Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caesar salát

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tajja

Snadný

Doba přípravy 34 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 4 min

34 min (30 min příprava + 4 min tepelná úprava)

Slavný Caesar salát je skvělé jídlo, které obsahuje římský hlávkový salát, ančovičky, česnek, parmazán, vejce, olivový olej, worcesterskou omáčku, citronovou šťávu a kousky bílého pečiva. Vyzkoušejte ho v této verzi s kuřecím masem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 087 kJ /
1 933 kcal
Bílkoviny178,51 g
Tuky118,45 g
Vláknina7,48 g
Cholesterol 811 mg
Sodík 794 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy34,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, promícháme s trochou olivového oleje, okořeníme solí, pepřem a necháme odležet. Krok 2: Salát omyjeme a listy dobře osušíme. Osušení je důležité! Krok 3: Listy salátu natrháme na kousky a připravíme do hlubší mísy. Krok 4: Salátový dresink uděláme tak, že všechny suroviny dáme do mísy a umixujeme ponorným mixérem. Vznikne tekutá krémová majonéza. Krok 5: Bagetu nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji. Nejlepší je kostičky bagety dát na chvíli opéct nasucho do trouby a až potom opéct na pánvi na oleji. Předem opečené kostičky nenasáknou tolik olejem. Krok 6: Kuřecí maso osmahneme na pánvi na sucho asi 4 minuty, aby maso zůstalo šťavnaté. Necháme vystydnout a nakrájíme na proužky. Krok 7: Salát se servíruje pro každého zvlášť - na dno misky nebo talíře dáme listy salátu, obložíme kousky kuřete, opečenými krutony a zalijeme dresinkem. Krok 8: Na salát nastrouháme na plátky parmazán.

TIP: Recepty na proslulé saláty

Zveřejněno 1. 8. 2011

Poznámka autora tajja

Zvláštnost tohoto salátu je, že správně ho mají kuchaři promíchávat až před hostem přímo na stole. Tento slavný a oblíbený americký salát byl poprvé připraven šéfkuchařem italského původu, Ceasarem Cardinim, který působil v mexickem restaurantu v Tijuaně již v 30. letech minulého století.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caesar salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7mR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caesar salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m7mR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

:-)<3:yes::yes: takový salátek máme rádi :-K

marcel: Na Caesar salát existuje pouze jeden jediný recept! Je trestuhodné, že si ho restaurace po celém světě připravují po svém. Ovšem jen špatné restaurace! Ty dobré se drží receptu! A ještě něco: Do Caesaru nepatří kuřecí ani jiné maso! Tuto zvrhlost už kvůli debilním turistům dožadujícím se v Caesaru masa, dělají i ve Francii a Itálii. Ovšem jen ve špatných restauracích.

Přidala jsem foto i s hoblinkami sýru a přidanými vejci..:-) A soutěž tehdy dělala divy..:-)

Caesar salat? Existuje nespočet receptů podle chutí různých zemí. Každý si ho upravuje podle svého a co mu chutná. Kupodivu mi nejvíce chutnal v Thajsku a to tam dávali rajčata ,okurku a bez parmazánu! O 200km dál se nedal sež..t. Můj závěr je jeden: zkoušejte, experimujte a co bude vám bude chutnat...jezte! Hezký večer!

tohle že je Ceasar, nebo Caesar? HAHAHA !!!! Příště bych zvolila trefnější název, předejde se zděšení jak moc byl "vylepšen"... Kdyby alespon ten parmezán to viděla ...

Dost často jsem si tady všimla,že kritika jde nejvíc těm, kteří nejsou zrovna moc aktivní v přidávání receptů a fotek.A tak by nám všem mohla Chocolate ukázat, jak to dělá ona.Pro srovnání.:-)

Peťka: no, dresinkem jsou preci obalene ty kousky, ne? Nema to v nicem "plavat"... ;-)

A kde je prosím ten dresink:-?

maris:Nemyslím si, že bych napsala něco útočného Maris.
Za svým názorem, že toto je paskvil, si stojím.

chocolate: neomlouvej se, nemáš za co, je to Tvůj názor, na který máš samozřejmě právo, ale já si myslím, že i kritika a nesouhlas se dá vyjádřit neútočnou formou. Samozřejmě jsem dnes tento salát dělala jen proto, že neměl fotku...

maris:Tohle je foto pro bod, ale máš pravdu-už mlčím a omlouvám se, že jsem si dovolila něco napsat.

chocolate: těch kuřecích kousků je víc, fotka není nic moc, protože jsem to fotila s bleskem. Nemusí být ohromná mísa, nemyslíš ? Nebo chceš řešit velikost porcí ? Jestli máš s tím problém, ta udělej porci, která by se Ti líbila a já tu fotku odstraním. Jinak to, prosím, nech být:-)

Koukám, že ta soutěž je masakr-ty dva kuřecí kousky, dva listy salátu a tři krutony jsou Caesar?Parmazán nevidno...

Ať už je originál jakýkoliv, tento je výborný:yes::-)+

to je vsetko nic....mne v skotskou do ceasara dali kysle rybky, normalne leske ryby, skoro som odpadla....btw...ten doporuceny link od rebeky si urcite precitam, ked budem mat chvilu. som inak v uzase, ze do ceasara nejde grilovane kura:-O, inak som ho inde nedostala :-O a preto si myslim, ze to nie je cesky vynalez, takto ho dostavam v nemecku a aj na britskych ostrovoch. Vobec sa vsak nehadam, zeby tam byt mal, vychadzala som z toho, ze tam ozaj patri, kvoli tomu, ze ho inak nepoznam.

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
caesar salát, salat caesar, salát caesar originál recept, caesar salát recept, original cesar salat, salát caesar - originál recept, salát césar originál, dresing na caesar salat, salát caesar recept, cesar salát, caesar dresing, salát césar, césar salát originál, dresink na césar salát, caesar dresink, dresing na césar salát, cezar salat, originál recept na salát cesar, cesar salát recept, recept na caesar salat

Suroviny:
salát římský, prsa kuřecí, olej olivový, sůl, pepř mletý, bageta, parmazán, žloutek, filet sardelový, šťáva citronová, olej olivový, hořčice dijonská, ocet balsamiko, omáčka worcesterová, sýr parmazán strouhaný, med

Přidat fotografie receptu