Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 67 756 kJ / 16 194 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 260,81 g | 
| Tuky | 840,21 g | 
| Vláknina | 58,80 g | 
| Cholesterol | 3,20 g | 
| Sodík | 2,30 g | 
| Sůl | 6,50 g | 
| Sacharidy | 1 869,46 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Piškot:Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prášky do pečiva, vodu, přidáme citronové aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z bílků s polovinou cukru a opatrně vmícháme do těsta ručně. Pečeme na dvou plechách světlý a tmavý zvlášť z poloviny těsta na pečícím papíru.
	Krok 2: Krém banánový: Je to úplně jednoduché, ale hlavně výborné. Všechny suroviny - puding, máslo, banány - musí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou, aby se krém nesrazil. Hotový vychladlý puding vyšlehejte. Zvlášť vyšlehejte máslo, přidejte rozmixované banány (počet opravdu záleží na individuální chuti každé z vás). Potom zašlehejte i puding (případně trochu přislaďte). Nebojte se nejdříve poměrně řídké konsistence - po chvilce šlehání krém opravdu ztuhne. Musím říct, že se s ním pracuje mnohem lépe než třeba s čokoládovým. Opravdu je tuhý, neteče, hezky drží tvar.
	Krok 3: Krém vanilkový: Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500-600 ml na oba dohromady. Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového cukru, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí.
	Krok 4: Mléčný marcipán: Sušené mléko a cukr v míse pořádně promícháme a zbavíme hrudek, přidáme ostatní suroviny a ručně hněteme těsto, napřed hrudkovatí a po chvíli se začne spojovat. Pracovní plochu si posypeme moučkovým cukrem nebo když hodně lepí troškou solamylu a propracováváme až se vše spojí v pevnou hmotu. Můžeme několikrát namočit ruce do vody a propracovávat, v žádném případě nepřidávat další vodu po lžících. Sice by se lépe pracovalo, ale marcipán by byl řídký a tekl by na dortu a figurky by nedržely tvar.
	Krok 5: Rady: Na potahování dortu si dělám o trošku měkčí hmotu a na figurky hutnější. Marcipán ze šuš. mléka není úplně bílý, potřebujete-li bílý, musíte přidat bělobu. Chcete-li barevný, tak po vypracování těsta vmícháte barvu dle potřeby (práškové v sáčcích, gelové, pudrové). Práškové obyšejné potr. barvy rozředíte v pár kapkách alkoholu-nejlépe vodka.
Zveřejněno 31. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
3D Hrad s drakem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GpM
Moje poznámka
					
				
3D Hrad s drakem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2GpM
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 5 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 7 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 9 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 11 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							dort s drakem, 
						
						
							dort marcipánový hrad, 
						
						
							dort ve tvaru hradu, 
						
						
							dort hrad, 
						
						
							dorty s drakem, 
						
						
							dort hrad s drakem, 
						
						
							dort hrad s postupem, 
						
						
							dort tvar hradu, 
						
						
							hrad z marcipánu, 
						
						
							dort ve tvaru draka, 
						
						
							dort drak, 
						
						
							3d dort drak, 
						
						
							marcipánový dort hrad, 
						
						
							dorty ve tvaru hradu, 
						
						
							recept na 3d dort hrad, 
						
						
							drak z marcipanu, 
						
						
							hrad z cukru, 
						
						
							dort hrad postup, 
						
						
							dort s draky, 
						
						
							formy na dort 3d
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							voda, 
						
						
							olej, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							kakao, 
						
						
							pudink banánový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							banán, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							čokoláda, 
						
						
							mléko sušené, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							med, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							mandlové aroma, 
						
						
							potravinářské barvivo, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (41)