdravá jak se udí makrela recept uzena makrela jak vyudit sýr uzení makrelu

Suroviny: makrela, voda, sůl

TopRecepty.cz

Doma uzená makrela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g7Yr