Fazolový závin

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 60 minút 2 porce Luštěniny 5 názorů

Suroviny

200 g hladké mouky
1 lžíce oleje
1 lžíce octu
sůl
75 – 100 ml vlažné vody
Náplň :
200 g červené uvařené fazole
300 g ve šlupce uvařených brambor
1 cibule
1 vejce
2 žloutky
2 lžíce oleje
1/2 hrst petrželové ňate
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pripravíme si zo všetkých ingrediencií cesto, ktoré necháme v mikrotenovom sáčku odpočívať pri izbovej teplote, nedávame do chladu.

  2. Fazuľu zmiešame s varenými zemiakmi pretlačenými cez mriežku krájača na zemiakový šalát.

  3. Pridáme vajce, žĺtky, soľ, korenie, vňať a cibuľu spenenú na oleji.

  4. Cesto na tenko rozvaľkáme, naplníme plnkou, opatrne zvinieme a prenesieme na vymastený plech. Potrieme olejom a pečieme pri strednej teplote.

    Podávame nakrájané na širšie rezy s rôznymi jogurtovými dressingami podľa vlastnej chuti a fantázie.

Poznámka

V prípade nedostatku času možno použiť i kupované lístkové cesto, ale toto urobené cesto je chuťovo troška iné.

Recept je z časopisu Život.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Fazolový závin

  • teniska teniska

    Výborný nápad;-) vyzkoušela jsem s černými fazolemi a taky to bylo mooc dobré:-p:yes: +7

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Tedy to je závin jak pro dřevorubce :-D ale dobré to určitě bude..:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OTo by mě v životě nenapadlo:-8Ale dobrota to zajisté bude:-p+5:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Nápaditá bezmasá náplň, určitě by u nás měla úspěch :yes::-K.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to se přiznám, to by mne nikdy nenapadlo a chuť si neumím vůbec představit.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zavin s fazolemi recepty s fazolemi fazolový koktejl závin z octu

Zapomněl/a jsem heslo