Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 248 kJ / 1 732 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,55 g |
| Tuky | 84,67 g |
| Vláknina | 21,05 g |
| Cholesterol | 232 mg |
| Sodík | 4,03 g |
| Sůl | 9,65 g |
| Sacharidy | 162,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka protkneme plátky šunky a okurky.
Krok 2: Kořenovou zeleninu s cibulí nakrájíme na plátky a podusíme na tuku se slaninou nakrájenou na kostičky.
Krok 3: Do základu přidáme osolené maso, okořeníme jej divokým kořením, přidáme opláchnutý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.
Krok 4: Poté maso vyjmeme a šťávu zahustíme záklechtkou, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání povaříme, přidáme mléko a nakonec zjemníme smetanou.
Krok 5: Procedíme, přidáme na nudličky nakrájenou šunku a okurku.
Zveřejněno 27. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík po hambursku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOqB
Moje poznámka
Králík po hambursku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jOqB
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 3 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 12 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 12 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 14 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 15 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 18 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 18 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 18 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 18 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 19 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta po hambursku,
kuřecí po hambursku,
vepřové po hambursku,
maso po hambursku,
hovězí po hambursku,
recepty jaroslava runštuka,
králík na okurkách,
králík recepty,
kýta po hambursku,
vepřova kytapo hambursku,
kure po hambursku,
po hambursku,
receptury teplých pokrmů od jaroslava runštuka,
recepty na kralika,
králík jako hamburská,
nudličky z kralika,
recept králík z kýty,
králík na citronu,
recept kureci po hambursku,
hovězí plátky po hambursku
Suroviny:
králík,
šunka,
okurky sterilované,
sůl,
zelenina kořenová,
cibule,
tuk,
slanina,
koření divoké,
citron,
ocet,
voda,
mouka hladká,
hořčice,
cukr,
mléko,
smetana
Komentáře (5)