Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové řezy s vůní perníku

Jablkové řezy jsou podzimní dezert, který spojí sladkost šťavnatých jablek s voňavým kořením. Křehké těsto, jemná jablková náplň a lahodná perníková chuť se spojí v harmonický celek, který navodí hřejivou atmosféru domova.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech o velikosti 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 786 kJ /
4 490 kcal
Bílkoviny88,87 g
Tuky224,57 g
Vláknina28,10 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 783 mg
Sůl1,64 g
Sacharidy514,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vajíčka, cukry, olej a pomazánkové máslo vyšleháme do hladkého krému. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím perníkovým práškem a těsto ještě dále chvíli šleháme. Krok 2: Poté těsto nalijeme do hlubšího plechu vyloženého pečicím papírem. Krok 3: Navrch dáme vrstvu nahrubo nastrouhaných jablek a zasypeme plátky mandlí. Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 40–45 minut.

TIP: Jablka v kuchyni

Zveřejněno 26. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové řezy s vůní perníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJLN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové řezy s vůní perníku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OJLN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Řezy jsou:-p:yes:. Těsto je vláčné, jablka šťavnaté, oříšky křupavé a to celé dohromady moooc dobré:-p:yes:. Posílám fotku a bod.

Nejprve jsem měla strach ji upéct kvůli nízkému počtu hodnocení. Nakonec jsem to riskla a upekla. Neměl chybu. Nahoru jsem akorát místo plátků mandlí posypala drcené mandle. Doporučuji těm, kteří mají doma jablíčka navíc..

Monca.H.: děkuji za pochvalu i fotku:-K, jsem moc ráda, že vám chutnalo :-)

Mmmm! Lahoda-vláčné, perníkem vonící řezy! Přidávám 15. bod a fotku. Nikdy by mě nenapdalo dát na perník jablka,ale skutečně to nemělo chybu a to,že jste to vymyslela sama :-O:-O páááni!! Navrch jsem mandle nastrouhala. Vážně moc dobré ;-)

metema: šmankote, jaké mázání????:-O:-O:-O:-( moc děkuji, ani nevíte, jak mě každá fotka potěší ;-):-K ty broskve musí být super, to vyzkouším :-p:-p:yes:
a ta barva - ono asi záleží i na použitém perníkovém koření - prášku do perníku , všimla jsem si, že bývají některé tmavší a jiné světlejší...:-)

Zapoměla jsem podotknou, že jsem přidala fotku - snad to nebude vadit, eventuálně vymažu.

Výborná buchta, poprvé jsem pekla z pomazánkového másla, jen ji mám nějakou světlejší a místo jablek jsem použila čerstvé meruňky.Zmizla jak pára nad hrncem.Přidávám bodík :yes:

spagetka: super, Laďko :yes::yes::yes: parádní alternativa pro diabetiky, jsem ráda, že chutnalo ;-):-K a za fotečky moc děkuji :-K:-K

spagetka: foto je super a ty mandle vypadají bezvadně:-p

Ivi, moje premiéra s pomazánkovým máslem. Protože jsem chtěla dělat trochu i diaverzi, malinko jsem pro diabetika upravila:
špaldová mouka, 20 g Fan sladidla na pečení, 20 g fruktozy, 80 g pomazánkového čokoládového másla, 120 g bíleho pomaz. másla, jabl´ka jen 3 - byly veliké a jinak postup stejný. Myslím, že se teď vrhnu odvážněji na použití pomazánkového másla při pečení. Přidala jsem foto, když tak ho smaž ;-)
Výborné ;-):-p:yes::yes::-K:-K

díky za body i komentáře, budu se těšit na vaše fotky :-K:-K:-K

Tuším, že vůbec nemusí chutnat špatně:yes:

:-))Nejen príma počtení v komentáři;-)ale i nádherné foto:-K s príma receptem:-p+8:yes:

:-D:-D:-D teda to je i na mě silný kafe :-D:-D:-D

chocolate: tos tomu dala:-S, teď Iva popadne tyhle ingredience a už vidím, jak její šedé buňky mozkové přímo "vařej" :-D:-D:-D

isindy:Ivo:-K, ty jsi kouzelnice.Já mám pocit, že ty najít konzervu leča, vanilkový cukr a tři rohlíky tak nezaváháš a vykouzlíš superdort;-):yes:.

děkuji moc :-K já včera trochu ponocovala a dnešek byl ve znamení lenošení a spadlého řemenu...na nákup se mi nechtělo - ale tvaroh nebyl, obyčejný PDP došel :-8, takže jsem popadla, co na mě v lednici koukalo, zapojila jediné dvě mozkové buňky, co neodmítaly spolupráci :-8 a výsledkem byla kupodivu chutná vláčná buchta. :-p mám zázračnou troubu, vložíš podezřelé cosi a vytáhneš buchtu jak fík :-D:-D:-D

Och, ty umělkyně!:yes:

Nectu, automaticky ukladam :-K. Nikdy jsem se nezklamala......;-)

Vypadá moc dobře:-p:yes:

Vypadá lákavě:-pukládám,vyzkouším:yes:

:-p:yes::-8

Tohle bude dobré :-p a rychlé ;-) +3. :yes:

Budu se muset konečně odhodlat naučit se používat i pomazánkové máslo, na pečení jsem se k tomu ještě neodhodlala :-8:-p:yes:

:yes:Moc pěkné, to si uložím, neboť perník máme moc rádi:yes:

Tématické fráze:
jablkový perník, jablkové řezy, rychlý jablkový perník, bezlepkový perník s jablky, perník s jablky, perníkové řezy, perníkové řezy s jablky, podzimní perník s jablky, jablková buchta na plech, buchta s praskem do perniku, perníku s jablky, řezy perník, jablkové moučníky, podzimní perník s s jablky, vlacne jablkove rezy, perník řezy, pernik z pomazankoveho masla, jablkový řezy, perníkový řez s jablky, jablkový řez

Suroviny:
jablko, mouka polohrubá, cukr krupice, pomazánkové máslo, olej, mandle, vejce, cukr vanilkový, prášek do perníku

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu