Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Hledáme-li alternativu ke smaženým hranolkům, můžeme vyzkoušet pečené máslové hranolky. Jedná se o velmi jednoduchý recept a když dodržíme postup, vytáhneme z trouby skvělé a lehce křupavé hranolky s jemnou máslovou chutí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 603 kJ / 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,14 g |
Tuky | 16,70 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na ploché a širší hranolky. Vložíme je do hrnce s vodou a necháme cca půl hodiny louhovat škrob, který obsahují.
Krok 2: Slijeme, opláchneme, dobře vysušíme utěrkou a rozprostřeme na hlubší plech. Máslo necháme rozpustit a suché hranolky v něm obalíme.
Krok 3: Ihned vložíme do trouby, kterou jsme nechali vyhřát na 250 °C, a pečeme dozlatova. Během pečení plechem asi třikrát protřeseme.
Krok 4: Zlaté hranolky osolíme a hned podáváme.
Zveřejněno 25. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8X6
Moje poznámka
Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8X6
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 15 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 8 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 8 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 14 hodinami
Tématické fráze:
domácí bramborové hranolky z trouby,
domácí bramborové hranolky,
výborné domácí hranolky z trouby,
bramborové hranolky,
hranolky recept,
steakové hranolky recept,
hranolky do trouby,
steakové hranolky,
bramborove hranolky v troube,
domácí smažené hranolky,
hranolky z brambor,
jak udělat křupavé hranolky,
domácí bramborové smažené hranolky v troubě recept,
křupavé hranolky,
hranolky v troubě,
hranolky z trouby,
hranolky z brambor do trouby,
hranolky z brambor v troube,
jak delat domácí hranolky,
výborné domácí hranolky
Suroviny:
brambory,
máslo,
sůl
Komentáře (49)
Všimla jsem si, že řada restauraček už vyrábí svoje vlastní hranolky, začínají je podomácku krájet a péct - nebo i smažit...Tak třeba časem vymizí ty suché, nahnědlé kousky přeškvařených brambor, vydávané za pommes-frites a nahradí je dozlatova upečené plátečky, plné chuti...
No coment - klasické bramborové hranolky nejím a téměř nevyrábím. Za prvé mně nechutnají a za druhé mě odrazuje představa smažení ve vrstvě oleje. Neodsuzuji nikoho, kdo je má v oblibě, to není můj styl. Nakonec spousta lidí, které miluju, proti hranolkům nic nemá, ba naopak. Ovšem pokud máš něco proti máslové chuti, která je základem každé dobré kuchyně, tak o něco přicházíš. Je to každého věc, každopádně na tvoje vysušené kousky brambor bych se pozvat nenechala...
Eliza: Bude to dobrůtka