Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Hledáme-li alternativu ke smaženým hranolkům, můžeme vyzkoušet pečené máslové hranolky. Jedná se o velmi jednoduchý recept a když dodržíme postup, vytáhneme z trouby skvělé a lehce křupavé hranolky s jemnou máslovou chutí.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 603 kJ / 383 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,14 g |
Tuky | 16,70 g |
Vláknina | 6,60 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,76 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2012 10:06
Dobrý den...recept vypadá hezky a chtěla bych ho i vyzkoušet. Jen se chci zeptat. Ty hranolky obalíme v másle na plechu, na kterém to budu péct nebo v jiné nádobě a pak to přendám na plech? Omlouvám se, ale v kuchyni teprve začínám!
14. 10. 2012 18:01
Děkuji Vám všem, kteří jste recept vyzkoušeli, za realizaci a komentáře. Jsou už stálicí v mé kuchyni, a to jsem bramborové hranolky nikdy ráda neměla, zejména ty z restaurací a fast foodů.
14. 10. 2012 17:11
recept jsem dnes zkusila a jsou výborné!kam se hrabou ty kupované
21. 9. 2012 18:59
Díky za recept, dělala jsem je na ghí, měla jsem obavy, co by při tak vysoké teplotě udělalo máslo a pekla jsem jen na 220. Ale byly super, fakt moc dobré.
18. 8. 2012 22:50
Tak dnes mi to nedalo a musela jsem tyto hranolky vyrobit. A výsledek? Hezky nazlátlé, křupavé a chuťově jemné hranolky. Asi nejlepší co jsem kdy jedla Nějaké brambory mi ještě zbyli tak udělám zítra znovu, protože byly skoro hned snězené
14. 8. 2012 15:32
Vypadají suprově Běžně si dělám i předsmažené hranolky s trochou másla v troubě a chutnají i voní potom moc dobře. Co teprve tyto domácí - úplně jsem na ně dostala chuť Asi je v týdnu vyrobím
8. 3. 2012 14:06
Dnes jsem je vyzkoušela a byly opravdu výborné. Všichni si je pochvalovali. Přidávám bodík
29. 7. 2011 20:29
já dělám hranolky ve fritéze ACTIFRY..tak zkusím místo lžíce oleje dát máslo..
15. 7. 2011 00:53
suslajda: moc děkuji za bod a hlavně za krásnou fotičku...
Všimla jsem si, že řada restauraček už vyrábí svoje vlastní hranolky, začínají je podomácku krájet a péct - nebo i smažit...Tak třeba časem vymizí ty suché, nahnědlé kousky přeškvařených brambor, vydávané za pommes-frites a nahradí je dozlatova upečené plátečky, plné chuti...
Všimla jsem si, že řada restauraček už vyrábí svoje vlastní hranolky, začínají je podomácku krájet a péct - nebo i smažit...Tak třeba časem vymizí ty suché, nahnědlé kousky přeškvařených brambor, vydávané za pommes-frites a nahradí je dozlatova upečené plátečky, plné chuti...
14. 7. 2011 18:14
jsou výborné zařazuji do jídelníčku jiné už nedělám dovoluji si přidat foto a bodík
10. 7. 2011 20:27
Zdravím všechny mlsné jazýčky. Já dělám hranolky podobně, plech vytřu mašlovačkou máslem, nasypu na něj nakrájené brambory na hranolky a ty pak ještě tím máslem znovu "omašluju" a posolím a peču v troubě do zlatova. Po upečení je promíchám s rozetřeným česnekem a pokapu tatarkou.. To je bašta, že k tomu nepotřebuji ani flákotu
9. 7. 2011 16:57
No mňami . To může být fakt dobroučký s máslíčkem, já je teda (přiznávám) vždycky jenom máchám v oleji, tak tohle zkusím hned zítra k obědu. A přesně Eliz, já bych taky vysušný hranolky z pečícího papíru snědla jenom kdyby mě mučili
5. 7. 2011 22:17
Koubkova, Ivanko a Merylásku - děkuji za důvěru ve mně vloženou... Doufám, že si pochutnáte...
No coment - klasické bramborové hranolky nejím a téměř nevyrábím. Za prvé mně nechutnají a za druhé mě odrazuje představa smažení ve vrstvě oleje. Neodsuzuji nikoho, kdo je má v oblibě, to není můj styl. Nakonec spousta lidí, které miluju, proti hranolkům nic nemá, ba naopak. Ovšem pokud máš něco proti máslové chuti, která je základem každé dobré kuchyně, tak o něco přicházíš. Je to každého věc, každopádně na tvoje vysušené kousky brambor bych se pozvat nenechala... Jídlo je o chuti, ne o asketismu.
No coment - klasické bramborové hranolky nejím a téměř nevyrábím. Za prvé mně nechutnají a za druhé mě odrazuje představa smažení ve vrstvě oleje. Neodsuzuji nikoho, kdo je má v oblibě, to není můj styl. Nakonec spousta lidí, které miluju, proti hranolkům nic nemá, ba naopak. Ovšem pokud máš něco proti máslové chuti, která je základem každé dobré kuchyně, tak o něco přicházíš. Je to každého věc, každopádně na tvoje vysušené kousky brambor bych se pozvat nenechala... Jídlo je o chuti, ne o asketismu.
5. 7. 2011 21:22
no coment : Proč by ne? Když je recept nazvaný Domácí máslové hranolky, tak to budou hranolky a s máslem. To je logické, ne?
Eliza: Bude to dobrůtka
Eliza: Bude to dobrůtka
5. 7. 2011 21:08
Hned zítra vyzkouším a věřím, že budou skvělé
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 20 minutami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 11 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 12 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 13 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 37 minutami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 44 minutami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 44 minutami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 1 hodinou
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 1 hodinou
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 2 hodinami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí bramborové hranolky z trouby domácí bramborové hranolky výborné domácí hranolky z trouby bramborové hranolky hranolky recept steakové hranolky recept hranolky do trouby steakové hranolky bramborove hranolky v troube domácí smažené hranolky hranolky z brambor jak udělat křupavé hranolky domácí bramborové smažené hranolky v troubě recept křupavé hranolky hranolky v troubě hranolky z trouby hranolky z brambor do trouby hranolky z brambor v troube jak delat domácí hranolky výborné domácí hranolky
Suroviny: brambory, máslo, sůl
Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8X6
49 názorů