Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 069 kJ /
2 168 kcal
Bílkoviny130,56 g
Tuky115,93 g
Vláknina46,56 g
Cholesterol 889 mg
Sodík 4,89 g
Sůl11,42 g
Sacharidy129,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrolu si rozehřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět tři pokrájené cibule. Přidáme očištěné, semen zbavené papriky a na kostičky pokrájené,dále spařená rajčata, oloupaná na plátky a poté všechnu zeleninu dusíme do poloměkka. Krok 2: V další fázi přidáme houby. Pokud máme houby sterilované, tak je pouze scedíme, ale čerstvé houby pokrájíme na silnější plátky a podusíme zvlášť na trošce sádla do měkka. Současně přidáme směs uzenin, nakrájených na kolečka a vše podusíme do měkka. Na samý závěr lečo osolíme, dochutíme kořením a přidáme rozšlehaná vejce. Krok 3: Za stálého míchání je necháme srazit a na každou porci pak položíme jeden plátek sýra (nebo posypeme strouhaným sýrem) a podáváme s chlebem, nebo bramborem. Krok 4: Poznámka: Pan Ing, Baier píše: "Že zde také platí, že na druhý den je lečo ze zeleniny a z hub chutnější". Myslím, že se lečo ale sní všude hned.

Zveřejněno 5. 10. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Tento recept- jeho název a vše další je napsáno podle jednoho z našich největších odborníků na houby - Pana Ing. Baiera

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlyY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

varilamyskakasicku: písnu ti SZ;-)

cathleen: To je krásný recept, co tam máš ta fota, i vše od surovin až do konce, vidíš, zadávala jsem tam lečo s houbami a nic? Cathleen, koči,jak se dělá prosím Tě ten odkaz na stránky zde z receptů, já pořád v tom tápu;-(, a jinak děkuji a hezký den:-K;-)

S houbama jsem ještě lečo nedělala;-)Tohle vypadá moc fajn:-p+9:yes:

:-))Hezký recept:yes: Něco hodně podobného (bez klobásy) mám tady http://www.toprecepty.cz/recept/14752-bedlovy-perk... (z tv. Paprika).

Super recept, lečo mám ráda a s houbami musí být ještě lepší. Houby nějaké rostou, tak určitě vyzkouším.:-p
A k tomu ohřívání - kdysi jsem slyšela, že pokud se jídlo z hub vychladí a ohřeje třeba druhý den, tak to nevadí. Ale nesmí zůstat v kastrolku třeba na okraji kamen nebo v teple. Potom prý houby uvolňují nějaké látky, které jsou jedovaté.:-((
Také běžně houbová jídla jíme minimálně ještě druhý den, protože jsme s manželem sami a zásadně vařím na dva dny.;-)

savlinka::-K:-K;-) díky a hodná:-K

Děkuji za všechny milé a i zajímavé komentáře:-K

Simona Kucerova: Simi, protože to je recept celý od názvu až po poslední tečku zde od jednoho z největších odborníků na houby, ponechám vše, jak je, neboť není-li si člověk něčím někdy na 100 % u hub jistý, obrátí se na jen a jen na odborníka a toto je odborník se vším všudy a nerada bych z jeho receptu a všech jeho dalších receptů a textů o houbách něco kdy někdy vyndavala, věřím těmto lidem, proto jsem tam psala, že je to recept od odborníka a je to z jeho knihy houbových receptů.;-):-K:-K

aje: aha, já dělávám houbový guláš plný kastrol a tak teď jsem ráda, že to vím:-K:-)

zizala: děkuji, jsi moc hodná, jsem ráda, že to vím:-K:-)

Pěkně vypadající lečo:yes:

:yes::yes:+5

zizala: tak super!! Vítám tuhle informaci;-)

Pokud jsou houby po uvaření dobře zchlazené a uchované v chladnu, mohou se ohřívat jako běžné jídlo, samozřejmě ne po týdnu, ale 2-3 dny nevadí;-)

savlinka: Je to tak. Taky ohříváme, ale pravda je, že tu zmínku o ohřívání jsem taky někdy četla, jen nevím, zda se to netýkalo pouze vaječiny s houbama. Pluss, Ivo, líbí se mi to;-)

Tématické fráze:
lečo s houbami, zeleninové lečo s houbami, ohřívání hub, houbové lečo, lečo s houbama, lečo z hub, sterilované lečo s houbami, lečo recept, sterilovane houbové lečo, ohřívání jídel z hub, ing.baier, ohřívání houbových jídel, houby ohřívání, ohřivání leča, houbové lečo sterilované, hubové lečo, ohřev leča, zeleninova leco s houbami, zeleninové lečo s houbama, zeleninove leco s na houbách

Suroviny:
sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, klobása, houby čerstvé, paprika sušená sladká, kmín drcený, pepř, sůl, vejce, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu