Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Hledáme-li alternativu ke smaženým hranolkům, můžeme vyzkoušet pečené máslové hranolky. Jedná se o velmi jednoduchý recept a když dodržíme postup, vytáhneme z trouby skvělé a lehce křupavé hranolky s jemnou máslovou chutí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 603 kJ / 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,14 g |
Tuky | 16,70 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na ploché a širší hranolky. Vložíme je do hrnce s vodou a necháme cca půl hodiny louhovat škrob, který obsahují.
Krok 2: Slijeme, opláchneme, dobře vysušíme utěrkou a rozprostřeme na hlubší plech. Máslo necháme rozpustit a suché hranolky v něm obalíme.
Krok 3: Ihned vložíme do trouby, kterou jsme nechali vyhřát na 250 °C, a pečeme dozlatova. Během pečení plechem asi třikrát protřeseme.
Krok 4: Zlaté hranolky osolíme a hned podáváme.
Zveřejněno 25. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8X6
Moje poznámka
Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8X6
Nejnovější recepty
Broskvový kompot
Přidáno před 1 minutou
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 2 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 16 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 18 hodinami
Oreo dezert
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaový krém do řezů
Annanas před 1 minutou
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
ferda30 před 13 minutami
Langoše z bílého jogurtu - kelímkové
MáťaKuchtík před 15 minutami
Segedínský guláš
Larietern před 58 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Cucka77 před 1 hodinou
Dokonalá mrkvová buchta
Sluncejasne před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
m.medunova před 3 hodinami
Krůtí guláš
akalina1 před 5 hodinami
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 13 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
domácí bramborové hranolky z trouby,
domácí bramborové hranolky,
výborné domácí hranolky z trouby,
bramborové hranolky,
hranolky recept,
steakové hranolky recept,
hranolky do trouby,
steakové hranolky,
bramborove hranolky v troube,
domácí smažené hranolky,
hranolky z brambor,
jak udělat křupavé hranolky,
domácí bramborové smažené hranolky v troubě recept,
křupavé hranolky,
hranolky v troubě,
hranolky z trouby,
hranolky z brambor do trouby,
hranolky z brambor v troube,
jak delat domácí hranolky,
výborné domácí hranolky
Suroviny:
brambory,
máslo,
sůl
Komentáře (55)
Všimla jsem si, že řada restauraček už vyrábí svoje vlastní hranolky, začínají je podomácku krájet a péct - nebo i smažit...Tak třeba časem vymizí ty suché, nahnědlé kousky přeškvařených brambor, vydávané za pommes-frites a nahradí je dozlatova upečené plátečky, plné chuti...
No coment - klasické bramborové hranolky nejím a téměř nevyrábím. Za prvé mně nechutnají a za druhé mě odrazuje představa smažení ve vrstvě oleje. Neodsuzuji nikoho, kdo je má v oblibě, to není můj styl. Nakonec spousta lidí, které miluju, proti hranolkům nic nemá, ba naopak. Ovšem pokud máš něco proti máslové chuti, která je základem každé dobré kuchyně, tak o něco přicházíš. Je to každého věc, každopádně na tvoje vysušené kousky brambor bych se pozvat nenechala...
Eliza: Bude to dobrůtka