Ajvar
Není nad to, udělat si pořádnou zásobu dobrého Ajvaru na zimu. Ať už máte kapie a rajčata ze zahrady nebo z obchodu, stojí to za tu námahu. Ajvar se skvěle chodí jen tak, jako pomazánka nebo jako základ do omáčky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 31 416 kJ / 7 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,80 g |
Tuky | 401,57 g |
Vláknina | 155,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18,53 g |
Sůl | 45,00 g |
Sacharidy | 790,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Autorka: Airan na receptech.cz
Vyzkoušeno mnohokrát, je výborný
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2011 20:16
18. 9. 2011 20:09
18. 9. 2011 20:08
Airan děkuji samozřejmě taktéž, pokud zavítá na Topky, třeba bude mít radost...
18. 9. 2011 20:02
Dík za recept patří hlavně Airan, já ho jen převzala.
18. 9. 2011 19:58
Přípravu jsem mírně změnila - trochu jsem nejdříve čerpala z netu a také jsem chtěla mít jinou pastu, než je paprikovo-rajčatová Ljutenice.
Lilky s paprikami jsem pekla v troubě, papriky sloupla, lilek také a použila jsem jen dužinu. Protože ajvar je údajně především pasta papriková, tak jsem rajčata vypustila, ale dala více lilku, tím je pasta i hustší. Dokonce jsem četla, že přidáním více lilku zůstane ajvar stále krásně oranžový až červený.
Vařila jsem jen 2 hodiny, nakonec jsem trochu směs projela mixerem (ale ne vše, jen 2x,3x, aby tam zůstaly i kousky papriky).
Trochu směsi jsem nechala vychládnout a vyzkoušela na topinkách a i to je výborné.
Díky za recept a budu dělat již pravidelně5
27. 5. 2011 16:43
27. 5. 2011 15:45
27. 5. 2011 15:43
27. 5. 2011 15:09
27. 5. 2011 12:50
27. 5. 2011 12:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 6 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 12 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 4 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 4 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 5 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tajemství dokonalého ajvaru: Na přípravu stačí jen 4 suroviny, ale jedna je zásadní
Balkánská kuchyně: Jak na oblíbené ražniči na grilu? Masu prospěje odležení, otáčení i alobal
Jak udělat na grilu fantastické ražniči? Základem je marinované maso, díky slanině bude měkké a šťavnaté a cibule vylepší chuť
Další recepty
Tématické fráze: ajvar ajvar recept recept na ajvar recept na pravý ajvar domací ajvar recept ajvar ajvar recepty domácí ajvar recept co je ajvar aivar co je to ajvar recepty ajvar recepty na ajvar jak vyrobit ajvar recept na domácí ajvar jak se dělá ajvar zeleninový ajvar aivar recept ayvar ajvar v receptech
Suroviny: kapie červená, rajče, lilek, feferonka, olej slunečnicový, cukr, ocet vinný, sůl, česnek
Ajvar
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wnjr
26 názorů