Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravský vrabec

Moravský vrabec je klasika restauračních hotovek. Ať je se zelím nebo s dušeným špenátem, vždy by měl mít typickou chuť, kterou mu dává tučnější vepřové maso, česnek, cibule a kmín. Nejčastěji se podává s knedlíkem, kynutým či bramborovým.

Hodnocení receptu je 5,0 (135×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

19. 7. 2008 12:24

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 957 kJ / 2 858 kcal
Bílkoviny179,36 g
Tuky219,88 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 564 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy37,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 1. 2018 19:56

aninaz: taky to tak dělám;-):yes:

aninaz aninaz

21. 1. 2018 19:34

Tak hodinku a půl. Nabereš na vidličku, pofoukáš, ochutnáš a uvidíš. Já mám ráda měkoučké, dělám většinou dvě hodiny (v případě potřeby přiliji trošku vody nebo vývaru, na konci někdy dám i dva plátečky másla - ale to už podle chuti každého). Ze stran pekáče seškrabuji připečenou šťávičku. ;-)

Hanka

20. 1. 2018 16:55

Poraďte opravdovému antitalentu, jak dlouho péct..?!?! Díky H. :-O;-(

leonida48 leonida48

14. 1. 2018 10:42

:yes: super mňamózní

valdemar

9. 8. 2017 15:08

vždycky mě rozveselí ten nadpis. Postup přípravy receptu by byl : vezmu papír a tužku ...:-D

aninaz aninaz

11. 1. 2017 14:01

Taky miluju vrabce. A v téhle masopustní době se to úžasně hodí. Jen pro inspiraci, přidávám ještě mletou sladkou papriku, pepř, tymián, muškátový oříšek a 1 bobkový list. Ráda experimentuju s kořením a bylinkami. Sice ne vždy se to povede, ;-) ale příští pokus už pak je lepší. Jo, a připravuju večer, pořádně to promíchám a nechám v chladu. Druhý den jen šup s tím do trouby a za chvilku už to krásně voní. :-)

Olda

23. 10. 2016 16:43

perfektní, jen malý doplněk k receptu. Do pekáče před pečením 1 ČL rajského protlaku. :yes:

Klejtopajda

11. 8. 2016 08:02

Hledala jsem recept a narazila jsem na tento, tak jsem vyzkoušela a opravdu výborné! Dávám :yes: :)

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 3. 2016 19:52

SonaSvatosova:Kdyby jste četla komentáře,tak tam už to autorka fotky Rebeka vysvětluje,že k vrabci přidala ještě králičí běhy;-) a o kousek výše nad komentářem ještě Isinda opět vysvětluje:-D
A já tam opravdu ty vrabce vidím také;-)

SonaSvatosova

25. 3. 2016 18:59

Ráda se inspiruji a zkouším nové ale vyfotit jine jídlo a napsat k tomu recept na vrabce je trochu moc nemyslíte?

Karel kabel

3. 2. 2016 16:15

Luxusní Chalečka!:-((:-((:yes:

janicek77

19. 5. 2015 14:35

našla jsem doma vepř.krkovici,tak to jdu zkusit z ní......Minule jsem pos...a i míchaná vajíčka :-D tak snad podle tohoto návodu se to povede dokonce jdu i zkusit dom.br,knedlík:-O no tak jsem zvědavá....Kdyby něco rohlík s máslem to jistí :-))

isindy isindy

23. 2. 2015 14:10

rulik: kdybys četl/-a komentáře, psala dole rebeka, že přihodila do pekáče i králičí běhy (což se dělá běžně, králík sám o sobě je dost suchý)... takže v popředí máš vrabce moravského a za ním králíka domácího ;-)

rulik

23. 2. 2015 11:58

ale tam je nejaké stehno...

sonnia

23. 7. 2014 10:36

božíí a jednoduché,dávám bodík ;-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moravsky brabec vepřový vrabec - nejlepší recept vepřový vrabec vepřový vrabec recept moravští vrabci moravský brabec recept recept na moravského vrabce recept na moravské vrabce vrabci recept moravský brabec se špenátem recept moravský brabec video recepty moravský brabec pečení vrabci vepřový brabec se špenátem peceny moravsky brabec moravský vrabec se zelím moravské vrabce moravští brabci moravští vrabci recept recept na moravske brabce

Suroviny: plecko vepřové, bůček vepřový, sádlo, mouka hladká, cibule, česnek, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Moravský vrabec

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxxp