Doma uzená makrela
Uzení je snad historicky nejstarší způsob konzervace potravin. Domácí uzení ryb se u nás stává stále populárnější. Z mořských ryb je na uzení nejvhodnější makrela, halibut a losos, ze sladkovodních pak kapr nebo pstruh.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 991 kJ / 7 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 925,00 g |
Tuky | 465,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,50 g |
Sodík | 103,02 g |
Sůl | 257,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Moje poznámka
Doma uzená makrela
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g7Yr
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 7 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 1 hodinou
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 5 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 6 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 6 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 6 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 7 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 7 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 8 hodinami
Tématické fráze:
uzení makrel,
uzená makrela,
jak udit makrelu,
jak udit makrely,
uzená makrela recepty,
jak vyudit makrelu,
příprava makrely na uzení,
uzení makrely,
uzená makrela recept,
recept na uzení makrel,
uzené makrely,
jak vyudit makrely,
příprava makrel na uzení,
udíme makrely,
jak se udí makrely,
uzená makrela je zdravá,
jak se udí makrela,
recept uzena makrela,
jak vyudit sýr,
uzení makrelu
Komentáře (24)
Recept mám z kuchařky rybího mága Miloše Štěpničky, ten také teplotu neuvádí
Svým komentářem jste mě rozesmál. Mně se zas hnusí vydloubávat oči a prázdnými důlky protahovat háček, no......myslím, že v obchodě u chladících pultů musíte chodit se zavřenýma očima, pže žádná prodávaná uzená makrela oči pryč nemá. A co rybičky v konzervách?
Vyzkoušejte vyudit (pokud máte kde), nedá to moc práce a ňamka je to náramná