Bábovka ze zbylých bílků
Pokud vám zbylo několik bílků a nechcete je dávat do mrazáku, upečte z nich lahodný moučník, na kterém si pochutná celá rodina. Elegantní bábovka vonící po oříšcích nikdy nezklame. Příprava není složitá a upečenou ji máte raz dva.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 274 kJ / 1 739 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,80 g |
Tuky | 75,88 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 867 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 221,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky mírně osolíme a našleháme s cukrem.
Krok 2: Pak lehce do těsta zabalíme mouku a vše ostatní, už nešleháme.
Krok 3: Pečeme ve vymazané a moukou nebo kokosem vysypané formě v předehřáté troubě asi 10 min na 150 °C, pak zmírníme a dopékáme dalších 10 min na 100 °C, až se vpíchnutá špejle nelepí.
Krok 4: Tato bábovka oproti jiným bílkovým těstům neklesne, je možné ji péct i jako řezy na plechu ve vyšší vrstvě z dvojité dávky.
Zveřejněno 19. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka ze zbylých bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYg
Moje poznámka
Bábovka ze zbylých bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYYg
Nejnovější recepty
Vafle bez cukru
Přidáno před 3 hodinami
Kostky zadního hovězího pečené s česnekem v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s cuketou bez mouky
Přidáno před 10 hodinami
Vydatná čočková polévka jako hlavní chod
Přidáno před 10 hodinami
Slaný koláč se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Sýrovo-celerová kapsa
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z televize
Petik05 před 38 minutami
Bavorské klobásy v listovém těstíčku
Kattyy před 1 hodinou
Rybičková pomazánka ze sardinek
Kajkajak před 1 hodinou
Kapustová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Pečená dýně hokkaido s bramborami na bylinkách
jayjayka před 2 hodinami
Domácí Moravanka od babičky
Nanina před 3 hodinami
Míša řezy
miska.jitka před 3 hodinami
Hraběnčiny řezy
MajdaTrajda před 3 hodinami
Vynikající mrkvové řezy
elinkakov@seznam.cz před 4 hodinami
Vohrnoušky
Beruna před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty z bílků,
co s bílky,
buchta z bílků,
co z bílků,
co upéct z bílků,
pečeme z bílků,
recept z bílků,
bílky,
co s bílky recept,
bílková bábovka,
jak zpracovat bílky,
jak využít bílky,
pečení z vaječných bílků,
recepty z vaječných bílků,
pečení z bílků,
moučníky z bílku,
jak zpracovat vaječné bílky,
moučník z bílků,
co se zbylými bílky,
bílky recept
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy,
rozinky,
čokoláda,
olej,
sůl
Komentáře (47)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Děkuji.
Výsledok : 100 g polohrubej múky = 150 ml, treba však počítať s istou toleranciou, pretože nie je múka ako múka.
Ďakujem!
Včera mi přivezl syn zbyla velikonioční zajíce které děti už nechtějí, hned zítra je roztluču
Co se člověk na Topkách všechno naučí
Recept skvělý, dávám bodík